Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.05.2013, 00:08:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt exagerari, e adevarat ca sunt si cazuri, din cei cateva mii de preoti probabil nu sunt toti sfinti. Sunt ceva mai mult de 14.000 de preoti, cine vrea ii vede pe acestia, cine nu vrea ii vede pe cei 6-7 care fac nu stiu ce. Eu am auzit de un caz, dar pana la urma preotul a fost caterisit. In rest am vazut si la televizor acuze, erau preoti care fusesera caterisiti care aduceau tot felul de acuze, evident de suparare ca fusesera caterisiti. Un preot are har indiferent ce pacate are (afara de erezie), roul lui principal este asiguarea Sfintelor Taine. Un calugar cu viata sfanta, facator de minuni nu poate face Sfintele Taine, un preot oricat de pacatos da.
Din ce stiu unele prevestiri spun ca vor fi zile cand nu vor mai avea crestinii de unde sa primeasca Sfintele Taine.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2013, 03:13:05
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Da, Cătăline, sunt de acord cu tine și aș vrea ca din 14 000 de preoți să fie doar 6-7 nedemni de vocația lor; n-ar fi bai mare. Necazul e, însă, că pe unde trăiesc eu (București) și pe unde călătoresc (mai prin toată țara) lumea nu vorbește de bine pe preoți, ca să mă exprim decent. La noi preotul e prea ades personaj de poveste, nu doar în literatură...
Uite, pe scara blocului în care locuiesc, abia dacă deschid ușa preotului câteva familii... Și aud deseori multe cuvinte grele la adresa preoților (odată, furat de un elan întru dreptate și adevăr, admonestînd un domn că vorbea urât despre preoți în mijlocul unui public de "credincioși" care se hlizeau, era să iau bătaie mare, sireaca spinarea mea), deși parohul nostru cred că face parte dintre cei care își merită numele de preot. Oamenii, însă, aud și văd și pățesc lucruri de poveste, de multe ori. Semn că harul preoțesc nu este purtat cum se cuvine de mulți dintre slujitori? Umblă vorba prin București, pe ici pe colo, că harul s-ar fi luat de la preoți și s-a dat mirenilor credincioși. Auzi vorbă!... Să fie doar scorneala satanei? Ispită mare, în orice caz...
Iar la facultatea de Teologie, atât cât cunosc eu atmosfera locului, să mă ierți dar nu prea miroase a tămâie și mir, decât poate de la sprayuri... Facultatea este încă văzută de mulți ca sursă de lansare către câștig și viață îndestulată, asta fiind deja tradiție în învățământul nostru teologic. Din nenorocire.

Pe de altă parte, situația preotului este cu adevărat dificilă: prins adeseori între ciocan și nicovală, presat de sus să strângă venituri (pentru acoperirea cheltuielilor, chipurile) și de jos să facă pe plac poftelor și părerilor "credincioșilor", preotul e silit la mare diplomație...
Credincioșii umblă prea adesea după semne și minuni, caută miraculosul, magicul etc. Ce chiloman și ce încurcături pe la botezuri, nunți și înmormântări... Un circ balcanic de toată frumusețea. Iar la Spovedanie, vecernii, Maslu, bisericile-s goale. Vorba unui părinte: "fără babele astea surde, de care râdem noi ca nerozii, s-ar prăbuși bisericile de singurătate..."
Dacă tendința boborului credincios nu e satisfăcută, apar bombăneli și scorneli, cârteli de tot felul, sforării și proteste de poveste...

Colac peste pupăză, de parcă n-ar fi destulă sminteală în rândul lumii, vine și presa cu tulburările ei, cu pohta ei de scandal, pentru rating.
Și tocmai în acest context auzi sau/și vezi câte un preot beat criță sau de strajă-n crâșmă, unul cu amantă sau cu nevastă cu amant în văzul lumii, altul cu un nesimțit de Merțan în curtea bisericii și cu ditamai viloiu, altul prins cu bișnița etc. etc. Nu mai vorbesc de șpăgarii de sus, care nu se mai jenează să recunoască, public, că au primit șpagă. Vezi cazurile televizate anii trecuți.

