![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Poate ar fi bine sa facem o diferenta intre a fi atact tu, ca persoana si a fi atacata familia ta sau natia ta. Nu crestineste deloc sa stai sa te uiti cum aproapele tau, neamul tau, e macelarit de navalitori, eventual sa fugi si sa te ascunzi.
Sunt curioasa. Daca nu e crestineste sa iti aperi pamantul si neamul, este cresinteste sa saluti Tricolorul si sa canti imnul national? Din moment ce neamul si pamantul nu inseamna nimic... (ne mantuim impreuna si pierim singuri)
|
|||
|
|||
![]()
La problema aceasta părintele Steinhardt avea următorul răspuns:
Ai dreptul (și datoria?) să rabzi răul care ți se face ție, dar ești dator să nu rabzi răul care i se face altuia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ne mîntuim împreună și pierim singuri? Greșit. A mai spus asta și un frate Evio nu-știu-cum, parcă tot aici în topic, i-am dat răspuns. Caută răspunsul. Nu e nicio diferență. Cînd ești atacat tu, sau familia ta, sau alți oameni de pe pămînt, oriunde ar fi ei, în austria, argentina, romînia sau orice țară, NU TREBUIE să ucidem pe nimeni, conform învățăturii Mîntuitorului. Poate să fie măcelărit orice om, să nu ne fie frică, și SĂ NU UCIDEM PE NIMENI, am spus deja versetul de cei ce ne ucid trupul. Și am spus deja și despre familie, și despre țară. Aici spui bine, slavă Domnului. Să fugim. E una din soluțiile biblice. Sau să ne supunem stăpînirii. Nu să ucidem pe nimeni. Da, este creștinește să saluți tricolorul, dă cezarului, ce-i al cezarului, dar nu cu punerea mîinii la frunte, ca în armată, ca să nu ne supunem practicilor păgîne, anume păgînii, cei ce sunt gata să ucidă alți oameni, la niște ordine a unui om, lăsînd Cuvîntul lui Dumnezeu, de izbeliște, ci salutăm tricolorul cu rugăciune, și să nu punem "a fi romîni", în fața și înaintea de "a fi creștini". NU, Imnul național al Romîniei, NU este creștinește să fie cîntat de creștini, că îndeamnă și instigă la crimă, la uciderea aproapelui și a dușmanilor, lucru ce e împotriva învățăturii creștine, și are chiar blesteme în imnul național, împotriva învățăturii creștine de a binecuvînta pe cei ce ne blestemă. Și cînd blestemăm, nu putem sluji și lui Dumnezeu și lui mamona, nu putem bea și din paharul Domnului și din paharul dracilor, spune Scriptura. Și multe alte cuvinte, are imnul național, împotriva Scripturii lui Dumnezeu. Ne place sau nu, ăsta e Adevărul. Bucurii. P.S.: Aline, frate, pentru tine, am vorbit exact degeaba. Continui să-ți întărești cerbicele capului tău, împotriva Mielului. Dacă nu te vei căi de păcatul tău, va zdrobi Domnul cerbicele capul tău de piatra cea din capul unghiului. Dumnezeu să te miluiască. Bucurii. P.S.2: Frate N.Priceputu, toate ca toate, spune ce dorești, punele cum dorești, dar nu ieși din poruncile Scripturii, ca să-ți fie ție bine și să moștenești Cerurile. Să nu ne permitem să alterăm Adevărul Dumnezeiesc, să fim păgîni cu faptele și creștini cu numele. Să nu fie. Ci să fim lumini între oameni și sarea pămîntului. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 21.06.2013 at 16:48:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E un exemplu în Viețile Sfinților, a unei Sfinte Mucenice, nu mai știu care, îmi scapă numele ei, să mă ierte Sfînta. Îți redau viața ei pe scurt: au aflat că e creștină, au venit la ea acasă și i-au spus că o vor duce la o casă de toleranță, să devină desfrînată, asta e porunca mai marelui, că era foarte frumoasă. Ea a zis: bine, vin indată. Așteptați-mă afară, pînă mă voi schimba de haine și îmi voi lua cîteva merinde cu mine. Ei au ieșit, ea a mers pe acoperișul casei, a legat o funie și s-a spînzurat, aruncîndu-se de pe casă, cu funia pusă. E unul din foarte puținele cazuri, cînd sinuciderea e dezlegată ca fiind bună, conform Scripturii, să nu ne facem mădularele noastre mădulare ale desfrînării. Iar pentru că ea nu putea fugi, nu avea unde, și ar fi prinso, a ales moartea. Bucurii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce imi plac standardele duble.
