Citat:
În prealabil postat de Ekaterina
La varsta de sase luni se incepe diversificarea si se introduc fructe, legume, cereale. Treptat din cele patru, cinci mese doar doua, trei vor mai fi de lapte, in rest mancarica. Se recomanda alaptarea copilului cat mai mult timp, asta contribuie atat la sanatatea copilului cat si a mamei. Chiar daca cel mic are dinti, el stie sa manance fara sa o raneasca pe mama.
|
Este o recomandare, nu?( Organizatia Mondiala a Sanatatii) Adica se recomanda ca minim 6 luni bebe sa fie alaptat exclusiv, insa nu este batut in cuie ca trebuie sa incepi diversificarea atunci, o poti incepe si mai tarziu. Zic asta ptr. ca stiu mame care au inceput diversificarea pe la 7-8 luni si a fost totul ok. Oricum, fiecare copil este diferit, nu poti sa ii pui pe toti in sabloane. :)
[Exclusive breastfeeding is recommended up to 6 months of age, with continued breastfeeding along with appropriate complementary foods
up to two years of age or beyond.
http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/]
Citat:
Ce ai scris mai sus este corect, insa sunt situatii in mama este nevoita sa alaptezi in public (daca copilul mananca foarte des, cand sunt mici mananca chiar si din ora in ora). Pana ajungi in parc, sau in alt loc in care este nevoie, nu prea te incadrezi.
|
Din cate stiu eu alaptatul cu program nu este prea bun, ci se recomanda alaptatul la cerere, mai ales cand bebe e mic. Adica, nu din 3 in 3 ore iar daca vrea dupa 2 ore il lasi nemancat pana se fac cele 3 ore. Acest lucru il spune si WHO si LLL.
WHO recommends
WHO strongly recommends exclusive breastfeeding for the first six months of life. At six months, other foods should complement breastfeeding for up to two years or more. In addition:
- breastfeeding should begin within an hour of birth;
- breastfeeding should be "on demand", as often as the child wants day and night; and
- bottles or pacifiers should be avoided.
(
http://www.who.int/features/factfiles/breastfeeding/en/)
(Daca WHO si LLL recomanda alaptarea pana la 2 ani in sus, inseamna ca este ceva sanatos ptr. copil si ceva normal. Oricum, nu cred ca vb. de cum ni se pare noua, ci de cum este cel mai bine ptr. copil. Sa nu ii tot fortam sa creasca mai repede decat ar creste ei in mod normal.)