![]() |
![]() |
|
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
Anul acesta pare a fi un an bun pentru gutui si caise.
Cunoasteti parabola din Biblie, cu cele 7 vaci grase si cele 7 vaci slabe, nu? In anii cu abundenta trebuie sa adunam rezerve pentru anii de seceta. Ce putem face cu gutui si caise multe? Gemuri, duceturi si compoturi. Acestea tin ani de-a randul. Mai putem face peltea de gutui, pe care eu o folosesc la acoperirea fructelor, ca sa nu oxideze, cand fac tarta cu fructe proaspete sa congelate. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Au ZAHAR..
Ma intreb, inainte sa se descopere zaharul (industrial), cum se facea (se facea?) dulceata? Gem si compot se pot face, cred, si fara zahar.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Buna intrebare!Si pe mine m-ar interesa sa stiu...
__________________
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share |
#5
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La fel si compotul. Zic si eu... |
#6
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar si pastrata la temperatura camerei, in timp devine toxica. Este indicat a fi pastrata la temperaturi cat mai scazute daca se are in vedere conservarea pe timp lung. Oricum, conservarea prin pasteurizare are un efect negativ asupra valorii nutritive, de preferat ar fi congelarea si uscarea desi la congelarea nu se preteaza chiar orice fructe. Merele uscate sunt grozave, nu stiu cum ar fi perele, gutuile. Insa cea mai buna forma de conservare - dar si cea mai costisitoare si nu la indemana oricui (echipamentul costa mii de euro), este uscarea prin congelare. Astfel se poate conserva orice fel de hrana, de la legume/fructe pana la carne sau chiar ..inghetata, pastrandu-se neschimbat gustul si chiar forma si culoarea.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 29.05.2013 at 23:41:29. |
#7
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E prima data când aflu despre această... idee. Oare albinele știu? Până acum n-am văzut miere toxică; nici de pe Internet n-am aflat ca s-ar fi intoxicat vreodată cineva cu miere. Altcineva spunea mai deunăzi că mierea este singurul aliment care nu se strică. Nu te supăra, dar a doua variantă e mai plauzibilă; până o să mă intoxic(ha, ha, ha!). Citat:
Te înșeli. Deși tehnologic a fost pusă la punct în timpul celui de-al doilea război mondial(din motive de eficiență a lanțului producție-transport), uscarea prin congelare(durată de 3-5 zile) se practică și azi pe înălțimile anzilor încă de dinaintea civilizației incașe; costurile sunt 0(zero). |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Ce crezi tu (sau nu) este irelevant.
Daca maninci ceva si imediat nu cazi mort sau ajungi la spital, nu inseamna neaparat ca e un lucru bun. Documenteaza-te inainte sa vorbesti. Am postat detaliile pe alt topic. Ma indoiesc ca pe inaltimile anzilor este vidul necesar pentru a face ca gheata sa se evapore. Oricum, dpdv practic nu are nici o relevanta, nu cred ca ai sa fugi cu mancarea in spate pana acolo si inapoi.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 09.06.2013 at 01:05:49. |
#9
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dulceata are neaparat un sirop de zahar. |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Unele legume si fructe se pot usca: ardei, ardei iuti, ciuperci si chiar si rosiile.
stie cineva cum se usuca rosiile? In magazin sunt f scumpe rosiile uscate la soare. Rosii avem, soare avem... Si radacinoasele se pot marunti si se usuca aproape de o sursa de caldura, aidoma legumelor din vegeta. Aceasta contine o cantitate mare de sare. Oare este important ca sa se puna sarea? Eu obisnuiesc sa pun acest amestec de legume rase pentru ciorba in congelator, dar ocupa destul de mult loc. Uscate nu ar ocupa cine stie ce loc. Legumele isi revin daca le punem in apa. Cipsurile din mere sunt crocante si gustoase. Acum se pune mararul pentru iarna, ca in iunie dispare si mai apare toamna tarziu. Am avut surpriza sa gassesc in supermarket chives Allium schoenoprasum, caruia i se spune cepsoara pe romaneste. http://www.google.ro/search?q=cepsoa...w=1117&bih=624 Aceasta ceapa subtire, cu bulb, este verde tot anul si se inmulteste f repede. Trebuie taiata f fin si se foloseste in salate, sandwichuri si in icre, dand un aspect placut. E ca si cand am manca ceapa verde. Acum face niste flori mov, f frumoase. Acestea trebuie culese si puse la uscat cu capul in jos. Atentie: cand se usuca, cad semintele marunte, pe care le adunam si le punem in pamant pentru a avea noi plante. Va recomand cu caldura aceasta cepsoara. Se poate pune in congelator, taiata marunt, pentru la iarna. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfaturi practice in Biserica: Cum ne comportam fata de celalalt? | NECTARIE | Tinuta in Biserica | 1 | 03.07.2011 15:50:49 |
stihirile practice | madalinjomy | Muzica Bisericeasca | 3 | 29.06.2011 21:21:16 |
Invataturi crestine practice | spre_rasarit | Generalitati | 5 | 09.01.2011 10:11:21 |
Caz rar, am nevoie de sfaturi!!! | worldwide | Intamplari adevarate | 18 | 28.04.2010 22:52:32 |
sfaturi ortodoxe | The_Fallen | Generalitati | 1 | 23.12.2009 08:35:43 |
|