Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2013, 15:17:21
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Si acum,nu stiu,manastiri,biserici dispuse sa se implice sa ajute pe acesti nefericiti ai sortii exista?Poate colegi de ai mei de pe forum sunt mai avizati sa raspunda.
La noi la biserica parintele ajuta de multe ori persoanele aflate in situatii dificile. Cel ce avea nevoie de ajutor vorbea la inceputul slujbei cu parintele. Dupa predica, parintele prezenta situatia in care se afla respectiva persoana si ii ruga pe oameni sa dea fiecare cat poate. Banii erau dati direct celui ce avea nevoie de ajutor (statea la iesirea din biserica, oamenii stiau despre ce este vorba si sensibilizati de cuvantul si rugamintea parintelui, ajutau cat de cat). Ar putea sa incerce si doamna sa vorbeasca cu un preot si sa-l roage sa vorbeasca enoriasilor despre situatia ei pentru a primi un ajutor mai substantial. Poate sa mearga la mai multe biserici.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2013, 18:15:59
N.Priceputu
Guest

Implicit

De regulă, preoții îi ajută în primul rând pe cei din parohia lor, mai ales dacă aceștia frecventează biserica; față de ei au prima datorie.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2013, 19:10:28
Diana3's Avatar
Diana3 Diana3 is offline
Member

Data înregistrării: 08.06.2010
Locație: Oltenia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
La noi la biserica parintele ajuta de multe ori persoanele aflate in situatii dificile. Cel ce avea nevoie de ajutor vorbea la inceputul slujbei cu parintele. Dupa predica, parintele prezenta situatia in care se afla respectiva persoana si ii ruga pe oameni sa dea fiecare cat poate. Banii erau dati direct celui ce avea nevoie de ajutor (statea la iesirea din biserica, oamenii stiau despre ce este vorba si sensibilizati de cuvantul si rugamintea parintelui, ajutau cat de cat). Ar putea sa incerce si doamna sa vorbeasca cu un preot si sa-l roage sa vorbeasca enoriasilor despre situatia ei pentru a primi un ajutor mai substantial. Poate sa mearga la mai multe biserici.
Pai cam asta a facut si doamna:

- in ultimele luni s-a dus la o biserica din Craiova (zona Paltinis, daca am retinut bine) si preotul a facut apel la ajutorul enoriasilor. S-a reusit astfel sa se stranga o suma de bani, insa pentru plata avocatului (primaria a actionat-o in instanta si are proces...).

- din ce mi-a povestit (nu bag mana-n foc ca este sau nu adevarat, dar asta mi-a zis) a patit si necazuri cu preotii, de exemplu preotul a strans o suma de bani si a refuzat sa i-o dea, spunandu-i sa se multumeasca, cu ce i-au dat credinciosii, cand ieseau din biserica (desi se stransesera bani si in fata, langa altar).

- de fapt asa am si cunoscut-o, venise la o biserica (unde merg de obicei, nu este in cartierul meu dar harul parintelui atrage credinciosi din tot orasul) sa ceara din nou ajutor (cu cativa ani in urma, cu ajutorul credinciosilor, parintele reusise sa-i achite costul unei interventii chirurgicale care i-a salvat viata). Parintele nu i-a mai putut oferi sprijin financiar si de data aceasta, dar a recomandat-o parintelui de la biserica din Paltinis.

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
De regulă, preoții îi ajută în primul rând pe cei din parohia lor, mai ales dacă aceștia frecventează biserica; față de ei au prima datorie.
Mie personal nu mi se pare acesta primul criteriu de evaluare, ci gravitatea situatiei. Daca ar veni - Doamne fereste, dar sunt si cazuri grave - mama unui copil bolnav de leucemie, a carui viata este numarata in zile sau saptamani, credeti ca parintele ar refuza-o, pe motiv ca nu este din parohie, ca nu se spovedeste si nu se impartaseste acolo ? Intr-adevar, credinciosii care merg de ani si zeci de ani la aceeasi biserica si care sunt cunoscuti de preotii acelei parohii prezinta mai multa credibilitate, insa ar trebui sa fim buni samarineni, daca este o problema stringenta).
Reply With Quote
Vechi 09.04.2013, 19:33:32
N.Priceputu
Guest

Implicit

Bineînțeles că toți trebuie ajutați, însă e bine ca ajutorul să se ceară întâi la parohia de care aparține, pentru că sunt șanse mai mari. Uneori parohiile care acordă ajutor multora nu fac față tuturor solicitărilor, în timp ce altele se implică mai puțin.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2013, 07:13:30
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Din cate am inteles acest apel s-a facut si a fost ajutata cu bani pentru avocat,insa,din pacate este vorba de prea multi bani si prioritar este sa fie in primul rand colectata suma de 40 milioane,altfel doamna va fi aruncata fara drept de apel in strada.
Vechi 12.04.2013, 21:41:29
Diana3's Avatar
Diana3 Diana3 is offline
Member

Implicit

Buna seara,

Am revenit cu o veste buna. Se pare ca strigatul disperat de ajutor al doamnei Dricu incepe sa se faca auzit - cu Voia lui Dumnezeu si cu ajutorul milostivilor crestini !

