Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2013, 08:23:04
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Subiect: Aducem Basarabia acasa

Mesaj: Este în plina desfasurare cea mai amplă campanie pentru unirea cu Basarabia. Sunt necesare 100 000 de semnături pentru susținerea unei legi care face din Republica Moldova o prioritate a statului român. Până acum s-au strâns 50 000 de semnături și e nevoie de implicarea fiecăruia ca să reușim în cel mai important exercițiu democratic realizat în România pentru frații de peste Prut. 100 000 de semnături pentru 3 milioane de români. Adu-i acasă: http://basarabia-acasa.ro/

Last edited by Parascheva16; 14.06.2013 at 08:28:23.
Reply With Quote
Vechi 14.06.2013, 08:38:26
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

CANADIENII CER IERTARE LUMII PENTRU "CĂSĂTORIILE HOMOSEXUALE"
"[...]
Potrivit legislatiei canadiene, căsătoria homosexuală este prezentată acum în scoli ca un echivalent al căsătoriei autentice. Complicatiile pentru asociatiile religioase care oferă servicii sociale sunt enorme, de pildă prin simplul fapt că aceste asociatii sunt fortate acum să accepte si perechi de homosexuali.

Asociatiile religioase din domeniul adoptiilor sunt si ele fortate să încredinteze copii mici unor perechi de homosexuali. Instantele locale au creat un haos din legislatia privind drepturile părintesti, decizând că si partenerele lesbiene, si donatorul de spermă, sunt părinti legali pentru copil.
[...]

complet aici:http://www.alianta-familiilor.ro/scuze.html
Reply With Quote
Vechi 27.06.2013, 20:47:15
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit 27 iunie 2013

GENERATIA DEZRADACINATA A ROMANIEI

La conferinta AFR din 27 aprilie a participat si Ștefania Hălăucă, o tinara absolventa a Institutului Ortodox din Bucuresti. Tema prezentarii ei a fost unica si s-a focalizat pe tanara generatie nascuta dupa decembrie 1989, o generatie neancorata, se pare, in valorile traditionale ale parintilor lor. O generatie, am zice, dezradacinata, fara radacini intr-un fundament valoric temeinic. Observatiile lui Stefania ni s-au parut interesante si le publicam astazi.

De ce cred eu că e nevoie…

Aș vrea sa vă vorbesc despre și din perspectivă personală asupra generației din care fac parte, generic numită a celor „cu cheia de gât”. De unde venim, cu ce ne-am confruntat și de ce avem nevoie de la oamenii implicați și cu experiență, atât pentru noi cât și pentru comunitatea noastră. Într-un fel e impropriu spus ”generație” deoarece mereu au existat segmente de populație aflate în tranziție (chiar criză) socială, culturală, identitară ș.a.m.d.. Cred însă că amploarea pe care a luat-o acest fenomen în urma anilor de experiment comunist justifică întrebuințarea termenului, în special prin efectele vaste și pe termen lung, alimentate chiar de noua orientare politico-socială de după 1989: întreținerea și fabricarea de false valori și secularizarea.

Însă ceea ce vreau nu este să fac o analiză sociologică, ci să vă vorbesc despre oameni și frumusețea vieții. Părinții mei fac parte din cei mulți transplantați de comunism. Plecați din adolescența timpurie la oraș pentru a-și urma visele și a realiza altceva, mai mult, decât știau că pot face în satele natale, s-au trezit ”șuruburi și piulițe” în industrie, într-un mediu neprielnic dezvoltării. Oameni frumoși, minunați, cu potențiale uriașe (inteligență, simț și talent artistic, ș.a.m.d.) au avut neșansa unui context contextul nu tocmai favorabil și a unei vieți deloc ușoare.

