![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar nu am trecut de sincretismul religios roman, gnostici si incercarile politicii de unificare cu monofizitii bizantini, ca sa enumar doar cateva? Dar desigur, ca la orice razboi de paranoia, fara noi si masurile noastre, "the terrorists win". Mi se pare mie, sau antiecumenismul forumist a devenit un fel de sedevacantism intra-ortodox, cu notiunea ecumentisma in loc de Vatican II, sau stilism anti-calendaristic? Nu mai ascultati de Biserica, au decazut, episcopii fac asta si aia, la fel de sedeisti/stilistii, doar ca se puna bine cu protestantii/catolici gregorieni. Dar o sa aud, da dar si atunci au fost oameni din cler si popor care au luptat impotriva ...... Da, cand a fost cazul. Cand s-a pus problema, hai sa ne unim cu x sau y, s-a luptat impotriva. Cand s-a savarsit Liturghia cu preoti non-ortodocsi(cum ar fi recent), ne-am revoltat. In rest, e doar risipa de bandwith. Dar stiu, noi nu spamam, noi "educam oamenii", si "raise awareness", pt binele lor, desigur.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
ORTODOXIA SI ECUMENISMUL | cristir | Despre Biserica Ortodoxa in general | 563 | 08.07.2013 03:58:38 |
Ortodoxia și ecumenismul monoteist | doctor_faustus | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 04.10.2010 22:48:14 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|