Grea haina preoției, tare grea.
În fine, să ne rugăm pentru preoții noștri să treacă peste toate ispitele și necazurile de care nu sunt lipsiți. Păcat că se aude cam rar vorba veche, românească, pe care preoții o ziceau pe la noi: "Fraților, rugați-vă și pentru mine!" Mulți însă, cred că se roagă și fără îndemn, nu doar la Sfânta Liturghie. Din prinosul inimii.

Last edited by cezar_ioan; 29.05.2013 at 03:45:49.
Reply With Quote
Vechi 29.05.2013, 19:08:26
Senior Member

Implicit

De obicei cei necredinciosi sau cei care cred dar nu merg la biserica spun tot felul despre preoti, de obicei din ce au auzit si eu pe la tv. E bine sa fugim de astfel de barfe, judecarea pacatelor altor oameni e tot pacat. In schimb exista o problema, unii preoti au luat si idei din ecumensim, aici e problema, pentru ca tine de invatatura, nu de judecarea pacatelor.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2013, 00:40:44
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Așa e, ai dreptate.
Mai dificil începe să devină atunci când își exprimă dezamăgirea nu doar necredincioșii, ci și aceia care merg la biserică, cei credincioși; preoții înșiși uneori, călugării, episcopii, profeții (uite chiar pe acest topic un exemplu, la Sfântul Nil!) și, mai știi, chiar Bunul Dumnezeu.
De fapt, procesul îmi pare semnificativ când însuși credinciosul (preotul) spune despre sine că e păcătos și că locul lui e în iad. Spune și se comportă în acord cu ceea ce afirmă.

Iar când unul se arată dezamăgit de sine, nu e fair-play să mai apese și semenul cu încă o dezamăgire.
Când se arată, omul, dezamăgit de sine, da! Când se căiește, simțit.

Dar când umblă mândru ca un curcan și se așteaptă doar la mulțumite și elogii (mai discret nițel, că suntem smeriți, nu-i așa?), păi cum să nu vină românul cu moștenirea lui de umorist ironic (moștenire de la strămoșii romani, mai întâi) și să nu arate cu degetul?

De unde concluzia: dacă vrei să nu fii luat în răspăr, ține-te cât poți de tare la umilință. Ca să știm și noi, să te lăsăm în pace. O vreme!...

Last edited by cezar_ioan; 30.05.2013 at 04:13:10.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2013, 10:00:25
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Poate nu m-am exprimat clar. Nu e vorba de nici o barfa. Sunt fapte reale. Partea de barfa consta in discutiile dintre preoti. Adica nu le-am auzit de la "tanti Ileana" la coltul bisericii.
Pana la urma fiecare vede si cat vrea sa vada. Dar de la a nu vedea pana la a spune ca nu exista e o diferenta. Mare.
de acord cu tine. CONFIRM TOT ceea ce ai spus!
Reply With Quote
Vechi 30.05.2013, 14:25:37
Senior Member

