Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Eutanasia

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2013, 23:17:20
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Adica un robotel supus , tacut si rabdator , usor de dresat si de modelat . . . !
Nu Cristi, nu cred ca la asta s-a referit. Mai ales ca in afara de catei (care intradevar au o privire inteligenta dar nu stiu sa se exprime ), celelalte posibile animale de companie nu sint nici pe departe asa - de ex pisicile sint orice numai tacute, rabdatoare, usor de dresat si de modelat" nu... sau daca ai avea pesti, porumbei, arici, sau soricei sau reptile pe post de animale de companie, ar fi probabil f greu de dresat si modelat in vreun fel.

Eu cand a zis Dorina chestia asta m-am gandit in primul rand la faptul ca "ceea ce am vrea sa fie cel de langa noi si nu este" ar fi absenta raspunsului lor la patimile / defectele noastre.

Un om, atunci cand il agresezi cu vreo patima proprie, daca reactioneaza, este pt ca patima noastra a gasit ceva de care sa se lege in celalalt - a starnit in celalalt o patima de-a celuilalt. Asa ca celalalt, agresat de patimile noastre, reactioneaza cu o patima proprie care starneste in noi o patima si tot asa...

In acest mod, "celalalt" devine o oglinda a patimilor noastre, prin care ne putem cunoaste patimile cu care ii agresam pe cei din jur. Si nu ne convine nici sa ne vedem asa cum santem, nici faptul ca celalalt reactioneaza la patimile noastre.
Animalele nu reactioneaza prin patimi la patimile noastre, asa ca este mai simplu de convietuit cu ele. Iar unii se pot minti ca aceasta lipsa de reactie fata de patimile noastre ar fi o forma de dragoste (sau ca sint mai usor de iubit pt ca nu au atatia tzepi/coltzuri/patimi precum omul)

Last edited by adam000; 21.06.2013 at 23:23:22.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Un penticostal in biserica ortodoxa zoridezi Secte si culte 8 08.05.2009 07:14:10
Biserica Ortodoxa Secreta mathly24 Alte Religii 27 28.11.2008 18:29:08
Biserica Ortodoxa din Ucraina SSB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 5 18.04.2008 15:40:07
Cum ati prezenta Biserica Ortodoxa? Va_iubesc Despre Biserica Ortodoxa in general 244 20.05.2007 00:46:46