Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2013, 01:25:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Sunt multe cazuri de copii si oameni vaccinati care au facut tbc. Cum se face ca in Norvegia, unde nu se face vaccinul anti tbc nu sunt cazuri de tuberculosa, iar Romania, cea mai vaccinata tara din UE, este pe primul loc la TBC?
Intrebari retorice - la care ai deja raspunsuri pre-programate, anti-vacciniste sau chiar te intereseaza subiectul?
Daca te intereseaza cu adevarat, poti incepe prin a citi macar sectiunea wikipedia despre TBC si vaccinarea anti-TBC.

Citat:
Cand m-am nascut eu vaccinul tbc nu era in programa, asa ca nici un bebe nascut nu a fost vaccinat impotriva tbc.
De unde stii? Nu-ti aduci aminte momentul vaccinarii sau..?
Eu n-am (momentan) date despre inceputul vaccinarii TBC in Romania, dar daca ai tu o sursa de incredere chiar sunt curios.

Citat:
Atunci nu erau asa multe vaccinuri, si vaccinurile care erau, erau facute in Romania, nu aduse din Corea,Bulgaria, Danemarca, USA.
Relevanta fiind care?

Citat:
Vaccinul nu iti ofera imunitate 100%.
Nici faptul ca iesi din casa nu-ti ofera certitudine 100% ca ai sa te mai intorci.

Citat:
Stiti ca daca faceti bolile copilariei vei fi imun toata viata la ele,
Daca scapi cu viata si fara sechele.

Citat:
iar mama va transmite aceasta imunitate copiilor ei.
Hm, nu cred.
Sursa?

Citat:
Nu se poate spune acelasi lucru despre cei vaccinati. Cand eram eu mica bolile copilariei erau ceva normal.
Da, probabil lumea se obisnuise sa mai moara cate unul din ele, sa ramana handicapat..
Normalitate curata, ce sa mai !?

Citat:
Eu sunt absolut 100% impotriva vaccinului Gardasil, cel impotriva HPV.
Daca ai fi diagnostica cu cancer de col uterin, tot contra ai fi?

Last edited by AlinB; 17.06.2013 at 01:28:46.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2013, 01:30:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Strămoșii noștri au fost fără de păcat? Apoi mai sunt condițiile de igienă și alimentație pe care le omiți.
Sigur ca da, ce usor e sa-ti dai dreptate singur.
Stii tu, ca in povestea cu elefantul cu ochi rosii care se ascunde in cires.

Pai cine poate spune ca este fara pacat? Nimeni.
Cine poate spune ca are o alimentatie 100% corecta (imposibil de definit notiunea asta de altfel). Nimeni.

Deci, daca sunt bolnavi, oricum nu pot demonstra ca sunt sfinti si maninca corect, deci teoria ta trebuie sa fie corecta.
Ce sa mai, stralucitoare logica..

Citat:
Boala nu este numai efectul unei alimentații haotice, ci mai ales efectul fărădelegilor noastre.
Aiurea.
Afirmatie care tradeaza ignoranta atat fata de realitatea teologica cat si cea medicala, sociala.

Mai da o raita prin Noul Testament macar sa vezi ca mai sunt si alte motive ale bolii.

Si prin medicina, poate ai auzit de genetica si boli genetice sau cu transmisie genetica, etc. - e drept, ca sa-ti simplifici viata si gandirea, poti spune ca nu crezi in asa ceva, dar ..gravitatia exista si fara sa crezi tu personal in legea lui Newton.

Last edited by AlinB; 17.06.2013 at 01:35:00.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2013, 01:42:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Nu seringa Îl exclude pe Dumnezeu, ci omul care apelează mai mult la seringă decât la Dumenzeu. Aici vorbim de prevenție, a se face distincția.
Vorbesti in dodii.
Ce inseamna "mai mult"?
Care e atitudinea corecta?
Sa astepti sa te imbolnavesti si pe urma sa-ti spui ca Dumnezeu alege?
Pai daca Dumnezeu alege, de ce fugi cu copilul la spital, la seringa, daca se imbolnaveste?