Implicit

Acea profetie este despre vremea din timpul Antihristului, din cate am vazut. Stiu ca si parintele Cleopa spunea ceva asemanator, tot despre venirea Antihristului.
Pe de alta parte putem constata ca din 1900 au fost cele doua razboaie, nazismul si comunismul. De asemenea din punct de vedere religios tot de atunci apare ecumenismul, adica relativizarea credintei, nedeosebirea celor de-a stanga de cele de-a dreapta din profetie.
Deci e posibil sa fie descris si inceputul vremurilor din urma. Nu pot fi cele din urma pentru ca ele vor fi atunci cand va veni Antihristul. Mai stim ca si unii din cei alesi (adica ortodocsi) vor fi amagiti. Oare cine vor fi din acestia, cei ce isi cunosc credinta si au o credinta ferma sau cei ce au conceptii moderniste? Parerea mea e ca new-age si ecumenismul (ecumenismul tinand tot de new-age, este adaptat pentru cultele crestine, new-age pentru toate religiile) sunt credintele pe care si le pregateste Antihristul pentru atunci cand va veni. Pentru ca nu poate veni fara sa fie lumea pregatita dinainte, au si ingerii cazuti ceva minte.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2013, 15:10:15
klamath klamath is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Acea profetie este despre vremea din timpul Antihristului, din cate am vazut. Stiu ca si parintele Cleopa spunea ceva asemanator, tot despre venirea Antihristului.
Pe de alta parte putem constata ca din 1900 au fost cele doua razboaie, nazismul si comunismul. De asemenea din punct de vedere religios tot de atunci apare ecumenismul, adica relativizarea credintei, nedeosebirea celor de-a stanga de cele de-a dreapta din profetie.
Deci e posibil sa fie descris si inceputul vremurilor din urma. Nu pot fi cele din urma pentru ca ele vor fi atunci cand va veni Antihristul. Mai stim ca si unii din cei alesi (adica ortodocsi) vor fi amagiti. Oare cine vor fi din acestia, cei ce isi cunosc credinta si au o credinta ferma sau cei ce au conceptii moderniste? Parerea mea e ca new-age si ecumenismul (ecumenismul tinand tot de new-age, este adaptat pentru cultele crestine, new-age pentru toate religiile) sunt credintele pe care si le pregateste Antihristul pentru atunci cand va veni. Pentru ca nu poate veni fara sa fie lumea pregatita dinainte, au si ingerii cazuti ceva minte.
Bine ai scris! Probabil ca Antihrist isi pregateste venirea inca de la marea schisma din 1054 continuata apoi cu apartia protestantismului in secolul al XVI-lea, apoi a neoprotestantismului si in cele din urma a stilismului in Biserica Ortodoxa in 1923. Diavolul este "cel ce dezbina", deci se poate vedea clar lucru lui. Cine stie ce va mai urma...

Last edited by klamath; 30.05.2013 at 15:25:04.
Reply With Quote
Vechi 31.05.2013, 22:08:00
Marcel_Ionut's Avatar
Marcel_Ionut Marcel_Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.07.2012
Implicit

http://www.razbointrucuvant.ro/2013/...nea-lui-iisus/

Staretul vorbea despre rolul important al tineretului în viitoarea renastere a Bisericii. El spunea ca vor veni vremuri (si deja au venit!!) când destrabalarea si decaderea moravurilor tinerilor vor atinge ultimele limite, cele mai de jos. Aproape ca nu vor ramâne din cei nedepravati. Ei vor considera ca totul le este permis pentru satisfacerea poftelor si placerilor, în bande si gasti, vor jefui si corupe.

Din profetie asta m-a tulburat cel mai mult, si din pacate este un adevar, nu stiu cine a scapat in ziua de azi de patima desfraului...si alt lucru care ma mai tulbura este faptul ca spunea de bande, privind la americani, am vazut cat de decazuti au ajuns, peste tot sunt numai bande, furturi, rasism etc :|

Last edited by Marcel_Ionut; 31.05.2013 at 22:10:45.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2013, 20:20:51
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Din profetie asta m-a tulburat cel mai mult, si din pacate este un adevar, nu stiu cine a scapat in ziua de azi de patima desfraului...|

