Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2013, 10:07:51
Ivanacristescu Ivanacristescu is offline
Member

Data înregistrării: 07.05.2011
Religia: Ortodox
Implicit Bolnavul psihic...

Citat:
În prealabil postat de Skizzer Vezi mesajul
Hristos a Inviat ...

Am o intrebare : Se poate savarsi pacat fara a fi constient de ceea ce faci ?

Exemplu : Un om bolnav psihic face ceva rau ... Se considera pacat ? Avand in vedere ca el nu stie ce face

sau

Un somnambul face ceva rau ....se considera pacat ?
Skizzer,HRISTOS a ÎNVIAT!...
Asadar,nadajduiesc ca,si în inimile si ,mai ales în mintile noatre (a celor care,ÎNCĂ! mai avem integritate rationala -pretindem noi!-,cel puțin eu...),sa-I permitem LUMINII ,sa patrunda,si sa lumineze INTUNERICUL ,din noi!Iar noi,cei ,oarecum,integri sa ne rugam pentru cei mai putin integri.Sa-i intelegem! Sa ne dea Dumnezeu,celor care-i avem in custodie (in vreun fel), puterea si taria de a-i suporta;ca greu și dureros lucru este!
Bolnavii psihici,sau NEBUNII,cum ii mai numim noi,mai pe scurtatura,nu au judecata! Asa spune SFINTA CARTE.Cel puțin eu așa am inteles din ceea ce am citit. Nu analizam acum ,de ce,de ne ce,a ajuns cineva in starea de nebunie.Ci trebuie sa intelegem ca ei,nebunii-mai pe scurt-,bolnavii psihici,na :nu stiu ce fac! De aceea si IISUS a zis : TATĂ (Doamne),iarta-i ca nu stiu ce fac! Ăia care L-au rastignit pe Hristos,Domnul nostru,înnebunisera de furie oarba.Se temeau ca li se va clatina tronul pamintesc;ca li se vor lua scaunele pe care sedeau comfortabil;caci n-au inteles ,nici macar cind Iisus le-a spus ca EL nu este din LUMEA aceasta;n-au inteles ca EL ,în fapt și de fapt nu vroia tronul lor,asa ca ,in nebunia lor,L-au rastignit!Erau nebuni.Bolnavi psihic.Si Hristos,i-a iertat.S-a purtat cu ingaduinta fata de ei.Asa trebuie sa ne purtam si noi ,cu..nebunii nostri! Cu ingaduinta.Cu mila si cu afectivitate.Ei au nevoie de noi cei apti! sa le aducem,asadar,mingiiere,dupa putinta! E greu dar..nu imposibil! Nu filosofez! Ci lucrez,zilnic pentru asta. Sa ma inteleg pe mine insami si pe cei din jur.Sa ma rabd si ..sa-i rabd!Doamne ajuta!,caci...
...mai greu mi-e cu cei care...fac pe nebunii! Cu cei in a caror minte strimba " si lucrul drept se strimba"...
Reply With Quote