În urma lor am venit noi, copiii clasei muncitoare de la periferia București-ului. În noi s-au împletit atâtea încât mă minunez că nu avem dungi și picățele. Exuberanță și violență domestică, alcoolism și școală multă, veri la țară și televizor, jocuri în fața blocului și fugi de acasă, bucuria imaginației și zilele când nu era nici pâine în casă, salariile părinților azi măricele, peste un an prea mici, pasiuni înălțătoare și tentații toxice aduse de vântul schimbărilor (nu voi uita niciodată prima dată când cineva a vrut să-mi ofere droguri, nici primul caz grav de dependență despre care s-a dus vestea în cartier, de fetele racolate pentru prostituție în străinătate sau videochat, obscuritatea internetului - a chat-urilor atât de populare...spiralele yoghine, visul perpetuu al îmbogățirii peste noapte… ), mersul la biserică, orele de religie, istoria (încă nealternativă), propagande pro-occidentale și nostalgii comuniste, tranziții interminabile și politici experimentale, și-atât de multe altele.

Noi am crescut în tot acest amalgam. Necunoscând vreun alt fel de viață nu am avut dificultăți prea mari în adaptare, însă adaptarea (alinierea) s-a făcut mai mult la situație și cerințe decât la normalitate. În acest context am crescut, trăind multe din cele mai sus înșiruite și altele asemenea, rele și bune. Mică fiind m-am simțit adesea captivă. M-am întrebat plângând ”de ce?” și mi-am imaginat răspunsuri de tot felul, visând aproape zilnic la sprijin, la cineva care să fie lângă mine, un împăciuitor mai curând decât un justițiar și, mai ales, o mână întinsă.

Crescând, într-o zi mi-am zis că e suficient și am luat inițiativă. În urma acesteia au venit sprijinul, răspunsuri, lămuriri. În același timp au venit alte lupte și zbateri. Pe de o parte vedeam că normalitatea cere eforturi susținute și că nu presupune neapărat și imediat dispariția problemelor cu care mă confruntam, iar pe de altă parte îmi conștientizam tot mai clar, mai acut, golurile din formarea mea ca persoană. Din fericire noua conjunctură mi-a permis și conștientizarea faptului că Cineva mi-a fost totuși alături (mereu m-am simțit în biserică ca acasă, acum însă începeam să fiu în Biserică). Astfel mi s-a schimbat perspectiva dinspre durere spre seninătate. Făcând acum o analiză obiectivă, ”cheia de gât” și toate celelalte greutăți, dar și greșelile (destule) pe care le-am făcut m-au format. Și cred (și sper) că m-au format mai mult decât m-au deformat.

Toate au fost, sunt și pot fi cu folos. Se spune că toți ne naștem la timpul potrivit, în momentul oportun nouă și celor din jur. Cred că e adevărat. În relație cu oamenii toată experiența de viață m-a făcut să pot să aud (ascult) și să iubesc. Descopăr astfel, pe cât pot, în fiece om un adânc și-un munte de frumusețe, de lupte… un amalgan de timp, spațiu, Cer și pământ care mă bucură. Și am ajuns să cunosc pe mulți asemenea mie, cu experiențe grele, complexe de viață.

Parte dintre noi vrem și ne străduim să fim pentru ceilalți acea mână întinsă așteptată în copilărie. De altfel credem și știm că aproapele nostru e bucuria și mântuirea noastră. Acestea sunt motivațiile mele în și pentru lucrul cu oamenii pe care îl desfășor de aproape 10 ani. Acesta poate fi un punct de plecare și pentru alții...

Într-o comunitate (societate) intoxicată, bântuită de autism (un autism metaforic, dacă analizăm fenomenologic masele) și obiectificare (în toate aspectele ei), dragostea, aplecarea, demnitatea sunt cele care pot crea punți și rezolva probleme majore din interiorul ei. Fiecare are chemarea sa spre aproapele. De la liderul de opinie până la cel care șterge lacrimile, de la finanțator până la rugător fiecare are capacitatea de a sprijini. Nu sunt adepta ideii de filantropie. Făcând o analogie pot spune că filantropia scoasă din contextul vieții ca șansă de a unirie cu Hristos, ca drum spre libertate și iubire, prin urmare despărțită chiar de definirea ei („iubire de oameni”) este ca și cum ai striga în spațiu. Însă știu ce înseamnă un pic de implicare constantă în stimularea utilizării potențialului , în formarea sănătoasă a fiecăruia dintre noi.

