![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cand cineva, indiferent cine, vine cu asemenea conceptii, vine cu un atac la Constantin Brancoveanu, care mai este si sfant pe deasupra, si prin urmare la traditia ortodoxa care este si ea sfanta. Ceea ce vine din traditia ortodoxa si in special de la oameni care prin viata lor au fost un reper crestin de urmat, nu are cum sa strice nici un fel de ambient, ci doar sa-i transmita taria si crestinismul din duhul prin care au fost realizate. Cu asemenea conceptii maine-poimaine, ne trezim ca este prigonita ortodoxia fiindca este "plantata nepotrivit" in ambientul nu stiu carui oras... E descalificant pentru un ortodox declarat sa formuleze asemenea intrebari ! Last edited by tot-Laurentiu; 25.04.2013 at 18:59:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te asigur ca ceea ce se conformeaza cu "ambientul" dumitale nu este neaparat valabil si pentru altii. Cat despre creier, nu ne este de prea mare ajutor cand nu se raporteaza corect la situatie. In crestinism faptele sunt cele ce dau marturie inclusiv despre calitatea creierului. Last edited by tot-Laurentiu; 03.08.2016 at 21:36:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur, faptele sunt cele care dau mărturie despre onestitatea ta, în momentul când îmi pui o întrebare și răspunzi în locul meu dezvoltând aberant o idee care la rândul ei este o întrebare adresată altcuiva.
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 25.04.2013 at 21:33:06. |
|
||||
|
||||
![]()
Biserica Sf. Ioan Iacob Românul (Oradea)
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Frumoasă biserică, și pare o construcție destul de nouă.
|
|
||||
|
||||
![]()
@mirela.t
Pare destul de noua si este situata in cartierul Nufărul. Din cate am citit eu schelele de pe fațada principală au fost date jos in 2010, deci constructia nu cred sa fi inceput mai devreme de anul 2000. |
|
||||
|
||||
![]()
.................................................. ................................
Last edited by tot-Laurentiu; 25.05.2016 at 23:04:26. |
|
||||
|
||||
![]()
Biserica Sf Gheorghe Nou (Bucuresti)
Ctitorie a Sf Voievod Martir Constantin Brancoveanu in anul 1705. Mormântul domnitorului martir aflat în biserica voievodală Sfântul Gheorghe Nou a fost acoperit la anul 1720 de către Doamna Maria Brâncoveanu, soția voievodului martirizat, cu o placa de marmura alba, pe care nu s-a scris nimic pentru ca nu cumva turcii sa-l profaneze, stiut fiind faptul ca voievodul Constantin Brancoveanu fusese condamnat de catre turcii pagani pentru hainie, adica tradare. In anul 1914 s-a descoperit candela de argint de la mormant cu inscriptia: ”această candelă, ce s-a dat la Sveti Gheorghie cel Nou, luminează unde odihnesc oasele fericitului domn Io Constantin Brâncoveanu Basarab Voievod… iulie, în 12 zile, leat 7228 (1720)”. ![]() ![]() ![]() ![]() Vezi aici poza interior si articol |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 17:05:04 |
Recaderea de dupa | fallen | Impartasania (Taina Euharistiei) | 17 | 12.05.2012 20:57:32 |
Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 8 | 27.06.2011 23:03:13 |
Ce ramane dupa noi? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 22.09.2008 19:27:45 |
Dupa 20 de ani. | Ioan_Ciobota | Generalitati | 10 | 22.08.2008 11:33:25 |
|