Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2013, 20:30:48
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nicolae41 Vezi mesajul
eu doresc sa devin calugar chiar daca sant casatorit si am copil.
Si cu copilul tau ce se va intampla? Si el trebuie calauzit spre mantuire.

http://www.sfaturiortodoxe.ro/calugariecasatorie.html

Trebuie sa studiezi din timp REGULAMENTULpentru organizarea vietii monahale si functionarea administrativă si disciplinară a mânăstirilor

CAPITOLUL II
Primirea în viata monahală
A. Actele necesare
Art.15 - Primirea în mănăstire, schit sau metoc a celor care doresc să intre în monahism se face numai cu aprobarea Chiriarhului.
Atr.16 - Cel care doreste să intre în viata monahală este dator să înainteze Chiriarhului locului o cerere scrisă, însotită de următoarele acte:
a) certificatul de nastere;
b) certificatul de botez;
c) actul de studii (solicitantul, dacă este minor, să fie absolvent al Scolii generale, cel putin si să aibă acordul părintelui sau tutorelui;
d) cazier judiciar;
e) certificat de stare civilă, din care să se constate că nu are nici una din obligatiile familiale prevăzute de Codul familiei;
f) recomandarea preotului paroh;
g) act privind stagiul militar si declaratia că renuntă la averea sa donând-o rudelor sau mănăstirii;
h) fisa medicală privind starea sănătătii fizice si psihice.
Vârsta minimă pentru primirea în mănăstire, ca novice, este de 16 ani (cu acordul scris al părintilor sau tutorilor).
Minorii vor depune si consimtământul scris al ambilor părinti sau al tutorilor.
Mai mult:

http://www.nistea.com/regula.htm

Last edited by antoniap; 09.10.2013 at 20:38:36.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2013, 11:38:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Poti face asta dupa ce iti indeplinesti datoria de parinte si in principiu si sotia ar trebui sa fie de acord.
Vechi 06.02.2014, 16:21:42
antoniap
Guest

Implicit

Pacatoasa Teodora - film despre tunderea in monahism

https://www.youtube.com/watch?v=YbdXmme4CFk
Reply With Quote
Vechi 08.02.2014, 15:26:26
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Pacatoasa Teodora - film despre tunderea in monahism

https://www.youtube.com/watch?v=YbdXmme4CFk
Mi-a placut filmuletul. O fata frumusica, tanara...
Era si mama ei deja calugarita acolo. Asta n-am inteles...
Am cautat daca exista vreo carte in sensul asta si n-am gasit. Am gasit pe site un articol foarte interesant care explica putin simbolurile de la aceasta slujba.
Vechi 25.02.2014, 02:46:14
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Doriti dvs insa pe langa celelalte cerinte vi se cere si aprobarea in scris a sotiei cat si dovada ca copiii/copilul este major.
Domnul nu este nedrept,nu nedreptateste pe nimeni!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2014, 00:12:50
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Vazind raspunsurile unora dintre voi, nu pot sa raspund decit cu o alta intrebare: noi cei cativa in cauza, care avem deja sau ne apropiem de o virsta (>35-40 ani) si nu am reusit (inca), cu sau fara voia noastra, sa ne implinim in casatorie, sau nu s-a milostivit Dumnezeu de noi sa ne dea copii, nu am fi indreptatiti sa ne punem intrebarea ce cale vom urma de acum in colo, ce-o fi randuit Dumnezeu pt noi? Probabil majoritatea inca mai speram, mai asteptam sa se implineasca prima varianta, poate ca varianta cealalta inca ne sperie?
(Scuze daca am poate prea directa....)
Pe de alta parte, vad o multime de calugari si calugarite foarte tineri/e, care par ca inca din copilarie/adolescenta si-au ales calea, nicidecum nu ai zice ca ar fi avut ocazia sa cunoasca si viata de om in lume si sa aleaga ei insisi ce cale vor sa urmeze. Probabil multi din ei ascund o drama, n-avem de u de sti ce i-a determinat din frageda tinerete sa intre in manastire, sau poate la unii din ei a fost chemarea atat de puternica incat nu au dorit sa cunoasca alternative.
De cele mai multe ori am auzit ca drumul spre calugarie este facut de cei ce simt o chemare puternica, un dor de nestapanit catre acest fel de vietuire. Citind viata Staretului Tadei, am inteles ca exista si alte motive care sa il determine pe om sa imbratiseze viata monahala. Parintele Tadei avand o minte luminata de Dumnezeu, intelege ca in aceasta viata trebuie sa slujesti cuiva. Parintii slujesc copiilor iar apoi copiii slujesc parintilor. In inima lui se naste dorinta de a-I sluji lui Dumnezeu si alege sa mearga in manastire la varsta de 18 ani. Dedicat intru totul acestui tip de vietuire, ajunge la masuri inalte si la o mare intelepciune, un adevarat sfant al zilelor noastre.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2014, 00:30:59
lavinia40 lavinia40 is offline
Banned

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Bacau
Smile

Ekaterina, Fallen postase acest mesaj pe 27.04.2013...poate intre timp are si alte pareri.....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
drumul spre cluj-inzapezit? lore86 Generalitati 3 02.02.2012 21:20:07
Calatori pe drumul spre Emaus Scotland The Brave Morala Crestina 42 31.01.2012 00:13:42
Drumul spre rai spre_rasarit Generalitati 7 06.12.2011 18:53:28
Tinta spiritualitatii ortodoxe si drumul spre ea Savonarola Spiritualitatea ortodoxa 5 30.09.2011 22:13:21
Drumul spre schimbare ella87ella Pocainta 10 04.09.2009 15:31:59