Ce ne puteți spune despre pecetea lui Antihrist, 666, despre care se vorbește în Apocalipsă?Frate, tu crezi că se ia așa după slovă, 666? Acești trei de șase simbolizează trei patimi cumplite care vor stăpâni lumea în vremea din urmă, și anume: poftă fără de minte, adică desfrâu și beție cum n-a mai fost niciodată pe pământ; închipuire pripită sau imaginație pripită, care duce la secte, dezbinări de tot felul, boli sufletești, vrăjitorie, deznădejde și sinucidere; și al treilea șase înseamnă mânie fără judecată, adică ură între oameni, războaie, răzbunare, crime de tot felul, ceartă și tulburare între creștini, între părinți și copii, așa cum scrie la Sfânta Evanghelie.
Toate aceste patimi, care sunt simbolizate prin cifrele 666, stăpânesc astăzi tot pământul, până când va veni sfârșitul lumii și judecata de apoi. Atunci fiecare va lua după faptele sale.
Păi voi gândiți că o să fie o pecete cu cifrele 666?
Prostii! La Apocalipsă, dacă ceri tu 666, eu îți cer ție „jivină gândită" și „cal galben" și „cal roib" și „cal negru" și „cetatea care naște". Cetatea se face femeie și naște. Ia să-mi spui tu mie ce-s acelea? Cele șapte cupe ale mâniei lui Dumnezeu, cele șapte trâmbițe, ce-s acelea? Păi spune, măi! Cea mai blestemată sectă din lume, care ne amenință, este secta iehoviștilor. Ce hule grele aduc ei împotriva dumnezeirii! Ei nu cred în Hristos. Este o sectă politică iudaică, care luptă împotriva creștinismului și încearcă să atace dogma Preasfintei Treimi, căci despart pe Tatăl de Fiul și de Sfântul Duh. A fost vreodată Tatăl fără Cuvânt ? Hristos este Cuvântul Tatălui. A fost vreodată Tatăl fără Duh? Ce spune în Psalmul 12: „Cu cuvântul Domnului cerurile s-au întărit și cu Duhul gurii Lui toată puterea lor". A fost vreodată Tatăl fără Cuvânt sau fără Duh? N-ai văzut la facerea omului? „Să facem om după chipul și asemănarea noastră". Cu cine se sfătuia Tatăl, dacă nu era Fiul și Duhul Sfânt? N-ai văzut la amestecarea limbilor: „Să ne pogorâm, să le amestecăm limbile". Sfânta Treime de la început se descoperă în cele mai tainice Scripturi. Deci răul din draci acesta este: poftă fără minte, închipuire pripită și mânie fără judecată. Asta înseamnă 666! „Și va veni o sectă la sfârșitul lumii, zice Sfântul Andrei, care nu va face cruce și le va pune Antihrist pecetea pe mâna dreaptă și n-o vor ridica la frunte; că fruntea este partea rațională a sufletului, adică mintea".
Am avut mai demult câteva femei baptiste tocmai de la Abrud-Alba. Două au făcut cruce. De 30 de ani erau baptiste. Una a zis: – Părinte, nu fac cruce!
- Fă cruce!, îi spun.
- Nu fac, nu pot ridica mâna în sus!
-Ți-a pus diavolul pecetea, de aceea n-o mai ridici! Fă cruce, femeie, și vei vedea puterea lui Dumnezeu!
- Nu, că nu pot ridica mâna! Și eu îi iau mâna dreaptă și-i fac cruce de trei ori pe față.
- Văleu! Văleu! Acum am putut-o ridica! Așa a fugit de la dânsa diavolul care o stăpânea.
- Vai, tare mă simt ușoară!
- Da! Acum s-a dus dracul de pe mâna ta!
Apoi am mărturisit-o și s-a întors din nou la Biserică. Vedeți puterea Sfintei Cruci?
Parintele Paisie
Vechi 04.06.2013, 20:36:34
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul