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
DA! Frate "patrie și credință", sunt mulți, foarte mulți, enorm de mulți, frați creștini, care NU au înțeles Adevărul ! Nu L-au înțeles deci pe Hristos. Nu înțeleg credința. Și mai grav, nici nu vor să înțeleagă și să cunoască. Și cumplit de grav, cînd vrea cineva să îi ajute, prima dată cu vorba bună, apoi cu mustrare, sar în sus, tot ei, cei aflați în greșeală și întuneric și necredință și nu vor să se îndrepte, frații creștini. Nu vor și pace bună. Poftim! Dacă mă vezi mîndru, roagă-te pentru mine. Roagă pe Domnul Milostiv pentru mine și să ne dea tuturor smerenia și pacea și blîndețea Sa preadulce. Să învățăm de la El, că e blînd și smerit cu inima. Da, există dovezi, ți-am arătat că se sfătuiau înainte să aplice Levitic 20, cum au cerut și sfatul Mîntuitorului, cu desfrînata. Și mai sunt o grămadă de dovezi Scripturistice, dar acolo îți dai tu silința și osteneala, dragul meu. Ți-am dat undița, mai departe descurcă-te și pescuiește-ți pestele. Da, Moise nu a apucat să intre în Canaan și Israel s-a apucat să ucidă, de aceea s-au depărtat de Dumnezeu prin necredința lor și prin închinarea la alți dumnezei luați din vecini, moabiți și alții, și pentru depărtarea lor, au alungat mila lui Dumnezeu și au ajuns 400 de ani robi în babilon. Da, lapidarea avea loc, ca și în Noul Testament, cînd l-au ucis cu pietre pe Sfîntul Arhidiacon Ștefan. Cu ce a greșit, Sfîntul Ștefan? Dar ei, în nebunia minții lor, depărtați fiind de Dumnezeu, încălcau porunca să nu ucizi, de aceea au și pierdut Ierusalimul, imperiul roman le desființează țara, și rămîn fără țară pînă în 1956. Învățătorii care au ucis preoții lui Baal, au greșit și ei, din nou. Dacă îți amintești, preoții lui Baal, cînd au văzut că Dumnezeul lui Israel este Cel adevărat, i s-au închinat Lui. Dar tot au fost uciși. E greșit. Au greșit. Ca în nenumărate cazuri. S-au depărtat de Dumnezeu. E greșit să ucidem. Oare atît de orbi să fim? Nu cred. Refuz să cred. Mai departe. Da? Păi ia amintește-ți cum era numit Hristos? Rabi. Învățătorule. Deci Hristos Însuși era rabin, considerat, prooroc, Fiul lui David. Și dacă pe El l-au întrebat, înseamnă că și pînă la El, au întrebat de fiecare dată cînd era vreo delapidare. E firesc. Nu-mi amintesc acum să-ți mai dau versete, dar unu e de ajuns, cred. E ca și cum în cazul botezului, la sectari, în întuneric luptă împotriva Adevărului, împotriva lui Hristos, cînd însă spune clar: "s-a botezat el și toată casa lui", Corneliu, acolo nu erau copii? Sfînta Tradiție. La Faptele Apostolilor 2, 38-41, s-au botezat peste 3000 de suflete, acolo nu erau copii? La Faptele Ap. 16, 27-33, a botezat întreaga casă a temnicerului, acolo nu erau copii? La 1 Corinteni 1, 16, s-a botezat întreagă casă a lui Ștefana, acolo nu erau copii? La F.A. 16, 14-15 întreaga familie a Lidiei, acolo nu erau copii? Sau la Faptele A. la 8, 5-16, au botezat în Samaria, o întreagă comunitate, acolo nu erau copii? La fel și aici, întrebînd pe Iisus, e firesc că întrebau pe înțelepții lor, proorocii. Unii dădeau voie la delapidare. Dar greșeau. Hristos arată clar, că greșeau. OMULE ! NU sunt ai tăi, sunt ai