Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2010, 20:52:19
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Nu-i vorba de intenția ta, dar de cele mai multe ori când se începe o discuție despre originea lumii între credincioși și atei ai să ajungi să vezi thread-uri kilometrice care în final nu vor ajuta să convingă nici una dintre taberi asupra punctului de vedere a celeilalte (lălăială cum zicea nea eodor), ba poate chiar va da naștere unor dispute sau crea nervi.
Ironia sortii:nici macar din punct de vedere matematic nu se poate lamuri problema.Ba chiar pare lejer imposibila.Si mai ciudat:unii atei spun asta.Mai mult:chiar ei au ajuns la concluzia unei imposibilitati fie si dpdv matematic.S-a mai discutat asta?BINEINTELES.Morala?Vezi mai jos:

,,Whereas 20th century science and technology somehow removed the philosophical need for anything metaphysical, 21st century science and technology were revealing things that can't be explained through merely assumed physical processes.
  • Considering the way the prebiotic soup is referred to in so many discussions of the origin of life as an already established reality, it comes as something of a shock to realize that there is absolutely no positive evidence for its existence.
Something wasn't connecting here - scientists across the board (whether atheist, agnostic or theist) were declaring that spontaneous generation was disproved one hundred years ago.

In fact, evolutionary scientists themselves started looking at the odds that a free-living, single-celled organism (a bacterium, for example) could result from a chance combining of life building blocks (amino acids, for example). Harold Morowitz, a renowned physicist from Yale University and author of Origin of Cellular Life (1993), declared that the odds for any kind of spontaneous generation were one chance in 10100,000,000,000.

Sir Fred Hoyle, a popular agnostic who wrote Evolution from Space (1981), proposed that such odds were one chance in 1040,000 ("the same as the probability that a tornado sweeping through a junkyard could assemble a 747").

Francis Crick, an atheist and co-discoverer of the ,,DNA structure" in 1953, calls life "almost a miracle." He couldn't rationalize the metaphysical implications of his DNA discovery so he devised his "interstellar spores" theory in the 1970s.

By the way, scientists from various disciplines generally set their "Impossibility Standard" at one chance in 1050 (1 in a 100,000 billion, billion, billion, billion, billion). Therefore, whether one chance in 10100,000,000,000 or one chance in 1040,000, the notion that life somehow rose from non-life has clearly met the scientific standard for statistical impossibility.

Harvard University biochemist and Nobel Laureate George Wald shed perfect light on the whole situation when he declared: ,,One has to only contemplate the magnitude of this task to concede that the spontaneous generation of a living organism is impossible."

QED.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 20:55:33
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de disbel Vezi mesajul
Stiu pana la ultima zecimala pentru ca exista cercetari irefutabile care atesta asta. Daca vrei sa incerci sa dovedesti cuiva ca nu ii asa, fa-o oamenilor de stiinta, geologi/astrologi/biologi etc nu mie.

Iar cat despre remarca ca ce a creat acel Big Bang am sa raspund un clar nu stiu.
Acum multimea sare in aer! Nu stiu este un raspuns mult mai bun decat dumnezeu.

Si am sa va demonstrez de ce printro analogie care o sa inteleaga si un copil din clasa a 4a.

Sa zicem ca am o cutie de dimensiunea 1metru cub care contine ceva in ea.
Si voi pune intrebarea urmatoare: Ce nu se poate afla in acea cutie?

Poti da raspunsuri de genul, o masina, o casa, o planeta, un copac, etc, toate acestea nu pot incapea in acea cutie nu? Bun.

Dar daca te intreb ce se poate afla in acea cutie?
Eu raspund cu nu stiu, pentru ca in acel 1m cub pot intra o infinitate de obiecte. Tu raspunzi cu ceva concret, si crezi 100% desi nu ai de unde sa sti.

Nu imi place sa fac dezbateri de genul pe un forum care cu siguranta nu isi are locul insa daca vrea cineva sa imi demonstreze ca orice legat de biblie/dumnezeu este adevarat ca sa ma ilumineze si crede ca are dovezi poate sa imi trimita un mesaj privat si iti voi da o metoda de contact, si va voi raspunde la orice intrebare si voi argumenta orice.

O zi buna
Iti dau dreptate ca nu are rost sa facem dezbateri inutile aici.
In fond totul sta la credinta fiecaruia.
Big-bangul si Dumnezeu sunt 2 notiuni la fel de probabile dpdv al logicii,adica imposibil de dovedit empiric.
Totusi,in ceea ce il priveste pe Dumnezeu exista o mica portita,lasata simturilor empirice.
Vreodata,cand vei vedea o batrana pe strada,fara sa te vada nimeni,da-i 10 RON.
Un fapt oarecare ,fara nici o importanta,fara putere de argument logic.
Dar apoi vezi ce simti,si vino si spune-mi daca exista sau nu Dumnezeu.
Deci,vei vedea ,ca dovezile sunt in tine.
Caci depinde nu de cum se reflecta lumina,ci cum o percepe ochiul nostru.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 21:05:50
disbel disbel is offline
Banned

Data înregistrării: 05.12.2010
Locație: Timișoara
Implicit

O ultima remarca si v-am lasat, scapati de ateul asta nenorocit.

