Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2013, 17:29:45
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Cei care au probleme si nelamuriri ar trebui sa intrebe mai intai pe duhovnicul/preotul lor, inainte sa scrie aici cu rautate. S-ar putea sa faca pacate mai mari.
Chiar va rog, daca aveti preoti/duhovnici mai buni, mai stiutori, sa intrebati si sa ne spuneti si noua cum este bine (Dragos, Antonia si alti suparati).
Am mai rugat asta si cu alte ocazii. Macar daca ne certati sa ne si invatati cum e bine. Verificati inainte, poate cine stie, mai gresiti si voi. Voi aveti preotul la usa voastra.
Si intrebati daca trebuie urati oamenii de alte confesiuni, care nu sunt vinovati ca asa au fost nascuti si botezati.

Eu le doresc sarbatori in pace si bucurie colegilor de alte confesiuni.
Vechi 01.04.2013, 19:10:50
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Chiar va rog, daca aveti preoti/duhovnici mai buni, mai stiutori, sa intrebati si sa ne spuneti si noua cum este bine (Dragos, Antonia si alti suparati).
Eu nu sunt supărat pe nimeni.
N-am de ce: fiecare pasăre pe limba ei piere.
Eu știu care este părerea duhovnicului meu, nu e cazul să-l întreb. Dar o s-o fac mâine, dacă are importanță.

Cât despre ’vina’ celor botezați în alte rit-uri/religii: nu e vina lor decât în măsura în care refuză Adevărul, dar asta nu înseamnă că eu trebuie să fiu de acord cu ei și, mai mult, să particip la sărbători care contrazic/neagă sărbătorile mele.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2013, 19:17:47
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Eu nu sunt supărat pe nimeni.
N-am de ce: fiecare pasăre pe limba ei piere.
Eu știu care este părerea duhovnicului meu, nu e cazul să-l întreb. Dar o s-o fac mâine, dacă are importanță.

Cât despre ’vina’ celor botezați în alte rit-uri/religii: nu e vina lor decât în măsura în care refuză Adevărul, dar asta nu înseamnă că eu trebuie să fiu de acord cu ei și, mai mult, să particip la sărbători care contrazic/neagă sărbătorile mele.
asta nu este o vină.
dacă te nasteai în Italia erai catolic și spuneai că ortodocșii sunt cei rupți de Biserica, în Afganistan erai musulman cu kalasnikovul în mâna și urlai "Allah e mare", în Tibet te intrebai ce ai fost în viața anterioara și tot așa.
tine de geografie.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2013, 19:29:12
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
asta nu este o vină.
dacă te nasteai în Italia erai catolic și spuneai că ortodocșii sunt cei rupți de Biserica, în Afganistan erai musulman cu kalasnikovul în mâna și urlai "Allah e mare", în Tibet te intrebai ce ai fost în viața anterioara și tot așa.
tine de geografie.
Vorbești vorbe. Să fii sănătos, dar fă-o pentru tine!
Reply With Quote
Vechi 01.04.2013, 20:26:23
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Vorbești vorbe. Să fii sănătos, dar fă-o pentru tine!
ți-a fost frică de un comentariu responsabil.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2013, 20:40:36
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Dumitru, ceea ce ai scris tu se numeste genetic fallacy. Uite ca in cazul tau nu a functionat, deci inainte sa fi scris asta te puteai uita in oglinda.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2013, 21:05:32
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Dumitru, ceea ce ai scris tu se numeste genetic fallacy. Uite ca in cazul tau nu a functionat, deci inainte sa fi scris asta te puteai uita in oglinda.
fiecare are dreptul să creadă ce vrea. să creadă evidența, sau să o nege.
iar tu spui că un exemplu concret este aberație.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2013, 20:41:27
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Desigur dragă. Se vede?
Reply With Quote
Vechi 03.04.2013, 10:20:58
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
asta nu este o vină.
tine de geografie.
ai dreptate doar pe jumatate
Reply With Quote
Vechi 03.04.2013, 19:56:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
asta nu este o vină.
tine de geografie.
De fapt nu e asa, doar daca te gandesti ca acele persoane nu au ratiune, sunt roboti. Daca parintii cuiva sunt satanisti nu inseamna ca si copilul trebuie sa fie satanist sau ca are o scuza. De exemplu daca cineva a trait intr-o familie unde era violenta, el trebuie sa fie la randul lui violent. Dar daca e si el asa si ajunge la proces judecatorii o sa accepte scuza ca a trait intr-un mediu violent? Nu o sa-l trateze la fel ca pe oricine?
Credinta nu vine numai prin informatie, stii si tu asta pentru ca ai destule informatii dar nu esti credincios. La fel si evreii, a venit chiar Domnul la ei si nici pana azi majoritatea nu sunt crestini. Oricine, in orice colt al globului ar fi, poate primi cunostinta adevarului daca merita, adica face fapte bune, cauta adevarul si are inima buna. Inainte de Moise nu exista Biblia, si totusi unii au fost credinciosi. Sfantul Iov a trait cand evreii erau in Egipt. Sfantul Cornelie Sutasul a primit adevarul de la un inger.
Pe de alta parte Apostolii au ajuns si in India, si in zonele unde sunt acum musulmani, dar stramosii celor de acum nu au acceptat crestinismul sau s-au convertit la islamism dupa aceea. Daca acum cineva se converteste la martori, sa zicem, va avea efect gestul acesta nu numai asupra lui, ci si asupra urmasilor sai. Pentru ca e foarte posibil ca si aceia sa ramana tot martori, din cauza ca stramosul lor a apostaziat. La fel, caderea lui Adam s-a rasfrant asupra tuturor oamenilor, desi nu l-am cunoscut pe Adam.
Reply With Quote
Răspunde