Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.04.2013, 01:38:59
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sebastiana Vezi mesajul
Daca numaram literele de la primul Nume al Mantuitorului nostru Iisus Hristos, vom putea observa ca sunt 5 cinci litere (Iisus) iar al doilea Lui Nume contine 7 sapte litere (Hristos) si daca stam bine sa ne gandim noi asa, Mantuitorul nostru Iisus Hristos a spus ca El este Painea coborata din cer si ca, daca nu mancam din aceasta Paine cereasca, (asa cum au mancat evreii mana cereasca trimisa de Dumnezeu pt. ei), nu vom avea viata vesnica.
1) Prima inmultire a painilor este a celor cinci paini si doi pesti. Primul Lui Nume, Iisus, este din 5 litere corespunzatoare celor 5 cinci paini. (Iisus)
2) A doua inmultire a painilor este a celor sapte paini si cativa pestisori. Al doilea Lui Nume, Hristos, este din 7 sapte litere corespunzatoare celor 7 sapte paini (Hristos) la fel ca si cuvantul grecesc ICHTHYS= Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, Salvatorul lumii (ichthys= 7 sapte litere, ἰχθύς = 5 cinci litere), cifra 7 sapte fiind considerata cifra sfanta si este repetata de foarte multe ori in Sfanta Biblie.
Interesante și ziditoare legături ai făcut tu; prin Duhul Sfânt(spun eu).
Reply With Quote
Vechi 03.04.2013, 08:30:21
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Interesante și ziditoare legături ai făcut tu; prin Duhul Sfânt(spun eu).
Nu neaparat. Numerologia, si pe undeva pe acolo bate, nu are nici o legatura cu credinta. Cautam sensuri acolo unde nu sunt in loc sa ne preocupan de ceea ce conteaza. Daca cei cu adevarat in masura (sfinti, teologi...) nu au facut-o ne punem noi sa cautam sensuri ascunse. NU. Daca erau alte numere se gaseau alte semnificatii, asa ca...
Vechi 04.04.2013, 01:26:13
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

La fel cum stapanitorul lumii acesteia nu are nimic in Hristos la fel de putina legatura au cu numele Sau si diversele alegatii oculte pe sistem gematria.Daca tot cautam un sens,de parca ar mai fi nevoie,pentru numele Sau atunci versetele din Ioan 14:13-14 pot fi un inceput cu adevarat curat.Sa ceara cineva ceva ,,in numele Lui" inseamna in cultura acelor timpuri ,,de dragul Lui".In cazul Mantuitorului ,,de dragul Lui"inseamna potrivit dorintei si scopului Sau de a aduce glorie Tatalui,de a implini voia Tatalui spre slava Sa,lucru pe care l-a facut in fiecare clipa Hristos.Dupa cum retraducea un comentator cele doua versete ,,Si orice veti cere de dragul Meu (adica potrivit cu dorinta si scopul Meu de a aduce glorie Tatalui) voi face pt ca Fiul sa aduca glorie Tatalui.Puteti sa-mi cereti orice de dragul Meu (aduca potrivit cu voia Mea de a-L proslavi pe Tatal)si voi face".Aceste aspecte vin sa intareasca primele cereri din rugaciunea,, Tatal Nostru"si anume sfintirea Numelui Tatalui si implinirea voii Sale.Pun in ordinea corecta prioritatile rugaciunii si vietii unui credincios.Numerologia tine de tarana,sa nu-L coboram la acel nivel trecator pe Cel pe care l-a proslavit Tatal.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 04.04.2013 at 01:28:23.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biblia fara numele lui Iisus Hristos delia31 Despre Sfanta Scriptura 10 23.04.2012 14:06:25
Numele lui Iisus Hristos androneo Generalitati 2 09.01.2012 13:27:11
in numele lui Hristos,OPRITIVA! iulyaan Generalitati 144 01.10.2008 17:04:34
N-am stiut pana atunci de numele lui Iisus Hristos Ioan_Ciobota Generalitati 9 04.10.2007 12:53:51