Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.07.2013, 07:49:38
Nastya
Guest

Implicit Sa ne rugam pentru Parintele Roman Braga

<<Dormition Monastery: Fr. Roman’s Condition

Suntem intristate ca trebuie sa anuntam ca, in ultimele saptamani, Parintele Roman (Braga) a simtit o inrautatire a starii sale de sanatate si, ca urmare, a facut cateva analize. Conform rezultatelor investigatiilor, Parintele prezinta o tumora deasupra rinichiului drept si metastaze extinse la nivelul oaselor.

La momentul de fata se simte slabit si obosit, dar este supravegheat in ambulator, se poate deplasa incet si poate veni la slujbele de dimineata. Sufera de dureri de spate, dar este foarte calm si nu doreste tratamente.

In urmatoarele zile, cu ajutorul medicului nostru de familie si al doctorilor Jane si Dan Hinshaw, vom organiza ingrjirea paliativa pentru a-i oferi confort si a-i gestiona/combate durerea.

Cerem rugaciunile voastre pentru Parintele Roman si pentru noi, ca sa-i putem acorda cea mai buna ingrijire posibila. Va suntem recunoscatori pentru dragostea si grija voastra fata de Parintele Roman, dar va rugam sa nu ne telefonati, pentru ca nu putem gestiona numarul mare al apelurilor. Vom pune pe site noutati la fiecare doua zile, sau in orice moment vor aparea schimbari importante.
Domnul sa va binecuvanteze pe toti.
Maica GABRIELLA
si surorile.>>
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...-braga-bolnav/
Reply With Quote
Vechi 04.07.2013, 08:00:07
Nastya
Guest

Implicit Manastirea Adormirea Maicii Domnului ....

<<Dormition of the Mother of God Orthodox Monastery

The monastery is located in South-Central Michigan, 7 miles North of Jackson, in the small farming community of Rives Junction, on 120 acres of wooded land with an array of wildlife.

The monastery was founded by three nuns from Romania, in a desire to pursue missionary work and spread Orthodoxy further into America.

This vision had to be fulfilled through a monastic structure; not by importing or recreating a glorious past, but by drawing on the traditions of the past that keep alive the Orthodox faith.

The purpose of the monastery is to serve the needs of the Orthodox community. Visitors and groups are welcome to visit the monastery for the day or for short overnight stays. For details on how to arrange a visit please click on Hospitality.>>

http://www.dormitionmonastery.org/?p=315
Reply With Quote
Vechi 05.07.2013, 09:28:29
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit Britanicii promoveaza homosexualitatea in romania

Imperialismul cultural britanic se manifesta si in Romania. O mama ne scrie experientele ei. Publicam materialul cu acordul ei.

Buna ziua: Va supun atentiei o problema cu care m-am confruntat. Fiul meu, in varsta de 15 ani, urmeaza cursuri de engleza la British Council. In urma cu cateva saptamani i s-a cerut sa faca o compunere in care sa-si exprime parerea despre... casatoriile homosexuale. Le-am scris un mail si ieri am primit raspunsul. Inca nu le-am raspuns. Probabil ca o solutie ar fi sa-mi retrag fiul de la astfel de cursuri, dar mi se pare mai normal ca ei sa respecte valorile poporului roman si nu noi pseudovalorile lor. Va trimit corespondenta respectiva. Aida Popescu

Mail-ul meu: Buna ziua, Cu neplacuta surprindere am aflat ca baiatului meu i s-a cerut sa faca o compunere in care-si sa-si exprime opinia despre casatoriile homosexuale. As vrea sa va spun ca eu mi-am inscris fiul la British Council pentru A INVATA LIMBA ENGLEZA si in nici un caz pentru a-si da cu parerea despre problema homosexualitatii. Acest subiect contravine convingerilor morale si religioase ale famileii noastre si a majoritatii familiilor romanesti. Deocamdata aceste casatorii nu sunt recunoscute prin lege, asa ca nu vad care este sensul acestui lobby pe care-l faceti. Mi se pare o incalcare a drepturilor copilului meu, mai ales ca este in acea perioada de dezvoltare in care isi formeaza identitatea de sine. Sa inteleg ca aceasta este problema cea mai mare care exista acum in peisajul politic romanesc din punctul dumneavoastra de vedere? Recunosc ca sunt profund dezamagita de acest aspect al cursurilor dumneavoastra. Indiferent de opiniile pe care le aveti in cadrul British Council va cer sa nu-i inoculati copilului meu credinte straine de cultura, morala si religia poporului din care face parte. Aida Popescu

Mail-ul lor: Stimata doamna Popa, Va multumim pentru mesaj.
British Council ca organizatie mondiala are o politica explicita de a promova egalitatea de sanse si diversitatea. Ne desfasuram activitatea in peste 100 de tari din intreaga lume si respectam toate religiile, culturile si stilurile de viata ale oamenilor cu care lucram. Politica noastra nu este de a promova oricare dintre aceste optiuni mentionate anterior, insa nici nu este politica noastra de a cenzura discutiile despre aceste aspecte. In contextul situatiei la care faceti referinta, precizam ca era vorba despre o discutie despre un subiect controversat care facea referinta in mod specific la ‘Ziua Diversitatii’ sarbatorita in Bucuresti. Domnul profesor nu a promovat o opinie anume legata de acest aspect si nici nu a cenzurat opiniile exprimate de catre cursanti; acestia au fost liberi sa exprime orice parere au dorit. Prin urmare, nimic nu sugereaza faptul ca fiului dumneavoastra i-au fost inoculate anumite credinte.

