![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Haideti sa discutam despre miere, ce ziceti?
__________________
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur. User vechi: hmiron. User si mai vechi: scrabble. |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Intradevar mierea produsa de la manastiri e super buna. Eu am mancat tot asa, adusa de la Manastirea Nera, miere de mana, si imediat mi-am revenit din raceala, plus gustul foarte delicios... pacat ca s-a inchis libraria in care se vindea...
__________________
"Tu cel care nu stii la ce iti foloseste apendicele, cum indraznesti sa spui ca ai inteles lumea intreaga si pe Cel ce a creat-o?" My blog...enjoy: http://anairda-photography.blogspot.com/ |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Si noi cumparam miere de la Manastirea Turnu. Ne place in special cea care are culoarea galben aprins, este putin solida si foarte fina la gust (nu gasim mereu asa). Mai luam si de la Manastirea Nera miere cu tinctura de propolis. De cele mai multe ori cumparam de la Manastirea Antim sau de la Radu-Voda. De la Manastirea Nera imi plac cremele din plante, le folosesc in special pentru copii. Mai au si un bitter suedez, bun pentru tot felul de afectiuni.
|
|
#4
|
||||
|
||||
|
Galben aprins era si cea pe care-am cumparat-o eu, dar mai mult pentru ca era zaharisita. Am mancat-o asa, zaharisita si a fost extraordinara.
__________________
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur. User vechi: hmiron. User si mai vechi: scrabble. |
|
#5
|
||||
|
||||
|
Dacă se zaharisește e de calitate.
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" |
|
#6
|
|||
|
|||
|
Corect. Adică nu este falsificată, pt. că cea făcută cu zahăr nu cristalizează, din câte știu. Iarăși, cea de salcâm nu cristalizează, spre deosebire de cea de tei și polifloră, care cristalizează sub 17 °C.
Am văzut (dar n-am mâncat) și de rapiță, care cristalizează cel mai ușor, și e albă. |
|
#7
|
|||
|
|||
|
Citat:
Exista o metoda, de care multi nu stiu, prin care mierea se poate falsifica "natural". Se hranesc albinele cu zahar, preparat intr-un anumit fel. E drept, culeg si miere naturala, dar majoritatea va fi procesata din zahar rafinat. Se procedeaza de catre unii astfel mai ales in anii problema, de ex. cand este seceta si floarea nu se ridica la nivelul asteptarilor. Desi propriuzis e luata din stup si contine si un anumit procent de miere din flori, de fapt este in mare parte, la origine, zahar industrial. De asta nu are miros si nici gust. Cine cumpara miere, sa cumpere neaparat din surse de incredere, nu de la tarabe sau magazine oarecare. La fel si cu polenul, pentru a-si pastra proprietatile trebuie uscat si conservat intr-un anumit fel, cred ca sunt destui care sunt neglijenti vizavi de acest aspect.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.04.2013 at 10:00:39. |
|
#8
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oricum, cand vezi miere cristalizata, aia e 100% naturala si poate sa tina foarte, foarte multi ani fara sa i se modifice calitatile (pentru ca ai mei tineau mierea doar pt noi, mereu aveam bidoane uriase cu miere zaharisita, din care am consumat foarte multi ani dupa ce ai mei nu au mai avut stupi, si a fost cat se poate de buna).
__________________
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. |
|
#9
|
||||
|
||||
|
Exact, noi glumeam si ii spuneam aur, avea o aroma deosebita. Nu o gasim de fiecare data. Si noi tot zaharisita o mancam, nu ne deranjeaza acest aspect, important este sa fie naturala si de calitate, cum spune Dragos.
|
|
#10
|
|||
|
|||
|
In timpul unui pelerinaj la Manastirea Crasna din Prahova, am avut ocazia sa degust o miere extraordinara. Nu stiu insa daca parintii din aceasta manastire comercializeaza mierea.
|
|
|