Ajungând la viața cotidiană aud de multe ori cuvinte la adresa tinerilor și a țării. Cuvinte nepotrivite și nefolositoare, îndrăznesc să spun chiar injuste. Cunosc personal atât de mulți tineri - și nu numai - care întreprind acțiuni constructive încât refuz să mai ascult atitudinile negative la adresa lor sau a țării în care m-am născut. E totuși adevărat că sunt și oameni rătăciți, bulversați, luptați, formați în direcții lipsite de conținut, singuri ș.a.m.d.. Lângă ei este nevoie să fim. Este nevoie de oameni cu experiență care să se aplece spre sprijinirea celor ce vin în urma lor. De asemenea este nevoie de o mai bună comunicare și cooperare la nivelul ONG-urilor, fapt ce ar întări societatea civilă creștină și implicit susținerea valorilor normale, autentice și la nivelul aparatului politico-social.

O zicală foarte populară este „să punem mână de la mână”. Să facem astfel și să fim prezenți acolo unde este nevoie de noi. Spun acestea deplin conștientă că fără Dumnezeu nu pot face nimic și că în toate activitățile noastre El trebuie să fie centrul și aliatul principal. În final vreau să mulțumesc tuturor participanților la Conferința anuală a Alianței Familiilor din România și organizatorilor pentru întreaga experiență oferită. Sper din suflet ca informațiile prezentate să ajungă la cât mai mulți oameni și ca pe viitor numărul celor prezenți la eveniment să crească.

Ștefania Hălăucă
Reply With Quote
Vechi 27.06.2013, 20:49:16
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

IT’S NOT GAY BEING GAY – REACTII

Marinela P.: Sincere felicitari..pentru materialul trimis..!!! "Tara arde si baba se piaptana."..!!! Cam asa se intampla cu capetele luminate ale tarii..!!! Inca o dovada in plus..ca unde-i multa inteligenta ..e si multa prostie,,!!! Eu cred ca trebuie luata atitudine ferma impotriva acestor manifestari..lipsite de morala si bun simt,caci..si sub acest aspect vom fi..groapa de gunoi a Europei..!!! Doamne ajuta-ne si da-ne minte..la toti.! Amin.!!!

Paul Z.: Bună ziua! Eu îl suspectez de foarte mult timp pe acest gângav senator (fost ministru efemer al Justiției) că ar fi poponaut așa că nu m-a cuprins mirarea când l-am văzut ca fiind un aprig susținător al nemernicilor încadrați în legiunea Sodomei. Mai mirat am rămas de atitudinea lui Theodor Stolojan care susține aceeași mizeri ca și adversarul său politic; sau, cine știe, poate și-o pun amândoi, cine mai știe...! Oricum, mulțumesc pentru mesajele dv. și vă asigur că voi rămâne un fidel membru al AFR! Un sfârșit de săptămână excelent vă doresc!

Elisabeta I.: Buna, va felicit pentru articol. L-am scanat, deci nu citit in totalitate; dar am vizionat videoul despre d-na Butterfiled. L-ati trimis si d-lui Chiuariu? Ma rog si sper ca Romania sa fie un exemple pentru valorile morale, normale si etice pentru o lume intreaga si sa nu accepte aceasta lege. Sunt sigura ca 99.9% din guvern condamna aceasta initiativa, dar nu au asa mult curaj sa o spuna direct din cauza faptului ca, asa cum scrie in Biblie, in zilele din urma binele se va numi rau si raul bine (nu stiu unde scrie exact, nu am timp sa verific acum). Dumnezeu sa va aiba in vedere toata munca si sa va binecuvanteze cu toate lucrurile bune!

