Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.10.2007, 12:29:32
ancah
Guest

Implicit

" se vor subtia..." cu scuzele de rigoare
Reply With Quote
Vechi 03.12.2007, 16:17:03
pr.blideran_olimpiu pr.blideran_olimpiu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.09.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionut_marcel
Ai perfecta dreptate in legatura cu popii .Niste nenorociti . Pai cum sa mai crezi in ei cind sunt asa cum sunt ? Niste porci si niste betivi ordinari . Or mai fi si citiva care chiar cred in ceea ce fac dar 90 % sunt numai dupa bani si femei .
vin mai pe urma pentru ca am inpresia ca discutati despre ceva ce nu cred ca cunoasteti,sau poate din auzite.plus vorbiti nentelegind scripturile,sau mai grav rastalmacindu-le dupa bunul vostru plac.despre homosexualitate cred ca discutati in necunostinta de cauza,sper.va dau un verset din sfinta scriptura:romani1,25-27.cautati-l voi.cit despre preotii homosexuali,cum se zicea mai sus,repet nu stiti ce vorbiti;sau macar adresati-va la singular.ex :este preot ...asa si asa.si suna altfel.de acum va vorbesc prin versete ,iara celor care nu au citit sfinta scriptura cred ca nu au ce cauta,pt ca nu stiu,si nici nu au ce sa scrie pe forum,sa se abtina daca au fost frustrati.este legea iubirii:galateni5,14.iisus alege prooroci,....,pastori si invatatoriefeseni4,11-12.despre preoti tare v-as indemna sa cautati versetele urmatoare ,in ordinea lor:1 timotei 4,14;1 timotei 5,22-23;tit 1,5-8;apocalipsa 1,6.etc.mai am sa va spun ca limba este madularul care te duce spre iad iacov 3,3-6.si un indemn :nu mai vorbiti de pe un ton arogant si certaret ca nu place nimanui!iar in incheiere va zic:de omul eretic,dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te(tit 3,10)
Reply With Quote
Vechi 03.12.2007, 16:28:32
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Padreeugen
Doamne-ajuta ! As avea o rugamine catre cei care critica preotii. Macar sa se adreseze cu cuvantul "preot" nu "popa" , popa e in cartile de joc. In primul rand la un om se ataca pacatul nu persoana.
pe linga faptul ca popa este o denumire a unei carti de joc ,in slavona inseamna "mancator de placinte"-tot nu-i ceva rau.dar cuvintul popa ar fi poate mai bine inlocuit in vocabularul vostru,a celor ce folosesc aceste cuvinte cu altceva
.bine zice mantuitorul hristos mie mi-au facut si voua va vor face!amin!dar aceasta pentru noi este spre intarire.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2007, 16:33:19
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dmb
Draga parinte,
hai sa ajungem la un compromis. Exista popi si exista preoti.Pentru mine si popa este preot in timpul Liturghiei dar devine popa cind se termina. Este o stare de fapt, putem inchide ochii, ne putem face ca nu vedem dar biserica din cauza acestor popi ucide suflete. Si nu putine. Sa stam cu miinile in sin? Si daca nu ce sa facem?
Un preot insa nu-i popa niciodata, nici in biserica nici acasa, nici in somn, nici in inchipuire.E tot timpul preot. Din acestia am avea mare nevoie ca-s o specie pe cale de disparitie!:)
O gresala se corecteaza intodeauna prin recunoasterea ei prima data. Sa ne rugam pentru popi sa devina preoti dar sa-i facem sa inteleaga ca nu poti fii tratat ca preot daca esti popa.
cauta te rog ,poate o gasesti si pe internet :liturghie de dupa liturgie!ti-as povesti ceva da-i lung si nu aveti voi rabdarea necesara,da cauta-o si citeste-o!amin!
Reply With Quote
Vechi 03.12.2007, 16:47:59
seminaristul seminaristul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Locație: buricu' pamantului ARAD
Religia: Ortodox
Implicit

nu stiu daca se cuvine sa-i vorbim pe preoti caci nu suntem noi mai drepti incat sa aruncam primi cu piatra, oricum va recomand sa cititi in evanghelia dupa Ioan unde face Caiafa o profetie despre moarte Mantuitorului:"mai bine sa moara un om pt popor..." si ve-ti vedea ca Dumnezeu lucreaza si prin vase stricate.