Citat:
Mă spăl pe mâini pentru a preveni, o altă metodă nu cunosc în acest segment de prevenire externă.
Asa cum exista preventie externa, exista si preventie interna.
Faptul ca tu nu o pricepe pe a doua, nu inseamna ca nu exista, nu functioneaza, etc.

Citat:
Ceea ce pot face eu de ce să cer lui Dumnezeu? În cazul prevenirii bolilor pe cale internă apelez la un regim sănătos care să-mi întărescă sistemul imunitar capabil să lupte cu virisul și nu apelez la un vaccin.
Uite inca o dovada ca ai nevoie de o actualizare a cunostintelor medicale.
In primul rand nu doar virusii sunt problema, mai sunt bacterii si mai sunt si toxine.

Ei bine, afirmatia de mai sus vine fara doar si poate din ignoranta (nu doar medicala) a unei persoane care nu s-a confruntat personal cu o boala majora.

Cand ai sa ai o boala care omora peste 90% din cei care o contacteaza iar tu ai sa scapi cu viata doar datorita minunatului tau sistem imuntari, bine hranit si curatat de pacat, atunci ai sa fii dovada vie ca teoria functioneaza.

Realitatea, pana una alta, ca oameni nevoitori, asceti, etc. mor de cele mai surprinzatoare boli iar altii care sunt bolnavi, in ciuda schimbarii regimului de viata, a vietii spirituale care o duc, a rugaciunilor, pelerinajelor, etc. ajung tot la mila doctorilor sau in mormant.

Citat:
Totuși în cazul în care optez pentru prima variantă și mă îmbolnăvesc atunci apelez la medicina alopată pe care nu o contest și îi recunosc meritele. Dar ce să apelez în cazul unei prevenții la medicina alopată, înainte de a apela la atâtea fructe, legume, cereale, rădăcini etc pe care Dumenzeu ni le-a lăsat?

Să dau un exemplu concret. Pentru a mă feri de răceli/gripe nu iau vaccinul, ci mănânc cătină cu miere, beau borș etc...Am testat pe propia piele și am ajuns la concluzia că e mult mai eficient decât un vaccin antigripal.
Simplu, pentru ca in chestiuni mult mai grave decat o simpla raceala, medicina alopata are singurele solutii care iti pot oferi o sansa.

Dar cum spuneam, experienta ta in domeniul asta nu trece de o raceala, pe care majoritatea oamenilor o depasesc si fara sa manince catina si bors sau sa treaca pe la biserica.

Last edited by AlinB; 17.06.2013 at 13:51:31.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2013, 10:46:38
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

