![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iisus Hristos a innobilat femeia, aducandu-i postul si rugaciunea si dandu-i misiunea sa nasca si sa educe sfinti. Femeii moderne se pare ca nu-i place acest rol. Si atunci Dumnezeu se retrage... Barbatii care procedeaza asa au fost educati tot de... femei! |
|
||||
|
||||
![]()
Ai stat să gândești umpic ce ai formulat? Ce legătură au drepturile homosexualilor cu, cum sunt tratate femeile?
|
|||
|
|||
![]()
Sincer, mi se pare cam penibil topicul si s-a si deviat inutil. Dar iata cum vad eu lucrurile:
Barbatul si femeia au fost creati nu pe principiul egalitatii, ci pe principiul echilibrului (complementaritatii). Barbatul are putere fizica, iar femeia are putere psihologica. Barbatii injura mai des, in special cand vine vorba de relatia lor cu femeile, pentru ca sunt invinsi psihologic, iar orice barbat cu un gram de constiinta si educatie nu se impune prin violenta fizica in fata femeii, deci imiplicit, singura refulare ii ramane vulgaritatea cuvintelor. Cat despre dezbaterea off-topic, de ce in VT femeia era discriminata atat de evident, cam asa as interpreta eu lucrurile:Una dintre diferentele fundamentale a starii omului in VT si NT, o reprezinta ridicarea pacatului (blestemului) stramosesc, prin Invierea lui Hristos. Aceasta a fost o realitatea istorica, in spatiu si timp. Cand Adam si Eva au fost izgoniti din Rai, femeia a primit canonul sa fie supusa barbatului (nu mai stiu exact citatul, poate completati voi). In VT acest canon, ca si multe alte lucruri era aplicat mult mai drastic, ad-litteram, pentru ca doar odata cu Hristos, a fost restabilit omul duhovnicesc. Si in zilele noastre este valabila supunerea femeii fata de barbat, aceasta porunca data de Dumnezeu femeii. Insa este spiritualizata, femeia trebuie sa fie un liman sufletesc si psihologic pentru barbat, este chiar o datorie, iar atunci cand limanul ii este refuzat, el isi pierde echilibrul moral. Este doar o parere, nu cunosc interpretarea Sf. Parinti pe tema asta, sau cel putin nu imi amintesc exact, analiza acestei teme. Toate cele bune!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai intai, femeia a vrut sa fie egala in drepturi cu barbatul. De ce? Pentru a se putea intretine si singura, caci ei, domnii, nu mai sunt dispusi sa-si asume intretinerea unei familii. Cu ce pret si-a castigat drepturi? Cu pretul educatiei propriilor copii. Unii dintre ei sunt barbatii de astazi, altii - femeile. |
|
||||
|
||||
![]()
E clar, ești homofobă. Ar trebui să consulți un psiholog.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici este forum crestino ortodox si imi exprim convingeri strict ortodoxe. Deocamdata, in Ortodoxie, homosexualitatea este considerata un pacat care ne aminteste de Sodoma si Gomora, cetati care au aprins mania lui Dumnezeu prin pacatele savarsite. Urasc pacatul homosexualitatii, nu omul care cade in pacat, pentru ca asa ne cere Dumnezeu. Omul se poate indrepta, dar pacatul ramane pacat indiferent cine l-ar savarsi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si din moment ce esti pe un forum ortodox, banueisc ca stii care este invatatura ortodoxa in privinta homosexualitatii. Replici de genul asta cu "esti homofob" nu aduc nici un argument pro sau contra, ci este un atac. Si nu, homosexualitatea nu este insacuta, iar dragostea nu este egala cu pasiunea carnala.
https://www.facebook.com/sil.en.94 Last edited by Parascheva16; 22.06.2013 at 15:50:05. |
|
|||
|
|||
![]()
Total de acord cu dumneavoastra aici!
Revenind la subiectul topicului: sunt mai multe cauze de ce injura barbatii femeile! Acuma poate fi vorba de lipsa educatiei, bautura, anumite labilitati psihice, frustari, etc- aici un psiholog de meserie v-ar putea spune mai concret! Ca barbat mi se pare cu totul ceva anormal a injura o femeie ori a vorbi murdar sau cu cuvinte obscene in prezenta unei femei! E adevarat- conteaza si modul cum se comporta o femeie: -Daca este serioasa si are un comportament decent, atunci trebuie sa fii cel putin idiot sa o injuri sau sa-i vorbesti obscen- in cazul asta, mai ales daca are pe cineva, risti sa mai iei si o bataie buna; -Daca este acel gen de femeie care cauta numai aventuri sau mai rau e curva de-a dreptul (nu vreau sa jugnesc femeile, dar din pacate exista si de acest gen), atunci mai greu s-o tratezi cu un respect deoasebit. Bineinteles, asta nu inseamna a fi violent sau de a o agresa- pur si simplu cauti a aveea cat mai putine discutii (ca nici n-ai aveea ce discuta) cu femeile din aceasta categorie; -In cazuri mai grave, de exemplul acele tiganci prinse la furat, atunci chiar ca mai greu sa nnu o injuri pe o tiganca de aia care-ti baga mana in buzunar sau scoate cutitul sa te talhareasca -De-a lungul istoriei, au fost din pacate si unele femei care au facut mult rau poporului roman- Zizi Lambrino, Ana Pauker, Elena Ceausescu- pe aceastea cand auzi de numele lor mai greu sa nu le injuri |
|
|||
|
|||
![]()
O tema si mai grea: de ce injura femeile barbatii? :)
|
||||
|
||||
![]()
Așa zisa învățătură în privința homosexualității se găsește în întregime în Vechiul Testament. Vrei să îți aduc aminte ce fel de atrocități sunt relatate acol pe lângă această „învățătură” a voastră? Să mă anunți când ai să urmezi toate învățăturile din VT, nu doar cele care îți convin ție sau lui nea popa de la biserică.