M-a sunat in aceasta seara plangand, insa pentru prima data de cand o cunosc erau lacrimi de bucurie ! 500 Ron ! Nu stie persoana sau persoanele care i-au trimis aceasta suma, dar se va ruga pentru ele mult, mult timp de-acum incolo!

500 Ron pentru dansa inseamna o mica avere,o speranta ca totusi se va putea evita evacuarea. N-aveti idee cat de mult se poate bucura un om pentru suma aceasta, n-aveti idee ce raze de lumina ati adus in viata acestei familii !

M-a rugat din inima sa va multumesc. Iar eu, in speranta ca ingerii (exact asa s-a exprimat) care-au ajutat-o vor citi acest mesaj, tin sa le MULTUMESC in numele ei ! Si totodata sa le adresez invitatia de a o suna. Stiu ca milosteniile se fac in ascuns si ca Dumnezeu vă va rasplati insutit, insa daca ati auzi-o cat este de bucuroasa, de recunoscatoare, vi s-ar umple inima de bucurie.

Destinatia banilor va fi una clara: plata unei parti din restanta la intretinere. Luni am inteles ca va merge fiul dansei la asociatie sa plateasca, iar eu am rugat-o sa faca o copie dupa acea chitanta si, cand voi mai ajunge pe la dansa (in perioada imediat urmatoarea nu voi avea fizic timpul necesar, insa in maxim doua saptamani ajung), voi fotografia acea copie a chitantei de plata si o voi atasa aici, pe forum. Vreau ca cei care-au ajutat-o sa fie impacati cu gandul ca banii s-au folosit acolo unde era nevoie de ei, iar eu sa am constiinta impacata ca nu smintesc pe nimeni (care cine stie ce ar mai putea crede). Chitanta in original va fi data avocatului si atasata la dosar, iar in luna mai va fi ultima infatisare la procesul intentat de primarie,pentru evacuare. Pana atunci, cu cat vor micsora restanta la intretinere, cu atat vor creste sansele sa nu doarma iar sub cerul liber...

(Eu imi facusem ceva griji.... Acum trei zile i-am sugerat sa mearga la banca si sa verifice daca are ceva banuti in cont. Iar atunci cand m-a sunat dezamagita si mi-a spus ca nu, am fost ingrijorata de posibilitatea ca vina sa-mi apartina, in sensul scrierii vreunei cifre gresite, care sa fi anulat sansele unui posibil transfer bancar.)

Revin insa la milostivii cititori ai acestui forum, catre care reinnoiesc multumirile. Pentru ca nu ati ajutat-o doar financiar, ci... poate chiar i-ati salvat viata. Imi spuse ca noaptea trecuta nu a dormit deloc, chinuind-o iar gandurile negre (si gandindu-se sa comita nenorocirea pana duminica - atunci se va intoarce fiul dansei). Si dupa o noapte de deznadejde, azi-dimineata ii spuse o vecina ca s-au virat banii de pensie mai devreme (teoretic luni ar fi trebuit sa-i incaseze.). Asa ca se duse la CEC, o ruga pe o operatoare de la ghiseu s-o ajute (nu stie sa utilizeze cardul) si...ramase efectiv blocata atunci cand i se spuse de suma de 870 Ron, nu 370. Probabil in scurt timp aflara si restul clientilor bancii de bucuria dansei, pentru ca incepu sa planga in fata ghiseului :-).

Da, deznodamantul zilei de azi a fost, cu ajutorul lui Dumnezeu, unul fericit, dar daca nu s-ar fi virat pensia azi, daca vecina n-ar fi informat-o, daca dumneavoastra n-ati fi ajutat-o financiar, daca pana duminica mai ramanea singura in camera, in deznadejde, cine stie ce s-ar fi putut intampla.

Inca o data, in numele doamnei Dricu si a fiului ei va transmit sincere multumiri !
Dumnezeu sa va rasplateasca sufletul bun si milostiv...
Reply With Quote
Vechi 03.05.2013, 15:13:01
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Cunosc un om care nu a făcut pușcărie comunistă, nu era creștin, era doar un tânăr care se întorcea seara acasă de la facultate. Și, pentru că i se ceruse o țigară iar tânărul a precizat simplu că nu fumează, a fost bătut crunt lângă o ghenă mai dosită, de un grup de 5 alți tineri.
Bătaia a durat mai multe minute și a fost auzită și văzută de mai mulți oameni, unii trecători alții privind de la balcoane și făcînd diverse comentarii, unele chiar ironice.
Nimeni nu a sunat la poliție, nimeni nu a intervenit.