AlinB ,faci o publicitate desantata vaccinurilor
Vaccinurile de azi nu mai sunt ca cele de acum 10 ani ,cand erau mult mai putin agresive si se faceau separat
Ti-am spus nu sunt impotriva antipolio sau dtp ,facute separat
Antirujeolic nu am auzit sa moara vreun copil de rujeola daca este tratat corect si sta in repaus
Eu nu sunt impotriva vaccinurilor din motive religioase ci ,precum s-a scris mai sus ,aceste vaccinuri contin metale grele ,foarte periculoase.
Se fac mai multe odata ,sunt mult mai agresive.
Ma gandesc cu groaza ca nepotii mei ar putea fi obligati sa faca aceste vaccinuri ,deci e cu totul altceva
Lucrezi cumva in mediul faramaceutic ,distributie ,ceva?
Reply With Quote
Vechi 17.06.2013, 13:09:58
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Zilele trecute in Romania, un om a murit de tetanos, fiindca NU a fost vaccinat din cauza ca in spital nu se mai gasea ser anti-tetanic.
Omul se taiase si avea nevoie sa fie vaccinat. Nu a fost vaccinat si a murit.
Chestia asta spune tot.
Sa vad eu care dintre anti-vaccinisti nu-si va duce propriul copil taiat si mudarit cu pamant sau rugina sa-l vaccineze impotriva tetanosului.
Sa vad cine este atat de IRESPONSABIL incat sa nu-si duca propriul copil muscat de un caine la spital ca sa i se faca serul anti-rabic impotriva turbarii.
Eu NU lucrez in domeniul farmaceutic, dar sunt medic.
Si sunt de-a dreptul oripilat cand vad ca unii lupta NU impotriva vaccinurilor, ci impotriva bunului-simt.
Ca la filozofie suntem buni, dar cand vine vorba de realitatea concreta nimeni nu ne intrece in ipocrizie. Scuzati-ma, nu vreau sa acuz pe nimeni, dar a vorbi in necunostinta de cauza inseamna nimic altceva decat lipsa de smerenie.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2013, 13:35:03
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Zilele trecute in Romania, un om a murit de tetanos, fiindca NU a fost vaccinat din cauza ca in spital nu se mai gasea ser anti-tetanic.
Omul se taiase si avea nevoie sa fie vaccinat. Nu a fost vaccinat si a murit.
Chestia asta spune tot.
Sa vad eu care dintre anti-vaccinisti nu-si va duce propriul copil taiat si mudarit cu pamant sau rugina sa-l vaccineze impotriva tetanosului.
Sa vad cine este atat de IRESPONSABIL incat sa nu-si duca propriul copil muscat de un caine la spital ca sa i se faca serul anti-rabic impotriva turbarii.
Eu NU lucrez in domeniul farmaceutic, dar sunt medic.
Si sunt de-a dreptul oripilat cand vad ca unii lupta NU impotriva vaccinurilor, ci impotriva bunului-simt.
Ca la filozofie suntem buni, dar cand vine vorba de realitatea concreta nimeni nu ne intrece in ipocrizie. Scuzati-ma, nu vreau sa acuz pe nimeni, dar a vorbi in necunostinta de cauza inseamna nimic altceva decat lipsa de smerenie.
Va rog sa imi spuneti de ce nu se mai fac vaccinurile ca altadata ,separat ?
De ce au aparut Pentaxim si Infanrix Hexa ,vaccinuri agresive si cu efecte secundare nebanuit de rele ?
Aceste vaccinuri nici macar nu se fabrica la noi in tara.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2013, 13:47:23
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
la fel gandim si noi cu vaccinurile. Conform istoriei epidemiilor, cam merg.
Așa cum tu gândești cu vaccinurile, eu gândesc cu rădăcinile.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2013, 13:49:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
AlinB ,faci o publicitate desantata vaccinurilor
Te rog sa-mi indici exact ce anume din ce am scris eu este "publicitate desantata vaccinurilor".

Deocamdata, cred ca din ce am scris, in 90% am punctat ignoranta medicala si logica stramba a anti-vaccinistilor.

Citat:
Vaccinurile de azi nu mai sunt ca cele de acum 10 ani ,cand erau mult mai putin agresive si se faceau separat
Explica-mi te rog ce inseamna, in termeni medicali, "mult mai putin agresive" si deasemeni te-am rugat sa-mi indici dovezile medicale conform carora "daca se fac separat" au un beneficiu anume decat vaccinurile combinate.

Citat:
Ti-am spus nu sunt impotriva antipolio sau dtp ,facute separat
Si nici n-ai oferit un argument pentru care cele combinate ar fi o problema.

Citat:
Antirujeolic nu am auzit sa moara vreun copil de rujeola daca este tratat corect si sta in repaus
Ignoranta proprie, derivata dintr-o experienta personala limita in timp si spatiu si refuzul de a cerceta statisticile, nu tine loc de dovezi.