lui Dumnezeu. NU ești responsabil pentru ei. EȘTI responsabil pentru mîntuirea sufletului tău și a sufletelor lor, în mai mică măsură. De asta ești tu responsabil. Soluțiile biblice sunt: te supui stăpînirii sau fugi. Atît. Învață Biblia la lașitate? Din punct de vedere lumeasc. Dar cine se face prietenul lumii, se face vrăjmaș lui Dumnezeu, spune Scriptura. Din punct de vedere Dumnezeiesc, fuga e împlinirea cuvîntului lui Dumnezeu. Slavă Domnului. Postul 69 al meu, în acest topic, găsești citate ale Sfinților Părinți. În engleză. Da la pagina de wikipedia a războiului just, care arată clar împotrivirea Bisericii lui Hristos, la orice ucidere a unui alt om. Bucurii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Stii ce ma deranjeaza pe mine cel mai mult la interpretarea ta? Ca nu am auzit nici un duhovnic care sa aiba aceeasi opinie cu tine, ca violenta e rea in orice caz si ca nu exista tari, ca sunt doar niste linii desenate de niste lideri. Dar stii la cine am auzit fix interpretarea asta? Martorii lui Iehova si o grupare schismatica din cadrul adventismului. Ambii cred ca au inteles ei corect Scripturile(luminati de Sfantul Duh, bineinteles, ba chiar adventistii cu asta se lauda cel mai mult, ca au inteles ei corect Decalogul. Evident au inteles prost si porunca cu ziua Domnului.) Acum avem doua optiuni. Sau imens de multi ortodocsi au inteles prost scripturile, si Danut+2 grupari aflate diamentral opus fata de ortodoxie pe spectrul crestinismul sunt in adevar, sau, mai probabil, Danut greseste. Citat:
In rest, cum ar spune englezii, burden of proof, iar acela e pe umerii tai. Citat:
Citat:
Ca sa dau un exemplu simplu: daca tatal meu imi da un catel, si eu il las sa moara de foame sau sa fie sfasiat de alti caini, ca eu sunt prea ocupat sa invat, inseamna ca sunt un idiot. Chiar daca tata crede in drepturile animalelor. Cam asa e si cu Tatal.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
(frate "patrie și credință", dă jos satana aia de la poza de avatar, te rog tare mult) Iubitul meu frate, nimeni din Biserica Creștină, Ortodoxă, nu este în greșeală, atîta vreme cît mărturisește drept Iubirea. Adevărul creștin. Tocmai aici e o rădăcină a problemei tale și al celor ca tine, că vrei să auzi, și nu vrei să citești. Vrei să ți se spună mai mult decît să afli singur, să trăiești, să simți tu însuți, prin efortul tău și mila Domnului. Pune mînuța și citește, dragul meu. Duhovnicii noștri dragi, părintele Cleopa Ilie, părintele Teofil Părăian, părintele Arsenie Papacioc, părintele Iustin Pîrvu, părintele Ioanichie Bălan, părintele Paisie Olaru vorbesc și învață adevărat și minunat, dar vorbesc simplu, pentru poporul neștiutor de teologie. Vorbesc din catehism, și nu că nu ar știi tratate de teologie, dar nu au vrut să intre în ape adînci, tratatele de teologie, pentru că poporul simplu, frumos și credincios, nu le înțelege. Dar avem oameni ca părintele Dumitru Stăniloaie, Ghelasie de la Frăsinei, patriarhul Iustinian Marina, mitropolitul Bartolomeu Anania, profesorul Ioan Ică cu fiul diacon Ioan Ică Jr., părintele Rafail Noica, părintele Sofronie Saharov, părintele Constantin Galeriu, chiar părintele