Am avut onoarea și marea durere să îl cunosc personal pe acest tânăr, în cadrul unei ședințe de terapie în grup.
Lucrul care m-a impresionat cel mai mult la început a fost că pe durata când era bătut, tânărul încerca mereu să se ridice în picioare... Ceea ce sporea și mai mult furia agresorilor. Totuși, el s-a ridicat de zeci de ori...

După ce l-au lăsat, tânărul aflat în stare de inconștiență s-a ales cu o mulțime de fracturi, cu o paralizie a mușchilor faciali, cu hemoragie în mai multe organe, cu un ochi pierdut pentru totdeauna și fără dinții din față.
A fost internat pentru 6 luni în spital, dintre care primele 3 și le-a petrecut la Terapie Intensivă.

A suportat câteva zeci de operații de-a lungul a 3 ani. Are 2 tije mari, una în brațul stâng și cealaltă la nivelul gambei drepte.

A petrecut câteva sute de ore în ședințe de psihoterapie.
A devenit creștin.

În ultimii ani părinții au făcut cereri repetate la poliție să fie găsiți și judecați agresorii. Dar tânărul a spus permanent că nu își mai aduce aminte chipul lor...

Era de mic un copil darnic, nu ținea prea mult la lucrurile sale. Făcea milostenie, fără să știe că face milostenie.
Așa face și astăzi, dar pomenește numele Domnului când face milostenie.
Pentru că arată foarte rău, la față în special, oamenii sunt rezervați față de el. Și eu îmi rețin cu greu simțământul de ușoară teamă, de oarecare ținere la distanță, întrucât o parte a feței lui este hidoasă.

Am aflat de la o prietenă de-a lui că uneori trece prin cartierul unde a fost bătut, că se apropie de locul faptei și că așteaptă... Se pare că ar vrea să ofere o țigară unui tânăr nefericit, care, deocamdată nu vine să-i ceară...

E un bărbat cu o vorbire aspră, din pricina dicției dificile. Cuvintele lui, însă, m-au făcut să plâng, pe ascuns, de mai multe ori. Plâng chiar acum.
De bucurie că l-am cunoscut pe acest om.

Last edited by cezar_ioan; 03.05.2013 at 15:16:32.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2013, 18:49:54
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

O poveste impresionanta a unui om daruit cu noblete.
Vezi ca la unii nobletea duhovniceasca este deja in inima lor de la nastere,nu trebuie s-o invete din carti groase si lungi teorii,este ereditara de la Tatal.

Sa-L binecuvanteze Domnul in continuare si sa-L ajute in toate momentele critice!
Iar noua sa ne dea puterea de a ierta macar niste priviri urate si vorbe de ocara de la altii,ceea ce ni se pare imposibil de iertat!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2013, 23:19:59
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Din cate am inteles acest apel s-a facut si a fost ajutata cu bani pentru avocat,insa,din pacate este vorba de prea multi bani si prioritar este sa fie in primul rand colectata suma de 40 milioane,altfel doamna va fi aruncata fara drept de apel in strada.
Asa este, Gabriela. Ma mir totusi ca Primaria nu a aratat clementa datorita faptului ca s-au mai platit bani din suma datorata. Oriunde in lume acest lucru ar fi avut un efect favorabil; dar nu la Craiova. E de neinteles!
Reply With Quote
Vechi 22.06.2013, 00:05:23
Diana3's Avatar
Diana3 Diana3 is offline
Member

Bună seara și mulțumesc mult pentru mesaje ! Este îmbucurător să văd empatie pe acest forum !

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Puteti merge la sediile locale ale partidelor, care au si deputati si senatori. Acestora le puteti cere ajutor, inscriindu-va in audienta. Social-democrații craioveni , printre care Olguta Dumitrescu si Corina Cretu. Mai este Mihai Fifor, senator din partea USL; si altii. Ii cunoasteti pe toti cu siguranta mai bine decat mine. Aici trebuie insistati, la deputati si senatorii de Craiova. Acestia au ore de audiente. Sa se inscrie doamna Dricu in audienta si sa isi ceara dreptul de cetatean. Daca sunt probleme, de ce nu ii solicita?!?
Politicianul își amintește de bietul român din 4 în 4 ani, cât sunt alegeri. Îi mai dă o găleată și-un kg de zahăr, îl mai minte că reface infrastructura, apoi își ia în primire scaunul și hibernează în birou mulți ani fericiți. Mă dezgustă clasa politică. Dar, independent de părerea mea, mă voi axa pe sfatul dumnevoastră. La doamna primar Olguța a fost și nu a rezolvat nimic. S-a mai dus la o persoană din sfera politică (îi mențin anonimatul, dar chiar îl apreciez) care i-a dat un mic ajutor financiar, a încercat să investigheze problema dar fără izbândă.

