Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2013, 11:14:17
klamath klamath is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Salut pe toti ortodocsii de pe acest forum si rog ajutorul lor. Sa speram ca Dumnezeu va da cuiva intelepciunea si il va ajuta sa dam un raspuns cerintei mele de mai jos.

Un coleg de servici (care este din alt cult) a pus azi o intrebare. De ce Biserica Ortodoxa l-a canonizat pe Sfantul Imparat Constantin si pe Fericitul Augustin nu? El il simpatizeaza pe Fericitul Augustin. De Sfantul Imparat Constantin zicea ca dupa ce a vazut Crucea ca semn prin care va birui si s-a botezat a mai infaptuit multe crime, si doar pe patul de moarte s-a spovedit si impartasit.

Din cate stiu Fericitul Augustin stiu ca sustinea Filioque, iar din aceasta cauza BO nu l-a considerat sfant. Corectati-ma daca gresesc!!

Rog pe cine are cunostiinte clare despre canonizarea Sf. Imparat Constantin sa ma ajute pentru a da un raspuns.

Multumesc!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
LA MULTI ANI! de Sf.Imparati CONSTANTIN si ELENA! Aghioritul Generalitati 18 22.05.2011 03:20:08
Sfintii Imparati Constantin si Elena gabriel cristian Intrebari utilizatori 0 21.05.2011 20:05:16
Sfintii Imparati Constantin si Elena Nicu Mestereaga Intrebari utilizatori 15 29.05.2010 00:09:47
Sfintii Imparati Constantin si Elena elisabeta cretu Intrebari utilizatori 0 21.05.2010 18:05:58
Ordinul Sfintii Imparati Constantin si Elena, decernat cu prilejul hramului Catedrale moro.d Stiri, actualitati, anunturi 1 22.05.2009 16:54:01