Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Pai daca il domesticesti,nu mai mananca melcii din gradina :)
Exact ca si cu pisicile astea fandosite,plictisite care se uita la soareci cu uimire"ce-or mai fi si astia?"
Nu stiu cum de se posteaza asemenea clipuri pe youtube,este interzis sa faci animale de companie din animalele salbatice in USA.
Sincer,imi pare trist sa dresezi oposomi,veverite,vulturi,caprioare sau sa-i tii inchisi in patru pereti cand ei sunt facuti pt salbaticie.Nu sunt de accord cu domesticitul speciilor care traiesc in salbaticie si independent de om!
Numai ca nevoile afectiv-bolnavicioase ale unora iau forme nebanuite.
Cred ca exemplarul meu traieste sub deck,dar este alegerea lui,daca I-a placut locatia si I-a inspirat incredere,n-are decat!
|
Cita dreptate ai! Sa-ti traiasca micul mamifer marsupial! E simpatic tare! Ah, ce bine era prin Miocen, cind practic Eurasia si America erau pline de megafauna...si, nota bene, nu existau dezechilibre, deci nici "daunatori". Specia umana era "in genunchi" atunci, la propriu si figurat; nu se gindeaau sa isi omoare semenii pe motive de delir mistic, pardon, fanatism religios, sau atasament ideologic, nici sa distruga planeta din "necesitati economice" (a se citi "lacomie").
Revenind on-topic, am o casa de vacanta linga Cimpina, si nu am folosit vreodata mizerii chimice pentru a "controla" populatiile de "daunatori". (Iti amintesti? L. N. Tolstoi: "Cit vor fi abatoare, vor fi si cimpuri de lupta". Astazi oamenii considera daunatori fiintele care nu fac decit sa vina inapoi sa isi ia ce li s-a luat; maine, unii vor culege struguri cu botnite la gura, pentru stapinii lor). Insa livada de meri si pruni ma intimpina de fiecare data cu drag, tradus in limbaj vegetal cu darul fructelor. :)
Nu fac decit sa plivesc si prasesc putin, lasind restul in seama reglajelor fine al Naturii, aceasta icoana vie a lui Dumnezeu.