Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.07.2013, 02:41:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Am băgat de seamă, cum oare n-ai sesizat?
Sau te faci că n-ai înțeles și mai arunci câte o ironie...
Apoi matalutza esti cam sensibil, ca era doar o constatare, nu ironie.

Citat:
Am băgat de seamă, citesc de mai multă vreme topicurile despre alimentație și tocmai de aceea am dat un exemplu, cel pe care îl cunosc cel mai bine (al meu). Învățătura fără exemple e cam șubredă, nu-i așa?
Pai daca era asa, tocmai partea substantiala a exemplului a lipsit si anume retetele alimentatiei personale(de data asta poti sa o iei ca pe o ironie)

Citat:
Iar din exemplul pe care l-am dat se înțelege și ce nu-ți place ție, probabil: că o dietă echilibrată, moderată, e sănătoasă și că nu-i nevoie să flecărim la nesfârșit pe tema obsesională a hranei.
In teorie toate sunt simple, stii cum se zice, practica ne omoara.
Matalutza chiar te consideri sanatos beton si in buna forma fizica?
Ca altii s-ar putea sa fie de alta parere.

Citat:
Cât privește nutriția, sunt destui oameni specializați în asta. De pildă, medicii nutriționiști. Deși n-am apelat la ei, deocamdată...
Acum depinde la care medic nutrionist te duci. Ala omnivor sau ala vegetarian (apropo de topic).

Citat:
În ce-i privește pe Părinții noștri din Sfânta Biserică, eu am găsit peste tot:
- îndemnuri la moderație, la cumpătare
- ținerea posturilor rânduite de Biserică
Stim teoria, dar in practica, dupa cum se pare, nu prea avem alura de asceti decat daca natura ne-a "daruit" cate un handicap pe partea asta (proasta asimilatie, lipsa de pofta de mancare, etc.).

Citat:
A pune în opoziție dieta vegetariană cu dieta omnivoră îmi pare, cum de multe ori se întâmplă pe forum, scornirea unei false și "colosale" probleme. Din puțul gândirii. Prea general, prea vag, inutil conflictul etc. De asta ne arde nouă? Mai degrabă mă așteptam să împăcăm contrarii aparente, decât să le accentuăm mentalist și apoi să ne ardem pătimaș în respingeri emoționale. Hai Dinamo, ba hai Steaua, trăiască duhul gigibecalist cațavencist și farfuridist (în ton cu tema stomăcească).
Pai in deschiderea topicului tocmai asta se facea, cu mincinoase argumente, de un vestit nene, idol nutritionist al romanului teledepdent.

Desi sunt studii care demonstreaza clar ca e mincinos si de ce, unii s-au gandit ca nu strica sa mai nascoceasca neste sensuri noi la problema, cel mai vinovat in acest sens l-ai aplaudat chiar nitel mai sus.