![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Frate "antiecumenism", atîta vreme cît nu specifici opera autorului, editura, anul publicării și paginile, NU te mai obosi să scrii nimic, că smintești și te osîndești, dragul meu. Oricine poate, spre a lui pierzare, să dea citate, imaginate ale unui autor sau mai grav, sfînt, fără să arate sursa clar și limpede, nu un blog oarecare. Aia nu e sursă. Înțelegi? Deci, autor, editură, anul publicației și pagina sau paginile. Da, sunt în înșelare, cu toții suntem în înșelare cît facem păcate. Numai mila lui Dumnezeu cu rugăciunile Preacuratei și ale tuturor sfinților ne ridică și ne izbăvește. Frate Cătălin, n-am spus că sunt smerit, sunt mîndru, bine spui. Chiar sunt un om rău, nimic bun nu fac. Sunt păcătos și am falsă smerenie. Pomenește-mă și pe mine. Nu am spus că ești eretic, ci că ești în marginea prăpastiei ereziei, căci ceea ce înveți, este o fabulație habotnică exclusivistă a unei mîntuiri egoiste și limpede necreștină și diavolească. Necreștinii, oricare ar fi ei, atei, păgîni, eretici, gnostici, etc., se pot mîntui din fire făcînd ale legii, conform Sfintei Scripturi, Romani capitolul 2, tîlcuit minunat de frumos de Î.P.S. Bartolomeu Anania, în Biblia de Jubileu, traducerea sfinției sale. Mîntuirea necreștinilor dacă va fi, va fi nu doar prin viața lor curată și faptele lor bineplăcute lui Dumnezeu, ci mai ales prin harul și milostivirea lui Dumnezeu. Doar că mîntuirea lor va fi diferită de a creștinilor, va fi ca a copiilor adormiți nebotezați, vor avea pace și liniște, dar nu vor vedea Lumina din Lumină și nici o taină. ASTA e învățătura creștină a Bisericii lui Hristos, de-a lungul veacurilor și azi, prin glasurile Sfinților Părinți. Crezi sau nu, accepți sau nu, ăsta e Adevărul. Iar pe mine poți să mă numești cum vrei. Sunt toate ce mă numești, dar cu toate acelea, nu încetez să mărturisesc Adevărul, pentru care și mor apărîndu-L, cu toată mîndria și cu tot. Dacă vorbesc degeaba pentru voi doi sau nu, nu știu, dar mă doare de-ar fi așa. Treziți-vă. Dumnezeu este iubire. Să nu fiu off-topic, să ferească Dumnezeu ca un om să ucidă alt om, sub orice circumstanțe. Ca chiar și creștin de este, ortodox desigur, neimaginat de puține șanse pentru mîntuire are. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 24.06.2013 at 00:15:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai citit ce spun sfintii Ignatie si Serafim de Sarov (sper ca nu ai sarit mesajul in care am dat citatul din Sfantul Serafim). Pe noi inteleg ca ne faci cum vrei tu, dar de ce ii ponegresti pe sfinti? Adica spui ca invatatura lor e diavolesca si ei sunt eretici? Vezi unde te duce mandria, ai ajuns sa crezi ca esti mult mai intelept ca sfintii. Citeste unde vrei tu (inclusiv Parintele Cleopa are scrieri despre asta) despre faptele credintei. Citat:
Cum ne spune Mantuitorul ca se rezuma Legea? Sa iubim pe Domnul mai preusus decat pe noi (sunt primele trei-patru porunci) si pe aproapele nostru la fel ca pe noi (urmatarele porunci). Tu o negi pe cea mai importanta, iubirea de Dumnezeu si afirmi de fapt un ateism, asta e adevarul tau. Umanismul ateu are poruncile ultime, fara cele referitoare la Domnul. Citat:
Avem doua exemple, date de Sfantul Damaschin ca cele mai mari minuni, cu puterea rugaciunii. Doi sfinti s-au rugat pentru doi pagani si acestia au fost trecuti in Rai. E vorba de Traian si de copilul une pagane pentru care s-a rugat Sfanta Tecla. Spune unde era copilul fara pacate: in Iad, de acolo a fost scos si dus in Rai. Vezi acum unde ajung chiar si cei fara pacate, dar fara botez? Intelegi de ce a venit Mantuitorul si care e si rostul Sarbatorii de azi, Cincizecimea? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La capitolul 28 (pagina 86) gasesti scrisoarea respectiva despre mantuirea paganilor si ereticilor. Aici o lista cu alte carti ale sfantului traduse in romana, acolo gasesti toate citatele: http://www.librarie.net/autor/2772/s...-briancianinov Acum ca ai vazut ca sfantul spune asta citeste cu atentie ce scrie despre ceea ce sustii tu si spui ca noi suntem inselati, pentru ca ai spus ca ai o evlavie deosebita la Sfantul Ignatie: "Cel care socoate o mantuire posibila fara credinta in Hristos este renegat de Hristos si, poate din nestiinta, cade in pacatul greu al hulirii de Dumnezeu." "Cercetati ce cere Sfantul Apostol Iacov si o sa vedeti ca el cere, ca si toti insuflatii de Dumnezeu scriitori ai Sfintei Scripturi, fapte de credinta, iar nu faptele bune ale firii noastre cazute. El cere credinta vie, invederata de faptele omului nou, si nu faptele bune ale firii noastre cazute!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ti-am dat mai sus tot ce ceri,am uitat anul 2012 si : ![]() screenshot software for windows |
|