![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Așa o fi, că prea-i zici cu foc!
Vezi că eu n-am zis nimic nici de winblows, nici de alte os-uri cu miros de măr multicolor, nici de bill poartă, nici de nimeni. Din contră, am spus clar că nu fac deosebirea (pentru că n-o consider corectă) dintre diferitele categorii de bunuri. Ce este necinstit în a cere bani pentru munca ta? Are vreo relevanță că e făcută cu creierul sau trebuie neapărat să te bronzezi cu maieu pentru a ți se lua în considerare efortul făcut? Cu ajutorul Domnului e și unul și celălalt.
|
||||
|
||||
|
Domnu' AlinB (și asta e ultima replică pe tema asta pe care ți-o adresez, din varii motive, legate printre altele inclusiv de decența modului în care ne adresăm unul altuia): este că atunci când mergi cu autobuzul folosești bilete copiate la xerox?
Sau (re)scrii cu telefonul cartelele de metrou? Nu aștept un răspuns, erau niște întrebări din realitatea mea.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
@AlinB:
Te rog frumos și respectuos să nu-ți argumentezi instigarea la furt cu cuvinte jignitoare. Nici măcar la adresa mea.
|
||||
|
||||
|
Și descărcatul filmelor și mp3-urilor de pe torrente tot la furt se încadrează heaven.
|
|||||||
|
|||||||
|
Am declarat „subiect închis” puțin în pripă. Posibil motiv: cred că cel pe care-l interesează ceva dorește să afle cât de iute vreo informație...
Citat:
- OpenOffice și /sau LibreOffice face exact ce face Microsoft Office și poate, uneori, ceva mai bine. Trebuie doar să salvezi documentele cu extensia .doc sau .docx și nu default cu .odt; Pot fi salvate direct (EXPORT AS PDF) cu extensia .pdf daca se vrea doar a fi citite. Și fără vreun program proprietar de conversie DOC TO PDF. - Firefox, Chromium; programe pt. fisiere audio, programe pt. fisiere video sau pt. fisiere foto le au incluse default distribuțiile enumerate mai sus și altele pe care le poți testa cu VirtualBox. Citat:
Orice este munca cuiva poate fi și copiat și furat. Oricum, nu te disculpă de „vinovăție” nici una, nici alta. Youtube-ul este un soi de „free” din moment ce postăm ceva al nostru fără pretenții. În momentul în care postezi ceva cu copy right ai o problemă DE FURT, chiar dacă l-ai cumpărat pentru uz personal. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by calinit; 09.05.2013 at 16:57:06. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
N-a afirmat nimeni ca ar fi necinstit sa ceri bani pentru munca ta. Citat:
Pentru ca munca ta este bazata pe munca altora, oameni care au facut lucruri nu de putine ori din dorinta de cunoastere si fara a primi nici un ban pentru efortul lor. Tot ce tine de tehnica de calcul are la baza munca unor oameni, ma refer cel putin in domeniul teoriei, care nu si-au inchis-o in patente si nici n-au castigat de pe urma persecutarii celor care ar fi dorit sa o foloseasca dar nu-si pot permite sa o plateasca. Deci atat timp cat tu iti permiti sa folosesti munca acelor oameni, fara a plati nimic pentru ea, doar pentru ca legea nu te obliga in acest sens, de ce n-ar folosi si altii munca ta, bazata pe munca acelor oameni, in anumite conditii care moral vorbind, se pot considera "fair use"? Sigur, tu poti fi hapsan, dar asta nu inseamna ca ei gresesc doar pentru ca tu esti defect.