![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Stiu ca se spune despre aceasta geneza ca seamana foarte mult Vechiul Testament,Vechiul Testament s-a inspirat de aici dar nu stiu cat e de adevarat.
Important ca avem Noul Testament si invatatura lui Hristos. Iar ce este prezentat de tine pare de domeniul SF |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu avea cum sa fie VT inspirat de ratacirile alea, e cu totul in alt duh.
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Daca stam sa analizam mitologia sumeriana se aseamana foarte tare cu geneza vechiului testament. In Biblie ni se spune ca fii Domnului cand au vazut frumusetea ficelor omului, s-au indragostit de acestea si au coborat pe pamant pentru a se impreuna cu ele. Din aceasta uniune iese o semintia uriasilor. Iar Dumnezeu creatorul atat al ingerilor cat si al oamenilor, trimite potopul pentru a curata pamantul de uriasi. La fel si la sumerieni, liderul suprem al Anunaki i face pe oameni, iar apoi dupa contactul dintre acestia si oameni trimite potopul. Demizei regasim in ambele mithologi, caci in cea sumeriana Anunaki au contact sexual cu oamenii si dau nastere unor demizei, iar un astfel de exemplu este chiar Ghilgames. In aceasi masura si progeniturile dintre ingeri si oameni (conform Bibliei) au o seria de capacitati care depasesc pe cele umane, ajungand sa fie cunoscuti ca fiind vitejii din vechime. Deci au un evident caracter demizeic. Am scris un articol pe tema asta mai amplu putin decat am prezentat problema aici, pentru cine e interesat il puteti gasi aici > http://enciclopediaascunsa.blogspot....tea-iii-a.html
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce parere aveti despre vise? | patricia2006 | Generalitati | 17 | 15.04.2018 21:52:00 |
Ce parere aveti despre.... | mihnea45 | Generalitati | 10 | 22.10.2010 15:27:53 |
Ce parere aveti despre OZN-uri? | alexdu | Generalitati | 52 | 04.02.2010 18:46:56 |
Ce parere aveti despre margarina? | emiliabirgau | Generalitati | 33 | 03.09.2009 20:16:48 |
Ce parere aveti despre antropozofi ??????? | ARHANGHELUL | Generalitati | 10 | 07.01.2007 17:47:54 |
|