Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.11.2007, 16:22:03
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marta
Intr-o zi apare un profesor la cursuri care plin de dezamagire fata de fetele cu batic spune: ( scuzati, fetelor, eu nu generalizez)" nu stiu ce mecanism sau legatura exista intre batic si fusta, dar cum va explicati ca atunci cand tragi de coltul baticului, cade fusta?"
Asta pentru ca in perioada respectiva cele care faceau cele mai mari prostii, de genul, ramas insarcinata cu tata necunoscut, chefuri monstruoase, ganduri din cele mai neortodoxe, adica lucruri la care nu te-ai fi asteptat, dat fiind ca de la astfel de persoane ai anumite asteptari vis- a -vis de atitudini si comportament, erau fete cu batic si fuste pana in pamant!!
Candva am purtat si eu batic in timpul slujbei, apoi tot timpul. Mi-am dat seama ca riscam sa smintesc prin purtarea care nu se potrivea imaginii pe care o afisam, era un soi de pe dinafara vopsit gardul, nu mi se potrivea deloc, asa ca am renuntat.
Probabil am fost judecata de multi pentru ca intra in biserica fara batic, fara fusta.. asta e! nu mi-a pasat ca au existat persoane care sa judece in locul meu pe ce loc L-am pus pe Hristos in inima si gandurile mele, dar daca Hristos ar sta in batic si fusta, atunci e grav!
asa, ca baieti dragi, cascati ochii si vedeti sufletul acelei fete, nu daca are sau nu batic!!
Ai zis foarte bine ,conteaza ce e in sufletul ei ,daca isi face voia ei sau a lui Dumnezeu.
De unde ideea asta ca fetele cu fuste lungi se destrabalau?
Daca esti tinara si gandesti in tipare nu ai nici o scuza ,daca ai o anumita varsta sa zicem ca sunt admise prejudecatile .
Reply With Quote
Vechi 27.11.2007, 17:37:52
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

ancah draga dar atunci de ce nu il pui shi acasa pe cap cand te rogi sau prooroceshti, au ce? acolo nu te vede Dumnezeu?... parerea mea ramane aceiashi ca a afirmat raspicat sf Ap Pavel ca Biserica NU a cerut femeilor ca atunci cand se roaga sau proorecesc sa aiba capul descoperit... shi nu cum spui dumneata, ca eu asha citesc ca este scris... dar capul femeii este barbatul... pentru ingeri :)
Reply With Quote
Vechi 27.11.2007, 18:33:10
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
ancah draga dar atunci de ce nu il pui shi acasa pe cap cand te rogi sau prooroceshti, au ce? acolo nu te vede Dumnezeu?... parerea mea ramane aceiashi ca a afirmat raspicat sf Ap Pavel ca Biserica NU a cerut femeilor ca atunci cand se roaga sau proorecesc sa aiba capul descoperit... shi nu cum spui dumneata, ca eu asha citesc ca este scris... dar capul femeii este barbatul... pentru ingeri :)
BA, sa stii svovi, ca il pun acum si acasa cand ma rog.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2007, 10:47:35
Marta Marta is offline
Member