Nicolae Steinhardt, părintele Ilarion Felea sau părintele Arsenie Boca, ei au mers adînc în teologie, în tratate existențiale ale Iubirii și mîntuirii creștine. Ei au înțeles, în măsuri înalte teologia creștină, autentic ortodoxă, mîntuirea în formele de adîncime și înălțime cele mai frumoase și curate, lipsa egoismului lui Dumnezeu, chenoza întrupării. Nimic nu se realizează, ca mîntuire și virtuți, fără Iubire. Iubirea autentică. Ortodoxă. Ei, împreună cu marii Sfinți ai creștinismului, marii teologi și marii scriitori creștini, care ne-au dat tezaurul ortodox, ei au înțeles și aplicat teologia la cele mai pure forme dăruite de Sfînta Treime omului. Să citești pe aceștia, mari ai noștrii, mai mult decît pe cei ce vorbesc poporului, ca să înțelegi teologie, dragul meu frate. Apoi să citești pe Sfinți. Nicolae Velimirovici, Ignatie Brancianinov, Ioan Gură de Aur, și alții ai Iubirii. Toți sfinții sunt ai Iubirii. Această Iubire, nu protestează, nu se ridică cu înverșunare, nu e egoistă, nu instigă la revoluții și ură, pe nici un om, nici pe evrei, nici pe masoni, pe nimeni. Iubirea e esența tuturor lucrurilor și creatoarea universului nemărginit. Crezi că ea stă și încape în mintea noastră limitată? Oricît citim de mult, nu e de ajuns. Cu cît cunoaștem mai mult cu atît e suferința și durerea mai mare. Dovedit. Uite: "Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința." Ecclestiasticul 1, 18 Așa că teologia, cu cît o adîncești mai mult, nu de capul tău, nu o tălmăcești de capu tău, ci prin vasele lui Dumnezeu prin care lucrează Domnul, Sfinții, care tîlcuiesc, prietenii lui Dumnezeu, sfinții care vor judeca lumea, spune în Efeseni. Deci prin ei, cu cît adîncești teologia, cu atît suferi mai mult pentru eretici, pentru atei, pentru protestanți, pentru păgîni, necredincioși, cu atît vezi mai limpede cît de mare e Dumnezeu, cît de mare e Iubirea, cît de mult îi iubește Dumnezeu pe oameni, pe toți oamenii. Nu doar pe noi, egoiștii creștini. Pe toți ne iubește. Și cu cît cunoști mai mult, îți vei da seama că mulți se vor mîntui. Vor merge și in iad mulți, destul de mulți, dar mult mai mult, de mii de ori mai mulți decît în iad, vor merge în Rai. Pentru că Dumnezeu este Iubire. Și față de exemplul tău cu cîinele dăruit de tatăl tău, mîntuirea, Iubirea ca esență, ca stare existențială, revelată și descoperită omului, în omiprezența lui Dumnezeu, e la cu totul altă dimensiune. Biserica Creștină, se înțelege, Ortodoxă, nu greșește. Pentru că expune puntul de vedere ce îl explic și eu aici, și care e cel adevărat, creștinesc. Dar trebuie să recunosc, pînă se ajunge la pătrundere reciprocă cu El, e greu. Și chiar și cînd ajungi la pătrundere reciprocă cu Adevărul creștinesc, datorită stării noastre căzute, nu durează mult și rămîi cu învățătura și alergi toată viața, apoi după mistica, ascetica și isihasmul creștinismului. Autentic ortodox. Cu atît mai mult, nu suntem pe nici un pediestal. Și cine se suie acolo, îl va coborî Dumnezeu la timpul cuvenit, fi fără grijă de asta. Să mă ierți. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 23.06.2013 at 00:48:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat: