![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/calugariecasatorie.html Trebuie sa studiezi din timp REGULAMENTULpentru organizarea vietii monahale si functionarea administrativă si disciplinară a mânăstirilor CAPITOLUL II Primirea în viata monahală A. Actele necesare Art.15 - Primirea în mănăstire, schit sau metoc a celor care doresc să intre în monahism se face numai cu aprobarea Chiriarhului. Atr.16 - Cel care doreste să intre în viata monahală este dator să înainteze Chiriarhului locului o cerere scrisă, însotită de următoarele acte: a) certificatul de nastere; b) certificatul de botez; c) actul de studii (solicitantul, dacă este minor, să fie absolvent al Scolii generale, cel putin si să aibă acordul părintelui sau tutorelui; d) cazier judiciar; e) certificat de stare civilă, din care să se constate că nu are nici una din obligatiile familiale prevăzute de Codul familiei; f) recomandarea preotului paroh; g) act privind stagiul militar si declaratia că renuntă la averea sa donând-o rudelor sau mănăstirii; h) fisa medicală privind starea sănătătii fizice si psihice. Vârsta minimă pentru primirea în mănăstire, ca novice, este de 16 ani (cu acordul scris al părintilor sau tutorilor). Minorii vor depune si consimtământul scris al ambilor părinti sau al tutorilor. Mai mult: http://www.nistea.com/regula.htm Last edited by antoniap; 09.10.2013 at 20:38:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Poti face asta dupa ce iti indeplinesti datoria de parinte si in principiu si sotia ar trebui sa fie de acord.
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Era si mama ei deja calugarita acolo. Asta n-am inteles... Am cautat daca exista vreo carte in sensul asta si n-am gasit. Am gasit pe site un articol foarte interesant care explica putin simbolurile de la aceasta slujba.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Domnul nu este nedrept,nu nedreptateste pe nimeni!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ekaterina, Fallen postase acest mesaj pe 27.04.2013...poate intre timp are si alte pareri.....
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
drumul spre cluj-inzapezit? | lore86 | Generalitati | 3 | 02.02.2012 21:20:07 |
Calatori pe drumul spre Emaus | Scotland The Brave | Morala Crestina | 42 | 31.01.2012 00:13:42 |
Drumul spre rai | spre_rasarit | Generalitati | 7 | 06.12.2011 18:53:28 |
Tinta spiritualitatii ortodoxe si drumul spre ea | Savonarola | Spiritualitatea ortodoxa | 5 | 30.09.2011 22:13:21 |
Drumul spre schimbare | ella87ella | Pocainta | 10 | 04.09.2009 15:31:59 |
|