Limbile nu exista izolat si nu sunt predate ca o materie prin intermediul careia se dobandesc cunostinte pur si simplu. Limbile sunt un mijloc de comunicare prin care ne exprimam emotiile: fricile, dorintele, sperantele si visurile noastre. Le utilizam pentru o varietate de functii: pentru a face sugestii si oferte, pentru a negocia, pentru a face sau refuza invitatii, pentru a ne exprima opiniile si acordul sau dezacordul fata de opiniile altor persoane.

Asa cum ati mentionat, fiului dumneavoastra i s-a cerut sa-si exprime parerea despre o tema anume intr-un mediu in care toata lumea este libera sa-si exprime parerea, fara teama. Ne asteptam ca membrii cursurilor din categoria Seniors care se afla la cel mai inalt nivel de limba engleza sa poata sa-si exprime parerile in mod independent despre o mare varietate de subiecte – dintre care unele ar putea fi consideratecontroversate. In plus, daca fiul dumneavoastra va sustine examenul CAE, este posibil sa i se solicite sa vorbeasca despre subiecte controversate si daca va alege sa locuiasca, lucreze sau studieze intr-o tara anglofona sau o alta tara straina va trebui sa poate sa se exprime, indiferent de ce opinii va exprima.

Cu ganduri bune, Head of Courses for Children and Teens LearnEnglishKids Coordinator | Child Protection Focal Point British Council | Teaching Centre | Bucharest – Romania

(mail AFR)
Reply With Quote
Vechi 05.07.2013, 09:46:26
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit Atentat sinucigaș ratat asupra Patriarhului Antiohiei

Cotidianul libanez An-Nahar a aflat de la Patriarhia ortodoxă a Antiohiei despre o explozie care a avut loc în ziua de 27 iunie în apropierea Sediului Patriarhiei din Bab Touma, Damasc, la câteva clipe după intrarea Sanctității Sale Ioan al X-lea în reședință.

Atacurile cu bombă au avut ca scop uciderea înaltului ierarh ortodox, însă nu și-au atins ținta.

În comunicatul Patriarhiei Antiohiei se menționează că patriarhul este sănătos și în siguranță. O sursă oficială a arătat faptul că 4 oameni au murit și alte zeci de persoane au fost rănite în două atentate sinucigașe din apropierea Birourilor Asociației caritabile Al-Ihsân și a Catedralei Patriarhale Ortodoxe Mariamiyya.

Dintre cei doi atentatori, unul este mort iar celălat rănit a fost transportat de forțele de securitate siriene la spital.

Explozia s-a produs în momentul în care la Asociația caritabilă Al- Ihsân se distribuiau alimente oamenilor săraci și fără adăpost, iar morții și răniți sunt dintre aceste persoane defavorizate care făcuseră un rând pentru a primi provizii.

http://www.doxologia.ro/ortodoxia-lu...ului-antiohiei
Reply With Quote
Vechi 05.07.2013, 22:05:51
antoniap
Guest

Implicit

http://www.apologeticum.ro/2013/07/c...-anormalitate/
Reply With Quote
Vechi 15.07.2013, 21:06:09
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Preafericitul Kirill, Patriarhul Rusiei a criticat pe clericii care folosesc mașini scumpe[/COLOR]. El a spus: „Să ne gândim că folosirea vehiculelor de transport va fi un motiv pentru cei răi să discrediteze Biserica”.

Ierarhul a adăugat că preoții trebuie să fie moderați în toate privințele. Moralitatea și moderația trebuie să fie pilonii comportamentului preoțesc, mai ales că există mulți oameni săraci.

Există mașini importate din Japonia, Coreea de Sud și unele țări europene care sunt confortabile și fiabile, însă nu atrag atenția în mod excesiv” a spus el.

Patriarhul Kirill a spus că a refuzat să accepte un Mercedes 600 full option care îi fusese dăruit în anii 90. El a arătat că acum folosește mașini mai vechi din garajul guvernului, pentru măsurile de securitate pe care acestea le asigură.

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...er-masini-lux/

Reply With Quote
Vechi 15.07.2013, 21:07:22
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Noul Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, Înaltpreafinția Sa, Ciprian Câmpineanul a decis să renunțe la mașinile scumpe din parcul auto al Arhiepiscopiei.

Printre ele și un autoturism care a costat la momentul cumpărării aproximativ 100.000 de euro[.

Preotul [sic! asta e nivelul "stiristilor" de azi, ce sa-i faci..., n.n.] este de părere că [COLOR=#ff0000]mașinile de lux reprezintă opulență față de nivelul de trai scăzut al credincioșilor și aduc prejudicii de imagine Bisericii Ortodoxe Române.

[De aceea, a hotârăt să vândă mașinile de lux ale Arhiepiscopiei. Vorbim despre un autoturism de 100.000 de euro dar și de o mașină de teren aproximativ la fel de scumpă.

În plus, noul Arhiepiscop a decis sistarea lucrărilor la clopotnița cu cele 12 clopote din curtea Catedralei Arhiepiscopale.

Decizia a fost motivată de faptul că cele 12 clopote ar polua fonic mediul și ar deranja enoriașii din apropiere.

http://www.razbointrucuvant.ro/recom...e-la-patriarh/
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
stiri dorinel78 Stiri, actualitati, anunturi 318 11.06.2014 16:16:17
De la lume adunate, si-napoi la lume date... ucenic Generalitati 27 28.06.2012 22:50:26
Ierihon: Cel mai vechi oras din lume viorel67 Intrebari utilizatori 0 02.11.2010 22:11:00
Scurt pasaj dntr o carte noua scristim Intamplari adevarate 8 24.03.2007 00:06:13