Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2013, 17:47:36
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Cred că cel mai bine mă înțelege Pelerin Spre Răsărit... Am avut noi recent, la un alt topic, o scurtă, dar constructivă discuție pe această temă. :)
Draga Laura,nu pot decat sa ma bucur cand vad o tanara inclinata spre studiu care decide sa cerceteze,sa inteleaga,sa analizeze si sa-si ia drept model de traire perioada crestinismului apostolic.Vestea buna pe care as dori sa ti-o spun,poate suna paradoxal,este ca tot ce am studiat cu privire la acesta perioada,incluzand iudaismul si perioada vietii pe pamant a Mantuitorului,mi-a lamurit un aspect:acesta perioada cel putin nu poate fi epuizata,fie si prin studiu,intr-o viata de om deci te asteapta ani de bucurie,de calauzire si sa dea Dumnezeu mai ales de traire,caci daca exista un mesaj de neconfundat al acelor crestini este mesajul trairii,si poate de aceea oamenii simt nevoia,de cate ori prezentul le pare potrivnic,de a se intoarce mereu pentru a-si gasi puterea la acele timpuri ale bucuriei si sperantei in Duhul.Acele timpuri s-au continuat si dupa ei,in toate epocile,perioada patristica este o dovada mereu vie si graitoare in acest sens,de fiecare data cu anumite particularitati dar toate legate la acelasi izvor,la care orice insetat care vine si bea va trai prin credinta tasnirea unui izvor de apa vie din inima,izvor numit Hristos.El este inceputul si sfarsitul si toate prin EL s-au facut.

In acest mod,dupa intelegerea perioadei apostolice,trecerea la perioada patristica se va face natural iar fiecare credincios ortodox,cum esti tu,va realiza ca trairea primilor crestini are o continuitate in perioada Parintilor iar intelegerea si aplicarea trairii lor inseamna ,,revenirea creatoare la izvoarele autentice ale adevaratei Traditii ortodoxe,cea a Sfintilor Parinti,imitand nu litera ci modul lor de teologhisire",dupa cum spunea parintele Ica.Bucurati-va!

Si ca sa inchei tot cu o veste buna:daca cumva in studiile tale ti l-ai ales drept model de cercetare pe parintele Ica atunci cu greu mi-as imagina o alegere mai potrivita de smerenie si eruditie,pasiune pentru cercetarea istorica si traire ortodoxa, un teolog roman a carui carte mentionata de tine,si nu numai ea, mi-a spulberat multe dintre prejudecatile pe care le aveam cu privire la credinta ortodoxa si cercetarea istorico-critica iar cartea dansului,abia astept continuarea,este o permanenta sursa de studiu si model si pentru mine.Nu pot decat sa-ti urez decat putere de studiu, smerenie, dragoste pentru invatatura,traire si mai ales credinta,care este darul lui Dumnezeu,si fie ca toate sa-ti insoteasca drumul prin viata,in credinta ortodoxa,spre Imparatia Cerului care,dupa cum dau marturie Parinti ai Bisericii,poate incepe de aici :)

Domnul sa-ti lumineze calea!

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 05.06.2013 at 20:17:29.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul + cristiboss56 Pocainta 43 03.08.2012 03:11:25
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12
postul o copila Generalitati 10 31.07.2010 08:15:35
Postul gabriela_iagar Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 11 25.11.2009 15:24:08