![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
In ceea ce priveste gemurile, zacusca, etc o problema e sa umplem borcanele fara sa dam pe langa. Cand am fost in vacanta, am gasit o palnie cu gura f larga, protrivita pentru borcane. De atunci umplerea borcanelor nu mai prezinta nici o problema.
Si eu sterilizam borcanele prin fierbere sau in cuptor. Acum le inchid repede dupa umplere si le pun intre paturi groase. Las borcanele pana se racesc; de regula le scot din patura a doua zi, cand sunt deja reci. La fel procedez si cu sticlele de suc. Am incercat si metoda cu intoarcerea borcanelor fierbinti cu capacul in jos. Mie personal nu mi-a reusit; deci raman la paturile groase. |
|
|
|||
|
|||
|
Poti incerca si varianta urmatoare: zacusca odata terminata, se pune in borcanele deja pregatite, se infileteaza capacul si se lasa in cuptor, la foc potrivit 20 minute, socotite din momentul in care incepe sa fiarba in borcane; se stinge focul si se lasa in cuptor pana ce se racesc complet. Eu asa procedez de fiecare data.
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine. Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc." |
|
|
|||
|
|||
|
Am gasit o metoda f simpla de a ne debarasa de tantari:
Avem nevoie de 20 cl apa + 50g zahar + 1g drojdie + 1 sticla de plastic de 2 l (PET). Iata cum trebuie sa procedam: taiem PET-ul in doua, in asa fel incat sa obtinem un recipient si o palnie. In recipient punem apa, zaharul si drojdia si acoperim cu palnia. Apoi imbracam peretii cu o foaie de hartie neagra. Nu stiu daca culoare hârtiei are importanta, dar zic sa respectam indicatiile. Apoi punem recipientul intr-un colt al casei. Dupa o vreme vom vedea cati tântari au fost atrasi de lichidul dulce aflat in fermentatie... Multi! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
A functionat? Daca sunt "multi" sa stii ca e bine totusi sa-ti pui plase la geamuri. Desigur, si asa mai pot scapa 1-2 din cand in cand, suficient cat s-ti faca o noapte amara si ceva din ziua de dupa, daca esti mai sensibil(a). Problema e daca aia 1-2 nimeresc sticla-capcana inainte sa te ciuruiasca.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 18.06.2013 at 00:32:10. |
|
|
||||
|
||||
|
Eu momentan am scapat de melci si de limacsi.
Am acest minunat vizitator nocturn care curata curtea de insecte(oposomul mananca chiar si serpi veninosi fiind imun la veninul lor). Din cand in cand,ii mai las afara capsuni sau bucati de banana,pe care le infuleca cu placere,ei fiind si mari amatori de fructe :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
||||
|
||||
|
Prima recolta din gradina:rosii cherry,rosii galbene si brune;castraveti si vinete japoneze.
Din rosii si castravete,am facut o supa rece la care am adaugat un avocado,ceapa,frunze de telina,un gogosar in otet,un strop de sos iute si sucul unei lamai.Le-am mixat pe toate. Foarte bun! Vinetele,le voi pune pe gratar,cu putin ulei si mirodenii.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ai putea deschide o afacere cu astfel de pesticide "bio". :)) P.S. Se pare ca e mai docil ca un caine sau o pisica. Ai putea sa incerci sa faci cu el asta: https://www.youtube.com/watch?&v=21XBFaG5zGY
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 15.07.2013 at 13:52:53. |
|
|
||||
|
||||
|
Pesticide bio :))
Ah, de ce nu si asa legumele modificate genetice sunt la moda si se numesc "bio". **** Sunt curioasa. Yasmina, poti sa colectezi semintele de la legume si sa le plantezi in viitorul sezon? Sau acele legume nu mai produc seminte ci trebuie sa cumperi iar de la producatori?
|
||||
|
||||
|
Citat:
Exact ca si cu pisicile astea fandosite,plictisite care se uita la soareci cu uimire"ce-or mai fi si astia?" Nu stiu cum de se posteaza asemenea clipuri pe youtube,este interzis sa faci animale de companie din animalele salbatice in USA. Sincer,imi pare trist sa dresezi oposomi,veverite,vulturi,caprioare sau sa-i tii inchisi in patru pereti cand ei sunt facuti pt salbaticie.Nu sunt de accord cu domesticitul speciilor care traiesc in salbaticie si independent de om! Numai ca nevoile afectiv-bolnavicioase ale unora iau forme nebanuite. Cred ca exemplarul meu traieste sub deck,dar este alegerea lui,daca I-a placut locatia si I-a inspirat incredere,n-are decat!
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sfaturi practice in Biserica: Cum ne comportam fata de celalalt? | NECTARIE | Tinuta in Biserica | 1 | 03.07.2011 16:50:49 |
| stihirile practice | madalinjomy | Muzica Bisericeasca | 3 | 29.06.2011 22:21:16 |
| Invataturi crestine practice | spre_rasarit | Generalitati | 5 | 09.01.2011 11:11:21 |
| Caz rar, am nevoie de sfaturi!!! | worldwide | Intamplari adevarate | 18 | 28.04.2010 23:52:32 |
| sfaturi ortodoxe | The_Fallen | Generalitati | 1 | 23.12.2009 09:35:43 |
|
|