Ateu = persoana care nu are credinta in nici un dumnezeu
!= persoana care neaga existenta lui dumnezeu

"!=" - nu este egal cu;

Daca se va dovedi vreaodata ca exista sau sunt destule dovezi care sa incline balanta spre acel lucru cu siguranta voi face aia, voi crede in dumnezeu.
Intrebarea mea, daca se va dovedi vreodata ca nu exista, veti inceta la rundul vostru sa nu mai credeti?

Si odata cu intrebarea asta v-am lasat.

Succes!
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 21:12:32
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:

Si odata cu intrebarea asta v-am lasat.

Succes!
Nu ai nevoie de certificat de ne-crestin.
Tot ce ai nevoie in viata este de certificat de om.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 22:42:05
darjidava darjidava is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit

Nu ne ramane decat sa ne rugam pentru sufletul celui care in inteligenta lui smintita nu numai ca renunta la credinta parinteasca dar mai vrea si acte pentru aceasta !!
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 23:03:58
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
Exista documente oficiale care atesta existenta lui Stefan cel Mare si Napoleon, sa nu mai zic un numar foarte mare de istoricieni care au relatat fapte istorice. Insa despre Iisus nu exista nici un act, si nu exista nici un istorician sa mentioneze existanta unui individ pe nume Iisus. Nu ti se pare ciudat ca a existat o persoana acum 2000 de ani care facea miracole in stanga si dreapta insa nu exista nimeni care sa fi scris despre asta in afara de ce scrie in biblie?

Hai sa nu dezbatem asta ca este credinta voastra si va respect. Nu am nimic impotriva.
documenteaza-te mai bine..exista documente si descoperiri arheologice care il atesta pe Hristos ca persoana istorica...nu de alta dar ca sa nu te pui singur in situatii delicate in cazul in care vei vorbi cu atei mai bine informati.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2010, 18:48:00
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit salut,disbel

Citat:
Nu trebuia sa fie nimeni de fata pentru ceva ca sa dovedesti acel lucru. Ca sa dovedesti/demonstrezi ceva ai nevoie de dovezi, nu neaparat de martori oculari cum zici tu.
Daca cineva descopera o specie noua de un animal inseamna ca nu exista avand in vedere ca nu a existat nimeni care sa fi vazut de unde a aparut acel animal prima oara? O analogie la ce ai descris tu.

Iar cat despre dovezi, cum am zis sunt numeroase. Pacat ca ai citit numa prima linie din text si ai sarit sa raspunzi fara sa citesti pana la capat. Am specificat clar ca sunt, numai sa cauti.
Sa nu uitam ca judecand dupa biblie pamantul are 4000-6000 de ani vechime. Depinde de religie. Si aia crezi?
disbel,biblia nu spune care este varsta cerurilor si a pamantului ci spune doar atat:la inceput,dumnezeu a creat cerurile si pamantul
Vechi 10.04.2013, 18:15:59
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelPlictisit Vezi mesajul
Insa, in viata de zi cu zi trebuie sa fii pregatit sa iti aperi convingerile si sa te aperi de persoane care te vor ridiculiza din cauza convingerilor tale. Iti recomand sa citesti toate cartile lui Richard Dawkins, care explica intr-un mod superb mai toate subiectele care sunt atacate de teisti cand vine vorba de ateism, in special evolutia. Privind ateismul si religia (crestina in special) recomand "The God Delusion" de Richard Dawkins si "God is Not Great" de Christopher Hitchens. Pe youtube vei gasi de asemena multe canale foarte interesante precum NonStampCollector, AronRa, ZOMGitsCriss (romanca), etc.. Daca cauti o comunitate online pentru atei iti recomand cea de pe reddit: /r/atehism. Cand intri pe acea comunitate, in dreapta, vei vedea ca au si un FAQ cu raspunsuri la multe intrebari comune si mai au si o sectiune /r/atheistgems unde sunt salvate cele mai interesante argumente.
daca populismele lui Dawkins si Hitchens ti se par niste chestii care explica superb ceva pe planeta asta, dpmdv ai standarde cam joase.

Last edited by Patrie si Credinta; 10.04.2013 at 22:54:03.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2013, 01:06:16
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit

Știu sigur că am mai văzut încă un topic foarte asemănător, inițiat de către un ateu care dorea să fie... excomunicat oficial din B O.
Îmi pun întrebarea: oare cum se explică din punct de vedere psihologic această dorință de a-ți vedea convingerile recunoscute oficial?... Cum se explică psihologic această nerăbdare ca ceilalți să-ți confirme că, într-adevăr, ai convingerile pe care le susții?...
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 12.04.2013, 01:16:36
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Știu sigur că am mai văzut încă un topic foarte asemănător, inițiat de către un ateu care dorea să fie... excomunicat oficial din B O.
Îmi pun întrebarea: oare cum se explică din punct de vedere psihologic această dorință de a-ți vedea convingerile recunoscute oficial?... Cum se explică psihologic această nerăbdare ca ceilalți să-ți confirme că, într-adevăr, ai convingerile pe care le susții?...
Mandire? Credinta ca sunt centrul universului si totul se invarte in jurul lor?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
renuntare la religie 111111111111 Intrebari utilizatori 30 08.08.2013 21:12:16
Bani si religie User Generalitati 4 31.10.2010 18:53:31
Ce fel de religie sa imi doresc? MariaB Biserica Romano-Catolica 42 18.10.2010 02:17:29
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
prieten vs religie mirelat Generalitati 30 10.11.2009 22:15:07