Multumesc pentru mesaje: Dumnezeu sa va intareasca in lupta pentru valorile crestine. Am atasat o poezie scrisa in aceste zile de confuzie si dorinta de lepadare a valorile crestine. Daca considerati mesajul ei folositor o puteti distribui si Domnul sa lucreze trezirea multora din somnul mortii pacatului. Teodor G.

prof. Maria T. Citesc saptamanal materialele postate si ma alatur (am mai comentat ), si ma tem, nu pentru familia mea si descendenti crescuti in morala crestina si chiar civica, ci. pt. acesti zis noncomformisti. M-a surprins cand la o emisiune RTV in care se dezbatea acest subiect, a fost solicitat pr. Stoica, mi se pare secretar BOR si i s-a pus o intrebare intr-un fel capcana, daca acesti, ,,deviati sexual" sunt membrii bisericii ortodoxe, a raspuns ca desigur, doar ca n-ar oficia astfel de casatorii. In ideea ca ,,Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci sa se intoarca..." se poate intelege. Doar ca ar fi bine ca biserica sa fie mai categorica. Dumnezeu, dupa ce a tolerat mult timp, a intervenit. Ex. Sodoma si Gomora. Una e ca nu stim ce fac oamenii in dosul usii casei, alta sa-i vezi in strada. Cred ca autoritatile sunt prinse la inghesuiala cu ,,drepturile omului" daca si Obama a fost de acord intr-o tara preponderent crestina. Cred ca o formulare evaziva e mai buna decat o acceptare categorica.
Reply With Quote
Vechi 27.06.2013, 20:49:59
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

EGALITATE “IN ORICE SITUATIE”

Am comentat saptamina trecuta asupra amendmentului constitutional propus de dl Chiuariu de nediscriminare “in orice situatie”. Propunerea lui este bizara. Saptamina asta am dat peste un comentariu la fel de bizar, postat de New York Times, care denota extremele la care acest propus principiu de nediscriminare ar putea duce. Comentatoarea, profesoara de Women’s Studies la o universitate din Florida, promoveaza ideea ca egalitatea intre sexe trebuie sa permita barbatilor sa aleaga sa fie ori sa nu fie tati. In privinta asta femeilor deja li s-a acordat acest drept prin avort. In alte cuvinte, avortul a facilitat pentru femeie dreptul de a alege sa fie sau sa nu fie mama. In consecinta, spune ea, egalitatea intre sexe impune ca societatea sa acorded si barbatului dreptul de a alege sa fie sau sa nu fie tata. http://opinionator.blogs.nytimes.com/2013/06/12/is-forced-fatherhood-fair/?smid=fb-nytimes&WT.z_sma=OP_IFF_20130613&_r=1&pagewanted=p rint
Reply With Quote
Vechi 28.06.2013, 08:50:06
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit Stiri AFR

In cazul avortului, acesta este o crima! Eu sunt de acord ca fiecare femeie- din punct de vedere a statului- are dreptul a dispune de propria sa viata asa cum doreste, insa in cazul avortului ea dispune si de o alta viata, cea ce nu e normal! In plus se incalca si principiul conform caruia "fiecare om are dreptul sa aleaga modul cum isi traieste viata"". Ori din momentul aparitiei embrionului uman putem vorbi de o alta persoana, care are si ea dreptul sa decida cum sa traiasca!

In cazul barbatilor care nu vor sa fie tati (desi acestea sunt cazuri care denota anumite labilitati psihice), e idiotenie si ridicol sa dai o lege pentru asa ceva! Pur si simplu pot folosi mijloace contraceptive- banalul prezervativ!

Insa din moment ce ai conceput un copil impreuna cu o femeie, ca barbat ti-ai asumat niste responsabilitati pe care trebuie sa le indeplinesti!
Reply With Quote
Vechi 28.06.2013, 15:06:51
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Daca barbatul ar obtine prin lege dreptul de a alege sa fie sau sa nu fie tata, s-ar ivi noi situatii in care orientarea pro-viata sau impotriva vietii ar fi mai evidenta. Daca o mama doreste sa fie mama, dar un tata nu doreste sa fie tata, ce se va intampla? Sau daca o mama nu doreste sa fie mama insa un tata doreste sa fie tata in favoarea cui ar inclina legea balanta?
Reply With Quote
Răspunde