Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.03.2013, 20:52:22
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Multumesc pentru raspuns!Din ce am dedus,o parte din el imi era adresat.
O mare parte dintre secuii pe care eu i-am cunoscut erau din judetele Harghita si Covasna,deoarece acolo exista trei cluburi care se ocupa de cursele cu caini nordici,la care eu am participat ani de zile.Am avut ocazia sa interactionez cu ei in tot acesti ani,sa le calc pragul lor si familiilor lor,sa ma imprietenesc cu o parte dintre ei si sa iau contact in mod direct cu stilul de viata care exista acolo,dar si cu gandirea lor.Deasemenea,am cunostinte,prieteni care au astfel de prietenii sau chiar casatorii cu etnici maghiari.
Este foarte simplu: atata vreme cat ii respecti,te respecta,te primesc in casele lor,te ajuta,iti sunt prieteni si nimeni nu are nimic cu tine.Ca sa nu mai spun ca in afaceri si alte daraveli pecuniare sunt mult mai corecti si te poti baza pe ei,mai mult decat pe majoritatea romanilor cu care am interactionat in acest sens.
Asta nu inseamna ca nu au si ei orgoliile lor,sunt intr-adevar nationalisti,au fost crescuti intr-o anumita mentalitate,iar asta nu le-o poti schimba.Dar,parca noi nu avem orgoliile noastre?Asta este ceva uman,pana la urma si tine de mediul in care ne-am crescut si dezvoltat fiecare dintre noi.
Deasemenea,nimeni nu a spus ca nu exista si anumite nereguli in acele zone si ca totul este o feerie,insa,acum,ma intreb si eu: cum de a ajuns un copil de 15 ani sa afiseze ostentativ acea bentita?S-a trezit peste noapte spiritul revolutionar in ea?Care a fost sensul?Ce spera sa obtina prin asta?
Apoi,atata scandal legat de amenintarea cu moartea facuta pe profilul de facebook...mi se pare exagerat.Cine are curiozitatea sa intre pe profilul de facebook al celor din Noua Dreapta sau sa urmareasca alte comentarii lasate la diferite articole de catre unii romani zelosi la adresa secuilor...sa vedeti acolo amenintari!Si atunci care este solutia,sa declansam un razboi civil din cauza unor amenintari pe facebook?
Una peste alta,atat romanii,cat si secuii din acele zone sunt marea lor majoritate oameni pasnici,care stiu sa convietuiasca in buna pace,dovada este ca asta se intampla de atatia ani!Problema nu este cu oamenii de rand,ci cu cei care au niste interese anume si cauta sa ii asmuta pe unii contra altora.Si,din pacate,trist...insa,cand exista interese politice majore,oamenii de rand sunt priviti ca niste simple instrumente in atingerea scopului si pot fi oricand manipulati sau sacrificati in acest sens.
De aceea am spus ca este bine sa privim putin la rece lucrurile,cu dreapta socoteala,fara sa ne inflamam la articolele bomba produse la comanda pe internet sau presa si sa cautam sa intelegem cam de unde bate vantul si unde se doreste sa se ajunga...

Last edited by heaven; 21.03.2013 at 21:01:52.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dan Puric presedintele Romaniei tot-Laurentiu Generalitati 218 10.11.2012 21:24:19
POCAINTA ROMANIEI iosif Pocainta 90 16.08.2011 04:07:59
De ziua Romaniei... silverstar Generalitati 2 01.12.2008 15:10:39
DESTEPTAREA ROMANIEI??? MARIUS_DANIEL Biserica Ortodoxa si Massmedia 8 29.05.2007 19:41:36