![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Vazind raspunsurile unora dintre voi, nu pot sa raspund decit cu o alta intrebare: noi cei cativa in cauza, care avem deja sau ne apropiem de o virsta (>35-40 ani) si nu am reusit (inca), cu sau fara voia noastra, sa ne implinim in casatorie, sau nu s-a milostivit Dumnezeu de noi sa ne dea copii, nu am fi indreptatiti sa ne punem intrebarea ce cale vom urma de acum in colo, ce-o fi randuit Dumnezeu pt noi? Probabil majoritatea inca mai speram, mai asteptam sa se implineasca prima varianta, poate ca varianta cealalta inca ne sperie?
(Scuze daca am poate prea directa....) Pe de alta parte, vad o multime de calugari si calugarite foarte tineri/e, care par ca inca din copilarie/adolescenta si-au ales calea, nicidecum nu ai zice ca ar fi avut ocazia sa cunoasca si viata de om in lume si sa aleaga ei insisi ce cale vor sa urmeze. Probabil multi din ei ascund o drama, n-avem de u de sti ce i-a determinat din frageda tinerete sa intre in manastire, sau poate la unii din ei a fost chemarea atat de puternica incat nu au dorit sa cunoasca alternative. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
e greu să devii monah adevărat, dacă te calugaresti în urma unei drame, sau pentru că nu ai reușit să te casatoresti. |
|
|||
|
|||
![]()
din pacate sunt foarte multi care inca din tinerete simt ca lumea nu e pentru ei, dar nu ajung la manastire ci la balamuc...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
pentru alta. tocmai de aceea în vechime te țineau și câteva zile la poartă mănăstirii și apoi, dacă te primeau, te tundeau după minim 7 ani de ucenicie. astăzi ... în maxim un an te-a făcut monah și după încă un an poți fi hirotonit, dacă corespunzînd cat de cât. sunt încă mănăstiri unde regulă de 7 ani încă funcționează. |
|
|||
|
|||
![]()
si cei care deja sunt clerici? (preoti sau diaconi de mir, vaduvi sau parasiti de consoarte), devin "direct" ieromonahi? adica au dreptul sa slujeasca inca de la intrarea in cinul monahal?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
harul este același. se adaugă doar viața și trăirea de călugăr. și ca să nu fiu înțeles greșit, când am vorbit de calugarirea prea devreme, dau câteva exemple, care pat să mă contrazică. am 3 prieteni care au fost calugariti în max. un an și tot așa repede au fost calugariti. unul este ieromonah la o mănăstire de prin Baragan. nu am mai auzit ceva de el de mult timp. unul este duhovnic la Mănăstirea. Sub Piatră din Apuseni, de maici. pr. Nectarie Apostol. altul este duhovnicul Mănăstirii Durau, tot de maici. pr. Hariton Negrea. dar toți 3 și-au făcut ucenicia la pr. Iustin Pârvu. și ce este cel mai important, au intrat în mănăstire deja călugări. practic nu au schimbat decât haina. Last edited by Dumitru73; 27.04.2013 at 15:54:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Film Ortodox Lavra Pecerska - Calea calugarului (tradus in romana)
http://www.youtube.com/watch?v=HYP6QSgdgK8 |
|
|||
|
|||
![]()
eu doresc sa devin calugar chiar daca sant casatorit si am copil.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
drumul spre cluj-inzapezit? | lore86 | Generalitati | 3 | 02.02.2012 21:20:07 |
Calatori pe drumul spre Emaus | Scotland The Brave | Morala Crestina | 42 | 31.01.2012 00:13:42 |
Drumul spre rai | spre_rasarit | Generalitati | 7 | 06.12.2011 18:53:28 |
Tinta spiritualitatii ortodoxe si drumul spre ea | Savonarola | Spiritualitatea ortodoxa | 5 | 30.09.2011 22:13:21 |
Drumul spre schimbare | ella87ella | Pocainta | 10 | 04.09.2009 15:31:59 |
|