![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,Whereas 20th century science and technology somehow removed the philosophical need for anything metaphysical, 21st century science and technology were revealing things that can't be explained through merely assumed physical processes.
In fact, evolutionary scientists themselves started looking at the odds that a free-living, single-celled organism (a bacterium, for example) could result from a chance combining of life building blocks (amino acids, for example). Harold Morowitz, a renowned physicist from Yale University and author of Origin of Cellular Life (1993), declared that the odds for any kind of spontaneous generation were one chance in 10100,000,000,000. Sir Fred Hoyle, a popular agnostic who wrote Evolution from Space (1981), proposed that such odds were one chance in 1040,000 ("the same as the probability that a tornado sweeping through a junkyard could assemble a 747"). Francis Crick, an atheist and co-discoverer of the ,,DNA structure" in 1953, calls life "almost a miracle." He couldn't rationalize the metaphysical implications of his DNA discovery so he devised his "interstellar spores" theory in the 1970s. By the way, scientists from various disciplines generally set their "Impossibility Standard" at one chance in 1050 (1 in a 100,000 billion, billion, billion, billion, billion). Therefore, whether one chance in 10100,000,000,000 or one chance in 1040,000, the notion that life somehow rose from non-life has clearly met the scientific standard for statistical impossibility. Harvard University biochemist and Nobel Laureate George Wald shed perfect light on the whole situation when he declared: ,,One has to only contemplate the magnitude of this task to concede that the spontaneous generation of a living organism is impossible." QED. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In fond totul sta la credinta fiecaruia. Big-bangul si Dumnezeu sunt 2 notiuni la fel de probabile dpdv al logicii,adica imposibil de dovedit empiric. Totusi,in ceea ce il priveste pe Dumnezeu exista o mica portita,lasata simturilor empirice. Vreodata,cand vei vedea o batrana pe strada,fara sa te vada nimeni,da-i 10 RON. Un fapt oarecare ,fara nici o importanta,fara putere de argument logic. Dar apoi vezi ce simti,si vino si spune-mi daca exista sau nu Dumnezeu. Deci,vei vedea ,ca dovezile sunt in tine. Caci depinde nu de cum se reflecta lumina,ci cum o percepe ochiul nostru. |
|
|||
|
|||
![]()
O ultima remarca si v-am lasat, scapati de ateul asta nenorocit.
Ateu = persoana care nu are credinta in nici un dumnezeu != persoana care neaga existenta lui dumnezeu "!=" - nu este egal cu; Daca se va dovedi vreaodata ca exista sau sunt destule dovezi care sa incline balanta spre acel lucru cu siguranta voi face aia, voi crede in dumnezeu. Intrebarea mea, daca se va dovedi vreodata ca nu exista, veti inceta la rundul vostru sa nu mai credeti? Si odata cu intrebarea asta v-am lasat. Succes! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ai nevoie de certificat de ne-crestin.
Tot ce ai nevoie in viata este de certificat de om. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ne ramane decat sa ne rugam pentru sufletul celui care in inteligenta lui smintita nu numai ca renunta la credinta parinteasca dar mai vrea si acte pentru aceasta !!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 10.04.2013 at 22:54:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Știu sigur că am mai văzut încă un topic foarte asemănător, inițiat de către un ateu care dorea să fie... excomunicat oficial din B O.
Îmi pun întrebarea: oare cum se explică din punct de vedere psihologic această dorință de a-ți vedea convingerile recunoscute oficial?... Cum se explică psihologic această nerăbdare ca ceilalți să-ți confirme că, într-adevăr, ai convingerile pe care le susții?...
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
renuntare la religie | 111111111111 | Intrebari utilizatori | 30 | 08.08.2013 21:12:16 |
Bani si religie | User | Generalitati | 4 | 31.10.2010 18:53:31 |
Ce fel de religie sa imi doresc? | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 42 | 18.10.2010 02:17:29 |
Religie | Darkanian | Pocainta | 4 | 07.12.2009 12:20:13 |
prieten vs religie | mirelat | Generalitati | 30 | 10.11.2009 22:15:07 |
|