Cine este fara de pacat sa arunce primul cu piatra:)
Reply With Quote
Vechi 03.12.2007, 16:57:07
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de seminaristul
nu stiu daca se cuvine sa-i vorbim pe preoti caci nu suntem noi mai drepti incat sa aruncam primi cu piatra, oricum va recomand sa cititi in evanghelia dupa Ioan unde face Caiafa o profetie despre moarte Mantuitorului:"mai bine sa moara un om pt popor..." si ve-ti vedea ca Dumnezeu lucreaza si prin vase stricate.

Cine este fara de pacat sa arunce primul cu piatra:)
da
Reply With Quote
Vechi 03.12.2007, 17:55:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism
PT Padreeugen :

Vreau sa intreb si eu ceva: preotii care sunt masoni mai au harul preotiei?
Cred ca preotii care au pacate trupesti, care sunt lumesti, care sunt chiar ecumenisti isi pastreaza harul, dar totusi cei care constient fac parte din Masonerie (care lupta impotriva Bisericii, si deci si impotriva lui Hristos si unde se practica tot felul de ritualuri satanice) oare isi mai pastreaza harul. Poate fi amestecat intunericul cu lumina ?
Harul nu se ia, antiecumenism, cel mult i se dreptul de a mai sluji
Reply With Quote
Vechi 03.12.2007, 17:56:30
Senior Member

Implicit

* i se ia scuze:p
Reply With Quote
Vechi 04.12.2007, 04:27:00
nicolae_nicolae nicolae_nicolae is offline
Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Implicit

Preotii sunt...a fi preot nu presupune nici un har pt cel care este preot,ci harul preotului este independent de persoana sa,harul se rasfrange asupra credinciosului prin preot...daca preotul are si har pt el atunci este favorizat de divinitate.Deci fara preot credinciosul nu primeste pe Hristos cel trupesc(impartasania)si neprimindu-l nu poate sa il primeasca nici pe Hristos in totalitate.Nu conteaza cum este preotul in viata sa lumeasca,trupeasca,conteaza doar ca este si savarseste niste rituri.Asa cum nu conteaza daca urmezi niste rituri si nu faci nimic sa te apropi de Hristos.Preotul este nimic,ritul este tot ce conteaza in activitatea sa,iar fara rit(preot,deorece el se savarseste)nu poti sa il cunosti pe Hristos
Reply With Quote
Vechi 30.12.2007, 06:21:54
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicolae_nicolae
Preotii sunt...a fi preot nu presupune nici un har pt cel care este preot,ci harul preotului este independent de persoana sa,harul se rasfrange asupra credinciosului prin preot...daca preotul are si har pt el atunci este favorizat de divinitate.Deci fara preot credinciosul nu primeste pe Hristos cel trupesc(impartasania)si neprimindu-l nu poate sa il primeasca nici pe Hristos in totalitate.Nu conteaza cum este preotul in viata sa lumeasca,trupeasca,conteaza doar ca este si savarseste niste rituri.Asa cum nu conteaza daca urmezi niste rituri si nu faci nimic sa te apropi de Hristos.Preotul este nimic,ritul este tot ce conteaza in activitatea sa,iar fara rit(preot,deorece el se savarseste)nu poti sa il cunosti pe Hristos
Preotul spui ca e nimic. Ma rog , asta-i parerea ta si ti-o respect, dar daca ei sunt nimic, noi atunci ce suntem ?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preoti de tara sau preoti de oras? paulac Preotul 38 26.06.2013 10:55:03
preoti rentea Preotul 5 01.04.2013 11:52:24
Preoti fara har? costel Preotia (Hirotonia) 82 03.08.2012 16:19:07
Pareri pro&contra despre reportajul protv-ului legat de preoti!!! ovidiu.mihai05 Biserica Ortodoxa Romana 11 16.05.2011 18:52:48