![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cei doi episcopi ortodocși răpiți luni în apropiere de Alep, în nordul Siriei, au fost eliberați marți în jurul orei locale 14.00 /13.00 GMT/, a indicat asociația creștină L'Oeuvre d'Orient, într-un comunicat pentru AFP.
'Potrivit surselor noastre siriene, cei doi episcopi răpiți ieri au fost eliberați către orele 14.00 și s-ar afla la Biserica ortodoxă greacă Sf. Ilie din Alep', se arată în comunicat. Influenta asociație, cu sediul la Paris, salută eliberarea rapidă a celor doi clerici, dar amintește totodată autorităților internaționale că trebuie să depună toate eforturile pentru eliberarea a doi preoți - unul ortodox grec și un catolic armean - reținuți de peste trei luni. Asociația menționată a cerut în cursul dimineții de marți 'rebelilor și comunității internaționale' să se mobilizeze pentru eliberarea celor doi episcopi. Cei doi, episcopul Pavel de Alep, ierarh al Bisericii Ortodoxe a Antiohiei și frate al partiarhului Ioan al X-lea al Antiohiei, și episcopul sirian iacobit de Alep, Gregorios Ibrahim, au fost răpiți luni în apropierea orașului sirian, în timp ce se aflau într-o misiune umanitară, iar șoferul mașini în care se aflau a fost ucis. Potrivit agențiilor grecești Amen și Romfea, răpitorii au fost 'jihadiști ceceni'. Creștinii, care reprezintă circa 5% din populația Siriei, sunt deosebit de vulnerabili în contextul anarhiei favorizate de conflictul care marchează această țară de la începutul lui 2011, au subliniat organizații de apărare a drepturilor omului.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro | mihailt | Generalitati | 6 | 14.01.2011 22:11:54 |
Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere | fragmente | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 13.09.2010 09:25:35 |
Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 14.06.2010 17:59:31 |
Am noutati: cred ca stiu cine e NOI | mq | Generalitati | 19 | 02.09.2009 13:54:01 |
Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! | mihailt | Generalitati | 3 | 21.05.2009 21:43:39 |
|