![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
"38. Ati auzit ca s-a zis: "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte."
39. Dar Eu va spun: sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalalt. 40. Oricui vrea sa se judece cu tine si sa-ti ia haina, lasa-i si camasa. 41. Daca te sileste cineva sa mergi cu el o mila de loc, mergi cu el doua. 42. Celui ce-ti cere da-i; si nu intoarce spatele celui ce vrea sa se imprumute de la tine. 43. Ati auzit ca s-a zis: "Sa iubesti pe aproapele tau si sa urasti pe vrajmasul tau." 44. Dar Eu va spun: iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blestema, faceti bine celor ce va urasc si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc, 45. ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri; caci El face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti. 46. Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc, ce rasplata mai asteptati? Nu fac asa si vamesii? 47. Si daca imbratisati cu dragoste numai pe fratii vostri, ce lucru neobisnuit faceti? Oare paganii nu fac la fel? 48. Voi fiti, dar, desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit." 19. Asa ca, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci si va invata pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic in Imparatia cerurilor; dar oricine le va pazi si va invata pe altii sa le pazeasca, va fi chemat mare in Imparatia cerurilor. 12. Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti. Dumnezeu este atotputernic,un fir de par nu se misca fara voia Sa.Am practicat o vreme Taekwondoo,acasa,fara cursuri sau ceva,insa mi-am dat seama ca reprezinta o pierdere de timp ca si alte lucruri si dupa parerea mea este o activitate pentru cei caldicei,care vor fi varsati din gura Domnului(16. Dar, fiindca esti caldicel, nici rece, nici in clocot, am sa te vars din gura Mea.).Acesta ne cere supunere TOTALA,de ce sa-mi pierd eu timpul cu artele martiale?Mai bine ma mai "antrenez" putin pentru razboiul nevazut,caci n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui. Un articol interesat - NON-RESISTANCE
Dulceata pentru suflet : Canoanele Maicii Domnului (alcatuite de Sfantul Ioan Damaschin) Canoanele aghioritice ale Maicii Domnului "Luati seama ca tare este scump Raiul si TARE ESTE GREU de ajuns la Rai!" (Parintele Paisie Olaru) |
|