Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2013, 16:27:52
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Deci eu sunt unul dintre cei care nu voiesc revenirea monarhiei .
Chiar daca se spune ca monarhia era voia lui Dumnezeu pe pamint iar regele unsul lui Dumnezeu , cred cu toata convingerea ca mihai I , in starea de tradator nesmerit inca ci doar justificativ, nu este alesul Domnului .
Nici presedintele nu este , dar nici mihai I ! Intre doua rele , eu aleg pe cea neplecata inca in bejenie !

Imi pare rau daca aveti alte optiuni !
Voievozii nostri au fost unsi de mitropoliti! Erau si conducatorii Domnului si sabia Domnului. Am avut si voievozi mai rai (in sensul de tradatori), dar am avut f.multi voievozi buni si unii chiar sfinti.(consider ca sunt mai multi decat cei canonizati) Cred ca se stie deja lista voievozilor nostri viteji si bine-credinciosi.

Neamul basarabenilor ce este, daca nu neam regal? Voievod/domnitor inseamna rege. A, nu e neam recunoscut de occident si nu s-au inrudit cu ceilalti regi, dar asta nu inseamna ca nu aveau statut de rege.
E adevarat ca s-a facut mult tam-tam pe regii straini si multi zic ca in Romania monarhia a aparut doar dupa ce am pus regi germani, dar nu este adevarat. Presedintii si idea de presedinte a aparut in sec. XX la noi in tara. Nici Rusia nu si-a numit conducatorii "regi". Care e problema cu felul in care ne-am organizat noi inainte sa vina strainii astia la putere?

Problema in prezent este ca noi nu mai aveam rege roman. Daca am avea un domn ca Mihai Viteazu sau Vlad Tepes, as sustine cu toata inima, dar tinand cont ca Mihai I si rudele sale nu sunt romani si in prezent este aproape imposibil sa nu fie compomisi, nu vad optiuni. Daca nici de presedinti nu putem scapa caci nu ne lasa UE si FMI, cum scapam de regi pusi pe toata viata? Noi nici suveranitate in adv. sens al cuvantului nu mai avem.

Monarhia aceea pe care o laudau Sfintii si duhovnicii e moarta.

Conferinta audio "Iubirea de neam si tara" - Danut Nancu (istoric)

Last edited by Parascheva16; 12.05.2013 at 16:41:50.
Reply With Quote