Citat:
În prealabil postat de laurastifter
Nu știu ce înțelegeți dvs prin expresia "ar duce chestiunea 1054 până în pânzele albe", dar dacă vă referiți la atitudinea pe care am observat-o, uneori, aici, pe forum, atunci... chiar ar fi o problemă și profesorul respectiv ar avea nevoie de consiliere din partea părintelui său duhovnic, ar trebui ajutat să înțeleagă că el are misiunea de a forma creștini ortodocși, nu habotnici ortodoxiști...
Desigur, NU ar fi drept sub nici o formă ca un astfel de profesor de Religie să fie sancționat pentru opiniile și atitudinea sa! Ar trebui doar convins să se corecteze, oferindu-i-se argumente pertinente de ordin teologic și pedagogic.
|
Un profesor de religie ar trebui sa ii invete pe copii adevarul ortodox, adica toata invatatura ortodoxa, inclusiv faptul ca e adevarata credinta. Tu spui ca ar trebui sa invete ca toate cultele sunt bune, iar daca un profesor ar spune ca adventismul e o credinta gresita ar trebui sa fie atentionat. Si daca "habotnicul" asta crede si dupa aceea la fel atunci cred ca trebuie luate masuri mai dure, pana devine si el ecumenist.