Citat:
Eu nu sunt impotriva vaccinurilor din motive religioase
Nu stiu sa fie cineva impotriva vaccinurile "din motive religioase".
Dar antivaccinismul se pare ca s-a nascut si a evoluat, inclusiv a fost importat la noi de medii religioase cu o inclinatie particulara spre un soi de fanatism + altele.

Citat:
ci ,precum s-a scris mai sus ,aceste vaccinuri contin metale grele ,foarte periculoase.
Peste oceanic - contine "metale grele foarte periculoase".
Si totusi se poate consuma.
Consumul unei singure banane genereaza o radiere de 0,1 microsverti.
Si poti sa maninci si 10kg, si cu siguranta n-ai sa faci cancer din asta.

Ceea ce lipseste din cultura ta medicala, este conceptul de "dozaj".

O data ce ai sa-l adopti, poate ai sa incepi sa cauti studii medicale care sa dovedeasca ca "metalel grele foarte periculoase" din vaccinuri sunt in doze capabile sa afecteze negativ organismul.

Si inca ceva, "metalele grele" sunt unul singur: mercurul.

Citat:
Se fac mai multe odata ,sunt mult mai agresive.
Ce-ti place tie sa crezi si realitatea - sunt doua lucruri diferite.

Citat:
Lucrezi cumva in mediul faramaceutic ,distributie ,ceva?
Nu, dar de ce intrebi?
Capacitatea ta de intelegere nu poate trece de un astfel de "argument"?
Vechi 17.06.2013, 13:53:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
si eu ce aveam cand eram mic?
budist nu eram, sanatos mancam in comparatie cu orasul(da, stiu, de ce ne lasa Dumnezeu sa ne imbolnavim e poveste lunga si daca e sa analizam, a fost mai bine asa spiritual, dar nici de epidemii si atati copii morti nu pareau chiar atat de vinovati badea Ion si nevasta lui, Maria).
Ai uitat de părinții tăi.
”Sănătos” mâncai din punctul tău de vedere.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2013, 13:54:01
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Doamna, orice medicament poate avea si are efecte secundare. Pana si banala aspirina.
Insa in medicina, ca in orice intreprindere pur umana, medicul NU are puteri absolute.
In medicina se raporteaza intotdeauna posibilele efecte adverse la beneficii.
Constatarea simpla este ca beneficiile sunt mult mai mari decat efectele adverse.
Sa va dau un exemplu. In trecut, poliomielita facea ravagii de nedescris.
Mii de copii ramaneau mutilati si paralizati pe viata in urma acestei boli grave.
Astazi, in urma vaccinului, doar un copil la 1 milion se mai imbolnaveste de poliomielita.
Da, vaccinul poate avea efecte adverse. Unii se pot imbolnavi de pe urma lui.
Insa 1 caz la 1 milion este MULT MAI PUTIN decat ce se petrecea inainte de introducerea vaccinului, cand mult mai multi copii se imbolnaveau de poliomielita.
Eu de exemplu mi-am facut vaccinul anti hepatita B, fiindca lucrez cu sange si ma pot infecta.
Va pot asigura ca mi-a fost de un real folos.
Stiu ca nu confera protectie de suta la suta. Stiu ca poate avea efecte adverse.
Dar va asigur ca beneficiile sunt mult mai mari decat relele.
Nu suntem dumnezei. Medicina e umana, deci e limitata.
Dar ca este folositoare, e dincolo de orice indoiala.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfinți catolici ai secolului al XX-lea. Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 6 15.12.2011 17:54:46
666 confuzia secolului andreicozia Generalitati 250 04.04.2011 23:51:50
Vaccinarea are efecte negative Iustin32 Generalitati 113 23.01.2011 16:21:40
Pericolul nestiut al vaccinurilor Iustin32 Generalitati 65 29.12.2009 22:23:12
problema medicala mathly24 Generalitati 8 25.09.2007 17:33:38