Ce ne puteți spune despre pecetea lui Antihrist, 666, despre care se vorbește în Apocalipsă?Frate, tu crezi că se ia așa după slovă, 666? Acești trei de șase simbolizează trei patimi cumplite care vor stăpâni lumea în vremea din urmă, și anume: poftă fără de minte, adică desfrâu și beție cum n-a mai fost niciodată pe pământ; închipuire pripită sau imaginație pripită, care duce la secte, dezbinări de tot felul, boli sufletești, vrăjitorie, deznădejde și sinucidere; și al treilea șase înseamnă mânie fără judecată, adică ură între oameni, războaie, răzbunare, crime de tot felul, ceartă și tulburare între creștini, între părinți și copii, așa cum scrie la Sfânta Evanghelie.
Toate aceste patimi, care sunt simbolizate prin cifrele 666, stăpânesc astăzi tot pământul, până când va veni sfârșitul lumii și judecata de apoi. Atunci fiecare va lua după faptele sale.
Păi voi gândiți că o să fie o pecete cu cifrele 666?
Prostii! La Apocalipsă, dacă ceri tu 666, eu îți cer ție „jivină gândită" și „cal galben" și „cal roib" și „cal negru" și „cetatea care naște". Cetatea se face femeie și naște. Ia să-mi spui tu mie ce-s acelea? Cele șapte cupe ale mâniei lui Dumnezeu, cele șapte trâmbițe, ce-s acelea? Păi spune, măi! Cea mai blestemată sectă din lume, care ne amenință, este secta iehoviștilor. Ce hule grele aduc ei împotriva dumnezeirii! Ei nu cred în Hristos. Este o sectă politică iudaică, care luptă împotriva creștinismului și încearcă să atace dogma Preasfintei Treimi, căci despart pe Tatăl de Fiul și de Sfântul Duh. A fost vreodată Tatăl fără Cuvânt ? Hristos este Cuvântul Tatălui. A fost vreodată Tatăl fără Duh? Ce spune în Psalmul 12: „Cu cuvântul Domnului cerurile s-au întărit și cu Duhul gurii Lui toată puterea lor". A fost vreodată Tatăl fără Cuvânt sau fără Duh? N-ai văzut la facerea omului? „Să facem om după chipul și asemănarea noastră". Cu cine se sfătuia Tatăl, dacă nu era Fiul și Duhul Sfânt? N-ai văzut la amestecarea limbilor: „Să ne pogorâm, să le amestecăm limbile". Sfânta Treime de la început se descoperă în cele mai tainice Scripturi. Deci răul din draci acesta este: poftă fără minte, închipuire pripită și mânie fără judecată. Asta înseamnă 666! „Și va veni o sectă la sfârșitul lumii, zice Sfântul Andrei, care nu va face cruce și le va pune Antihrist pecetea pe mâna dreaptă și n-o vor ridica la frunte; că fruntea este partea rațională a sufletului, adică mintea".
Am avut mai demult câteva femei baptiste tocmai de la Abrud-Alba. Două au făcut cruce. De 30 de ani erau baptiste. Una a zis: – Părinte, nu fac cruce!
- Fă cruce!, îi spun.
- Nu fac, nu pot ridica mâna în sus!
-Ți-a pus diavolul pecetea, de aceea n-o mai ridici! Fă cruce, femeie, și vei vedea puterea lui Dumnezeu!
- Nu, că nu pot ridica mâna! Și eu îi iau mâna dreaptă și-i fac cruce de trei ori pe față.
- Văleu! Văleu! Acum am putut-o ridica! Așa a fugit de la dânsa diavolul care o stăpânea.
- Vai, tare mă simt ușoară!
- Da! Acum s-a dus dracul de pe mâna ta!
Apoi am mărturisit-o și s-a întors din nou la Biserică. Vedeți puterea Sfintei Cruci?
Parintele Paisie
Mare adevar. Cu o singura precizare. Nu iehovismul e cea mai mare erezie care ne pandeste. Nu. Erezia cea mare vine din lume si nu isi face biserica noua. Incearca doar sa corupa membrii Bisericii. "Dumnezeu ne iubeste, ne intelege slabiciunile. Biserica trebuie sa se adapteze vremilor actuale. Popii trebuie sa isi mai deschida mintea, sunt prea incuiati. Ce se potrivea acum 2000 de ani nu mai e de actualitate. Lumea s-a schimbat."
Si totusi Dumnezeu a ramas acelasi. Oare cine trebuie sa se schimbe?