Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2013, 12:43:04
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Paște fericit , multă liniște și bucurii alături de cei dragi vouă !
Vechi 01.04.2013, 12:54:37
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Eu nu ma rog impreuna cu tine Dragos pt ca nu sunt ecumenist :)
Nici n-am zis să ne rugăm împreună. O putem face, ești bine primit în bisericile noastre. Cu un minim de rânduială.
Dar tot e bine să ne rugăm.
Cât despre cine și cui ia locul în Rai, ai fost rău. Dar probabil că am meritat-o, știe Bunul Dumnezeu mai bine!
Doamne ajută să ajungem toți la Adevăr!
Reply With Quote
Vechi 01.04.2013, 12:56:04
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Paște fericit , multă liniște și bucurii alături de cei dragi vouă !
Mulțumim Cristi! Dar mai sunt 5 săptămâni de post, nevoințe și rugăciuni în duh și adevăr, după cum ne învață Sfinții Părinți.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2013, 13:03:51
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Floricica nu te-am acuzat de nimic,nu-ti face griji.Vad ca mai mult te supar,nu ma baga in seama,ai tu dreptate si post binecuvantat,sa nu-ti fiu eu prilej de tulburare.Doamne ajuta.Dragos ce am avut sa ne spunem ne-am spus si cred ca este mai bine sa lasam lucrurile asa,nu mi-ai gresit cu nimic si sa imi ierti rautatea.Post linistit si numai bine.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2013, 13:11:08
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Floricica nu te-am acuzat de nimic,nu-ti face griji.Vad ca mai mult te supar,nu ma baga in seama,ai tu dreptate si post binecuvantat,sa nu-ti fiu eu prilej de tulburare.Doamne ajuta.Dragos ce am avut sa ne spunem ne-am spus si cred ca este mai bine sa lasam lucrurile asa,nu mi-ai gresit cu nimic si sa imi ierti rautatea.Post linistit si numai bine.

Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!
Vechi 01.04.2013, 17:15:05
Zeytin Zeytin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2011
Locație: United Kingdom
Implicit

Ce super e! Spui tot ce- ti trece prin cap, faci ce vrei.. dar esti scuzat ca doar ai pus la semnatura: "Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat!"
"Supara" in continuare ca doar iti ceri scuze pt tot ce zici :D
Tare de tot!
Vechi 01.04.2013, 17:29:45
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Cei care au probleme si nelamuriri ar trebui sa intrebe mai intai pe duhovnicul/preotul lor, inainte sa scrie aici cu rautate. S-ar putea sa faca pacate mai mari.
Chiar va rog, daca aveti preoti/duhovnici mai buni, mai stiutori, sa intrebati si sa ne spuneti si noua cum este bine (Dragos, Antonia si alti suparati).
Am mai rugat asta si cu alte ocazii. Macar daca ne certati sa ne si invatati cum e bine. Verificati inainte, poate cine stie, mai gresiti si voi. Voi aveti preotul la usa voastra.
Si intrebati daca trebuie urati oamenii de alte confesiuni, care nu sunt vinovati ca asa au fost nascuti si botezati.

Eu le doresc sarbatori in pace si bucurie colegilor de alte confesiuni.
Vechi 01.04.2013, 19:10:50
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Chiar va rog, daca aveti preoti/duhovnici mai buni, mai stiutori, sa intrebati si sa ne spuneti si noua cum este bine (Dragos, Antonia si alti suparati).
Eu nu sunt supărat pe nimeni.
N-am de ce: fiecare pasăre pe limba ei piere.
Eu știu care este părerea duhovnicului meu, nu e cazul să-l întreb. Dar o s-o fac mâine, dacă are importanță.

Cât despre ’vina’ celor botezați în alte rit-uri/religii: nu e vina lor decât în măsura în care refuză Adevărul, dar asta nu înseamnă că eu trebuie să fiu de acord cu ei și, mai mult, să particip la sărbători care contrazic/neagă sărbătorile mele.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2013, 19:17:47
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Eu știu care este părerea duhovnicului meu, nu e cazul să-l întreb. Dar o s-o fac mâine, dacă are importanță.

Cât despre ’vina’ celor botezați în alte rit-uri/religii: nu e vina lor decât în măsura în care refuză Adevărul, dar asta nu înseamnă că eu trebuie să fiu de acord cu ei și, mai mult, să particip la sărbători care contrazic/neagă sărbătorile mele.
asta nu este o vină.
dacă te nasteai în Italia erai catolic și spuneai că ortodocșii sunt cei rupți de Biserica, în Afganistan erai musulman cu kalasnikovul în mâna și urlai "Allah e mare", în Tibet te intrebai ce ai fost în viața anterioara și tot așa.
tine de geografie.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2013, 20:07:48
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul

Atunci,Dragos,daca esti atat de impacat cu tine insuti nu inteleg care este problema pana la urma...iar,in al doilea rand,nu inteleg cine si unde te-a obligat pe tine sa fii de acord cu ceva?
Nu stiu daca ai observat,dar aici te afli pe forum la sectiunea "Biserica Romano-Catolica",prin urmare nu la cea ortodoxa.
Iar in al treilea rand,niste oameni se bucura sincer: unii ca au primit niste urari din partea fratilor lor de alta confesiune,iar altii ca i-au putut bucura pe acestia.Ma intreb cei care cauta sa faca valuri pe forum se intreaba oare cat de crestineste este sa aduca dezbinare peste bucuria altor oameni,doar pentru ca nu pot accepta ca unii semeni aleg sa nu gandeasca sau sa simta ca ei?
Adica,priviti putin la roadele acestui comportament: care este beneficiul lui?Cine a avut de castigat de aici?Care este pur si simplu latura constructiva a acestuia?Ati convins pe cineva sa treaca la ortodoxism prin aceasta maniera de a "astupa cu pumnul gura altora"?Sau,poate ca vreun ortodox care nu gandea ca voi si-a schimbat parerea?Cred ca dimpotriva... In schimb,consecintele vizibile cu ochiul liber sunt: dezbinare,jigniri si a strica bucuria altora in acest mod.Asta va face placere domniilor voastre,din asta va hraniti acest ortodoxism pe care atat de sus si tare il proclamati?
Personal,daca nu as avea exemple precum lore,yasmina,sophia,NPriceputu,dar si multi alti colegi de forum care si-au deschis sufletul catre fratii nostrii care apartin altor confesiuni,aproape ca nici nu mi-ar mai veni sa utilizez denumirea de ortodox si sa ma multumesc cu cea de simplu crestin.Pentru ca,din pacate,la unele persoane mi se pare ca interpretarea pe care o dau ortodoxiei ajunge sa fie antagonica cu cea a crestinismului...
Si cred ca mai bine va pastrati energia raspunzandu-va dvs,nu mie,pentru ca,personal nu ma intereaza nici evaluarile,nici etichetele:ma lasa rece daca sunt numita ortodoxa,ecumenista sau in oricare alt mod.Personal pretuiesc mai mult smerenia,faptele izvorate din inima si modul in care un om,arata ca stie sa fie OM.
O seara frumoasa si linistita tuturor!

Last edited by heaven; 01.04.2013 at 20:10:40.
Reply With Quote
Răspunde