Data înregistrării: 18.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita
Citat:
În prealabil postat de Marta
Intr-o zi apare un profesor la cursuri care plin de dezamagire fata de fetele cu batic spune: ( scuzati, fetelor, eu nu generalizez)" nu stiu ce mecanism sau legatura exista intre batic si fusta, dar cum va explicati ca atunci cand tragi de coltul baticului, cade fusta?"
Asta pentru ca in perioada respectiva cele care faceau cele mai mari prostii, de genul, ramas insarcinata cu tata necunoscut, chefuri monstruoase, ganduri din cele mai neortodoxe, adica lucruri la care nu te-ai fi asteptat, dat fiind ca de la astfel de persoane ai anumite asteptari vis- a -vis de atitudini si comportament, erau fete cu batic si fuste pana in pamant!!
Candva am purtat si eu batic in timpul slujbei, apoi tot timpul. Mi-am dat seama ca riscam sa smintesc prin purtarea care nu se potrivea imaginii pe care o afisam, era un soi de pe dinafara vopsit gardul, nu mi se potrivea deloc, asa ca am renuntat.
Probabil am fost judecata de multi pentru ca intra in biserica fara batic, fara fusta.. asta e! nu mi-a pasat ca au existat persoane care sa judece in locul meu pe ce loc L-am pus pe Hristos in inima si gandurile mele, dar daca Hristos ar sta in batic si fusta, atunci e grav!
asa, ca baieti dragi, cascati ochii si vedeti sufletul acelei fete, nu daca are sau nu batic!!
Ai zis foarte bine ,conteaza ce e in sufletul ei ,daca isi face voia ei sau a lui Dumnezeu.
De unde ideea asta ca fetele cu fuste lungi se destrabalau?
Daca esti tinara si gandesti in tipare nu ai nici o scuza ,daca ai o anumita varsta sa zicem ca sunt admise prejudecatile .
Anita, nu am nimic cu fustele lungi, nu generalizez, doar ca nu a fost o idee, ci un fapt concret... fetele chiar se destrabalau si au fost prinse de femeia de servici in podul facultatii! ce jenant! iar la o ancheta a conducerii a reiesit ca nici una nu era din cele cu pantaloni si batic pe cap!
iar varsta mea... sunt tanara cu o anumita varsta!( de la ce varsta sunt admise prejudecatile?!)
Reply With Quote
Vechi 28.11.2007, 11:04:13
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Se destrabalau ,dar asta nu avea legatura cu faptul ca voiau sa afiseze altceva ,poate ca asa era moda atunci.Desi nu vad ce moda ar fi cu batic pe cap ,credincioase nu erau.
Nu stim noi ce e in mintea fiecaruia ,ce gandeste ,poate o face din convingere ,de ce sa gandim ca cele care poarta batic sunt prefacute.Eu sunt convinsa ca cine merge la biserica nu merge din fariseism ,fiecare cauta o apropiere de Dumnezeu ,ca doar nu te obliga nimeni sa mergi acolo.Si apoi slujba fara a o intelege e un adevarat chin ,spun eu care la inceput mergeam ca la teatru.
Daca nu ai evlavie asa e ,afara e vopsit gardul inauntru leopardul ,nu are rost sa porti batic.Pentru fetele tinere ar fi o scuza ,ele sunt cochete ,dar am convingerea ca si ele vor ajunge sa puna pe cap macar o bentita din respect pentru Domnul ,acum la tinerete sunt novice.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2007, 20:07:37
mirelat
Guest

Implicit

:) mi se pare mie, ovidiu draga, sau mai nou te supara faptul ca incercam sa citim printre randuri postarile tale gen sarada??... pai spune clar, ca sa nu mai facem ceva ce te supara!
Reply With Quote
Vechi 29.11.2007, 20:18:06
ancah
Guest