Până se înscrie dânsa în audiență, până o programează, până vine ziua cu pricina trece deja termenul de 2 săptămâni până la evacuare. S-a dus și la Avocatul Poporului dar tot n-a reușit nimic.

Citat:
Dupa fiecare emisiune de stiri se dau numerele de telefon ale televiziunilor. In general TV vine cand s-a intamplat catastrofa. De ce sa asteptam catastrofa? Mai bine ne luptam cu armele pe care le avem si rezolvam problema pana nu e prea tarziu.
O să mă uit și după numere de telefon, dar în general importanța evenimentelor mediatizate este ierarhizată după alte criterii. Și, cum ați spus și dvs., sper din suflet să nu fie catastrofa acel criteriu. Poate totuși mai sunt emisiuni în care se prezintă cazuri sociale (îmi zisese cineva de emisiunea O dată-n viață, de pe TVR, o să cercetez mai bine).

Citat:
Camera doamnei Dricu cu greu se poate numi o camera; e doar o camara. Oare ce vrea administratia blocului sa faca cu acel spatiu, de este de acord, ca doi oameni sa fie dati afara in strada, lasandu-i fara acoperis?!?
Exact. O cămară însalubră de fix 6 metri pătrați. Și așa amărâtă cum e, să știți că sunt interese să fie obținută. Pentru că respectiva clădire, la mansarda căreia se află camera/cămara, se află în centru, peste stradă de Primărie, locația este bună. De asemenea, sunt cereri depuse la primărie pentru locuințe sociale. Și o ultimă ipoteză (pe care a afirmat-o doamna Dricu cu lacrimi în ochi, nu garantez veridicitatea ei dar totuși mi se pare plauzibilă) este ca propria fiică urmărește să-i ia camera (nu este în relații bune cu fiica, pe care o are dintr-o căsătorie anterioară, care locuiește la același etaj și care riscă evacuarea, pentru că se judecă pe cameră cu fostul soț ; în caz că o va pierde, pare-se că s-a gândit să se mute în locul doamnei Dricu, mai ales că are și cunoștințe în primărie, pentru intermedierea și rezolvarea cererii- repet, nu garantez că ce mi s-a spus e adevărat sau nu, dar e o ipoteză și v-o comunic. În sprijinul afirmațiilor, în caz că s-ar face un reportaj tv, ar putea fi intervievați și vecinii care, mai ales în ultimele luni, au fost martorii scenelor de bătaie administrate de fiică doamnei Dricu, la una din bătăi intervenind pentru aplanare chiar echipajul SMURD-ului, care fusese chemat. Asta mi s-a spus, asta vă spun și eu.

Citat:
[url] se poate face o cerere online, la care Primaria trebuie sa dea un raspuns in termen de 15 zile, dupa cum este mentionat. (eu stiam de un termen de 30 zile)Ar fi bine ca cineva sa o ajute pe doamna Dricu in aceste demersuri.
Am înțeles că demersuri s-ar fi făcut, inclusiv audiențe la primărie, dar fără rezultat. Legal vorbind, doamna Dricu a avut în urmă cu niște ani o locuință în oraș, moștenire de la părinți dar pe care a pierdut-o din cauza cămătarilor. (asta mi s-a spus) Și cum cererile pentru locuințe sociale sunt condiționate de lipsa de deținere a unei locuințe în trecut, aici s-a blocat, în amarul stil birocratic românesc, demersul. Însă a fost depus la primărie un dosar social pe numele fiului dânsei, care are 18 sau 19 ani și n-a deținut niciodată nicio proprietate, deci legal ar avea dreptul - aici cum își justifică refuzul ? De ce nu l-au luat în considerare? Unul din multele mistere ale administrației locale craiovene...

Citat:
Asa este, Gabriela. Ma mir totusi ca Primaria nu a aratat clementa datorita faptului ca s-au mai platit bani din suma datorata. Oriunde in lume acest lucru ar fi avut un efect favorabil; dar nu la Craiova. E de neinteles!
Într-adevăr, toți banii pe care i-a primit doamna Dricu datorită mediatizării pe acest forum și sufletului de aur al donatorilor s-au dus la plata restanței la întreținere (9 sau 10 milioane a plătit, nu mai rețin exact, dar a rămas restanța de 30 și ceva). Alții au datorii de 300 de milioane la întreținere și stau bine-merci, nu-i întreabă nimeni nimic. Asta îmi amintește de versul dintr-o fabulă "Noi vrem egalitate, dar nu pentru căței".

Mă văd depășită de situație, nu știu cum aș putea s-o ajut în continuare
Reply With Quote
Răspunde