![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca tot mi-ai luat la rand fiecare particica din fraza pe asta de ce nu ai luat-o?:"Facem pace?"Si evident nu vbeam despre calendarul ala de birou ci de calendarul nostru ortodox.:)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca era o ispita ,deoarece arh.Ioanichie era la acea data foarte inaintat duhovniceste si si-ar fi dat seama daca era o ispita. (A se citi viata lui din Patericul romanesc ,publicat pe forum ,de unde am si luat cele scrise.) Drept pentru care a comunicat si altora acea viziune. Eu am inteles ca el trebuie sa se conformeze acelui calendar ,dar mi se par prea multe discutii in legatura cu aceasta tema. Fiecare incearca sa arate ca are dreptate ,unii au citit multe si stiu foarte multe. Dar stiinta si cunostintele nu suplinesc apropierea de Dumnezeu. Ceea ce e valabil si in cazul meu ,nu vreau sa acuz pe nimeni in mod deosebit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
am spus "nu suntem in razboi cu nimeni, ci doar ne aparam." cu alte cuvinte, noi suntem gata oricand sa facem pace, chiar ne dorim, dar fara a compromite dreapta credinta. vezi in topic-ul "ce e de facut" cine nu vrea pace... |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
eu cred ca aceste polemici nu-si au rostul, exista multe probleme pe lumea asta iar aici se face zarva pt cateva zile din calendar
|
|
|||
|
|||
![]()
Adevarul este ca, Biserica Ortodoxa de Stil Vechi nu se inchina la calendar si nici nu-i da foarte mare importanta, ci Sfintilor din El. La urma urmei, calendarul este masura timpului, si acesta este calendarul civil; insa, calendarul bisericesc se numeste "sinaxar" si a foast initiativa Sinoadului I Ecumenic. Problema dintre BOR si BORSV este nu un calendar, ci dogma, mai cu seama ca BOR a aprobat ecumenismul in 1962, care este contra doctrinei Ortodoxe. Caurmare, BOR aproba o initiativa protestantista (scumenismul) iar BORSV aproba o initiativa a Sfintilor Parinti. Ce vi se pare mai important?
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai fratilor,daca puteti,va rog reveniti cu picioarele pe pamant!Nu va e clar;sunteti in cadere libera,sunteti schismatici!Chiar nu vreti sa va treziti!Luati aminte la urmatoarea problema:daca preotii BORSV merg la Ierusalim sau in Grecia nu sunt primiti sa slujeasca Sf Liturghie pt ca sunt considerati eretici!Daca mai stie cineva de problema aceasta il rog sa confirme!
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai fratilor,daca puteti,va rog reveniti cu picioarele pe pamant!Nu va e clar;sunteti in cadere libera,sunteti schismatici!Chiar nu vreti sa va treziti!Luati aminte la urmatoarea problema:daca preotii BORSV merg la Ierusalim sau in Grecia nu sunt primiti sa slujeasca Sf Liturghie pt ca sunt considerati eretici!Daca mai stie cineva de problema aceasta il rog sa confirme!
|
|
||||
|
||||
![]()
:)Ai dreptate Urzicuta.Cei din BOSV nu sunt recunoscuti nici de alte biserici ortodoxe din cauza schismei pe care au produs-o.Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Dragi speculanti si carcotasi,
Noi, cei din Misiunea Pravoslavia suntem ortodocsi pe stil nou. Problema este urmatoarea: Biserica Ortodoxa Romana in anul 1925 a primit din partea regelui (catolic) Carol, un patriarh greco-catolic.Bun! Acest Miron Cristea a afirmat ca el vrea sa faca bine Ortodoxiei, si a inceput cu antecedente din punct de vedere al legislatiei impuse se Sfintii Apostoli si Sfintii PArinti. El a fost primul patriarh al tuturor timpurilor caRE a fost premier!.. Dupa ce a indoctrinat multi politicieni romani ca Iulianul Calendar este gresit, l-a indreptatit pe cel al papei catolic Grigorie, ca urmare, a schimbat calendarul. Nu va bate la ochi? Asa putin...? El grecocatolic, primeste calendarul catolic, apoi pascalia catolica (1926-1929). Dupa Miron Cristea, nu s-a mai ales ierarhii Bisericii Ortodoxe dupa normele Sfintilor Parinti, ci dupa normele Bisericii Catolice. In 1962, Biserica Ortodoxa a fost obligata de ierarhii alesi anti-ortodoxism sa intre in ecumenism, care de asemenea este o initiativa catolica, protestanta si francmasonica, de a cuceri toata lumea. Bun! Acum, au gasit de cuviinta ierarhii nostri, cei cu studii la germani in protestantism, ca este capul Bisericii paspa de la roma. Pe tema aceasta am deschis un topic in "Biserica Ortodoxa in general". Acestor erezii mentionate mai sus, "stilistii" nu s-au supus. Deci, sunt schismatici pentru ca se supun Ortodoxiei si nu modernizarii Bisericii Ortodoxe? Sunt schismatici pentru ca pazesc adevaratele asezaminte ortodoxe ale sfintilor PArinti? Cred ca vorbim din pozitii foarte slab documentate! Asadar, nu mai trageti concluzii asupra Bisericii Ortodoxe de stil Vechi, ca sunt schismatici! Daca ei sunt schismatici, dincoace sunt ierarhi homosexuali si car nu cunosc pic de ortodoxie... Asta nu-i schisma? Dincoace sunt ierarhi care fumeaza si beau ca "le coshon" asta nu-i schisma? Dincoace sunt ierarhi care au bordeluri si hoteluri si afaceri cu pentrul, astea nu-s schisme? Dincoace sunt ierarhi care "tarshani" fiind, si-au ars dosarele de colaborare cu securitatea. Asta nu-i schisma? Sigur ca no... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
biserica ortodoxa de stil vechi | silviu.pintilie | Secte si culte | 6 | 12.11.2010 14:03:30 |
BISERICA ORTODOXA RUSA DE RIT VECHI | Nosam | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 27.02.2008 14:30:37 |
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) | teogtf | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 43 | 06.11.2006 10:37:07 |
|