Implicit

Iubita ta sotie.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2007, 11:20:31
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Iubita ta sotie.
shtiu ca suntetzi curioase, dar raspunsul este incorect probabil fiindca nu a-tzi citit cum ar fi trebuit intrebarea, shi de ce e vina mea daca nu atzi citit corect intrebarea? ca aveam un profesor de mate, care ne dadea probleme shi noi le rezolvam rapid, shi la nota nu luam mai sus te 7-8 deshi le rezolvasem pe toate... shi atunci ne-a invatzat el, poi de ce nu cititzi voi bine problema? asha ca ne-a zis sa citim cu foarte mare atentzie problema shi abea apoi sa trecem la rezolvare... poi da ca noi deobicei rezolvam foarte bine dar altceva... shi ne ashteptam la 10 de la el, dar primeam doar 7,8 shi erau doar test pentru admitere, ca pe vremea aia se intra mai greu la facultate ca erau intre 4 shi 10 pe un loc, shi examenele erau serioase shi dardaiai in tmpul examenului... shi asha cum faci la teste asha faci shi la examen, shi asha am patzit shi eu, am facut tot felul de probleme din culegeri dar nu am facut toate problemele din manula, shi din manual a fost o problema, shi nu am reushit sa o fac intr-o ora shi ceva, ca pe celelalte 4 le facusem in aproape 2 ore, deci am stat in ftza ei si am facut desenul, dar nimic, o problema cu planuri, dar din manual era, cu asterix, din alea pe care nu tzi le dadea la tema, dar daca te pregateai pt facultate ar fi trebuit sa le faci, iar eu, am patzit-o ca daca ash fi facut-o intram, dar am cazut cu nota 8,02 shi s-a intrat cu 8,22 in anul ala acolo unde am dat shi am cazut, ca daca shtiam face problema respectiva din nota 4 luam 9,80 shi daca impartzi 5,80 la 5 iese 1,14 shi daca il impartzi la 3 materii din care dadeam la facultate ar fi fost 0,36 shi cu nota 8,38 eram admis ca multzi erau admishi cu notele intre 8,22 shi 8,38... deci bine ne-a invatzat proful dar nu shi-a inchipuit ca noi nu ne apucamde facem intai problemele din manual, cine shi-ar fi inchipuit o astfel de prostie? ei bine iata ca s-a intamplat in cazul meu... shi am suferit foarte rau apoi o vreme, apoi mi-a trecut... dar era chiar sa mor sau sa patzesc ceva la suflet de atata dezamagire... am trait cu adevarat vremuri de coshmar, pe vremea aia, shi totzi colegii ma priveau cu distantza... se pusese un fel de boala pe mine, lasa-l ca asta nu e ca noi intratzii... apoi am intrat la facultate cu voia lui Dumnezeu... anul urmator, ca mi-a venit exact problemele care le shtiam ca le facusem acasa, shi am terminat dupa o ora shi am stat in sala ca nu ne dadea voie sa ieshim prea repede... dar am ieshit mult prea repede ca se mirasera unii dupa 2 ore shi cu toate astea am luat la materia aia 9,90, erau grele problemele, cu loc geometric shi alte bazaconii... deci apoi am inceput shi eu sa-i privesc pe altzii de sus, ca shi pe nishte barbari, sau muncitori cu 4 clase, dar experientza respectiva, cu caderea la facultate mi-a folosit totushi o vreme, dar apoi iar am uitat ce rau ma simtzisem candva... bine ca m-a luat vorba shi mi-am adus aminte acum, poate ma v-a mai tzine o vreme amintirea coshmarului... eh, parca shtitzi voi cat e de rau sa ai pe totzi prietenii tai intratzi la facultate shi tu din totzi, deshi nu erai rau la carte, dintre totzi doar tu sa cazi... shi sa stai parasit o vrme shi sa nu fi in rand cu turma... e de coshmar... lumea te dispera rau daca nu eshti in rand cu ea... pe atunci chiar daca shtiam de Hristos, nu shtiam cuvantul Lui, asha ca lumea, turma, ma strivea... shi atzi vazut de la ce? de la un asterix... ca la shcoala nu se cereau problemele cu asterix! ??? dar la facultate... e? :)

nu ai raspuns la ce ma gandeam stimata Ancah, iar Mirelat, nu e sharada... ci e ceva real, sufletesc... ce am impresie ca se potriveshte oarecum cu duhovnicia... deci iarta-ma ca te fac oarecum curioasa... ca shtiu ca se spune ca cei curioshi mor repede... acuma eu nu m-am gandit sa-tzi doresc moartea...??? deci daca nu-tzi place ghicitoarea... nu raspunde la ea...

Ancah, poate ca asha ar trebui s-o privesc pe sotzia mea in sufletul meu, e adevarat dar m-ar face ea de toata minunea? eventual eu ash face-o pe ea...
Reply With Quote
Vechi 30.11.2007, 13:42:28
petrurar
Guest

Implicit

frate, nu te-ai putu tu abtine sa nu spui ce nota mare ai luat la facultate...ca deh...grea lupta cu slava desarta...eu cunosc pe cineva care a luat 10 la examenul de admitere la facultate, la fizica....dar a avut bunul simtz sa taca din gura...nu sa intre pe forumuri si sa spune de singuratate si de note.......acum sa ma ierti farte, dar care este legatura intre purtatul baticului si singuratatea ta din tinerete?:dozingoff:
ma iarta, ca poate te-am suparat.
Reply With Quote
Vechi 30.11.2007, 13:44:46
ancah
Guest

Implicit

svovi: Daca enuntul problemei ar fi facut mai simplu si pe inteles, nu ne-ar scapa intelesul. Acum nu pot eu sa-ti cer sa-ti schimb stilul, savuros de altfel.

Daca nu e iubita ta sotie, atunci poate e ANIMA ta. Daca nici acesta nu e raspunsul ma dau batuta si astept raspunsul corect. Astfel aflam si noi pe cina poarta svovi in inima. Dar daca e vorba de Anima, cu greu ii vei pune baticul.
Reply With Quote
Răspunde