Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2013, 17:40:32
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Rețeta aceasta așa-zis miraculoasă, cu lămâie, circulă de ani buni pe internet, și pare a fi cu totul neserioasă. Probabil face parte din spamurile menite să treacă prin cât mai multe căsuțe de e-mail pentru a colecta adrese.
Pe de o parte coaja lămâilor din comerț este plină de pesticide, iar în privința bicarbonatului de sodiu aș fi rezervat.

Există rețete (mai degrabă regimuri) naturiste care ajută în lupta contra cancerului, însă trebuie aplicate sub supravegherea doctorului.
Treaba cu lamaia este cam in felul urmator. Am mai citit niste articole in care spunea clar ca aceia care consuma lamaie se vindeca mai usor.
Ajuta foarte mult, dar nu este solutia pentru problema.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2013, 20:11:53
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Flory86. Vezi mesajul
Adica???imi cer scuze daca te-am deranjat cu ceva dar nu cred ca am facut nimic rau!
De fiecare dată zici fix la fel!
Reply With Quote
Vechi 15.05.2013, 23:23:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Treaba cu lamaia este cam in felul urmator. Am mai citit niste articole in care spunea clar ca aceia care consuma lamaie se vindeca mai usor.
Ajuta foarte mult, dar nu este solutia pentru problema.
Ai citit unde?
Pe pubmed?
Vechi 16.05.2013, 23:47:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Rețeta aceasta așa-zis miraculoasă, cu lămâie, circulă de ani buni pe internet, și pare a fi cu totul neserioasă. Probabil face parte din spamurile menite să treacă prin cât mai multe căsuțe de e-mail pentru a colecta adrese.
Pe de o parte coaja lămâilor din comerț este plină de pesticide, iar în privința bicarbonatului de sodiu aș fi rezervat.

Există rețete (mai degrabă regimuri) naturiste care ajută în lupta contra cancerului, însă trebuie aplicate sub supravegherea doctorului.
Cand spui "pare a fi cu totul neserioasă", pe ce te bazezi?
Unele lamai din comert sunt stropite, dar se pot cumpara si din cele nestropite. Turismul se practica pe scara larga si pot fi aduse lamai culese direct din pom.
Esti rezervat in privinta bicarbonatului de sodiu? De ce? Ce rau face bicarbonatul de sodiu?
Reply With Quote
Vechi 17.05.2013, 00:09:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Trecand peste faptul ca nu e nimeni in stare sa bea atata lamaie fara sa-si distruga stomacul, face rau ca da oamenilor sperante desarte propunandu-le "terapii" ridicole care pot face pe unii sa evite solutii medicale verificate.

Poate sa vindece lămâia cancerul?
http://www.chiazna.ro/4097/poate-sa-...amaia-cancerul

Last edited by AlinB; 17.05.2013 at 00:11:58.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2013, 02:33:29
Miha-anca
Guest

Implicit

Editat editat

Last edited by Miha-anca; 17.05.2013 at 02:38:01.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2013, 02:34:14
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Trecand peste faptul ca nu e nimeni in stare sa bea atata lamaie fara sa-si distruga stomacul, face rau ca da oamenilor sperante desarte propunandu-le "terapii" ridicole care pot face pe unii sa evite solutii medicale verificate.

Poate sa vindece lămâia cancerul?
http://www.chiazna.ro/4097/poate-sa-...amaia-cancerul
Interesant este comentariul Adrianei la articolul semnat de Chiazna, precum si link-ul pe care acesta pare sa il ignore...
http://www.sciencedaily.com/releases...1130203424.htm

Tot n-am primit raspuns ce rau ar putea face bicarbonatul de sodiu. Cine stie, e rugat sa dea un raspuns.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2013, 08:45:12
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Cand spui "pare a fi cu totul neserioasă", pe ce te bazezi?
Mă bazez pe faptul că este prezentată ca o soluție miraculoasă, deși foarte simplă. Se pomenesc vreo două nume, de persoane și de instituții care ar fi studiat-o, însă nu e însoțită de niște referințe serioase. Pe de altă parte, scepticii spun că instituția căreia i se atribuie studiul neagă faptul că i-ar aparține.
Pe net sunt, după cum spune gpalama mărturii de vindecare. Eu, însă, am găsit ceva contrar. Prin urmare nu ne putem lua după ce găsim pe net.
Dar cancerul consider că este o problemă care trebuie tratată cu multă seriozitate, nu cu un tratament după ureche.

Cred în tratamentele naturiste, în special în cele care detoxifică, curăță sângele, țesuturile, și-l revitalizează. Tot pentru asta cred că este bun postul (ajunarea). Există surse credibile care spun că evoluția cancerului poate fi oprită printr-o alimentație naturistă. Însă dacă doar bei limonadă, fără să schimbi celelalte date ale problemei, nu cred că rezolvi mare lucru.

În privința bicarbonatului sunt rezervat în primul rând din cauză că nu este un aliment, că e ceva străin organismului și că nu este foarte recomandat în alimentație, chiar dacă este acceptat.

Totuși, n-am aprofundat problema. Este doar o părere superficială, care poate fi schimbată în funcție de argumentele care pot apărea, de o parte sau de cealaltă.

Last edited by N.Priceputu; 17.05.2013 at 08:50:10.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2013, 09:12:31
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Seleniul în tratamentul cancerului - Povestea unui fermier australian
Reply With Quote
Vechi 17.05.2013, 12:06:51
Diana3's Avatar
Diana3 Diana3 is offline
Member

Data înregistrării: 08.06.2010
Locație: Oltenia
Implicit

Hristos a înviat !

Nu vreau să vă dau speranțe false, dar mi-am amintit de un detaliu dintr-un reportaj excepțional - pe care, apropo, îl recomand tuturor : http://www.youtube.com/watch?v=wy-Y7wS33jI .
Dacă nu aveți răbdare să-l vizionați în întregime (deși, repet, este extraordinar), atunci uitați-vă de la minutul 19:35 - este despre vindecarea prin plante, acest frate Ioan este <doctorul mănăstirilor>, dar își pune priceperea și în slujba mirenilor. Poate aveți pe cineva prin țară care poate locuiește în apropiere și poate lua legătura cu dânsul.

Multă sănătate, Doamne ajuta !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
am patito acum o luna si nu stiu ce inseamna daca ma puteti ajuta istina Intamplari adevarate 31 04.03.2011 21:35:29
Ma puteti ajuta? mirela1990 Generalitati 10 12.09.2010 23:40:20
Ma puteti ajuta? truthtostone Generalitati 1 26.10.2009 07:39:34
Daca puteti ajuta...un om care are nevoie de ajutor... pacatoasa Umanitare 0 13.10.2009 20:01:26
Ma puteti ajuta ioanhodean Preotia (Hirotonia) 3 27.03.2008 00:14:44