![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ekaterina, te rog eu ca inainte sa abordezi un subiect (mai ales unul atat de delicat), sa te informezi. Exista pe internet explicatii, forumuri cu persoane care sufera si se chinuie pentru a avea un copil.
Inca o data explic: Embrionii ce rezulta la metoda "in vitro" se folosesc pentru sarcina. Se pun maximum 3, in functie de varsta femeii, in uter. La femeile mai tinere, unde cel putin teoretic sansele sunt mai mari se pun in uter 1-2 embrioni. La cele mai in varsta se pun 2-3, pentru a mari sansele la sarcina. Daca raman embrioni, acesti se conserva prin criogenizare (congelare) si se folosesc pentru o noua sarcina. In unele tari se doneaza altor cupluri care nu pot produce deloc embrioni. Sunt cazuri in care embrionii nu sunt buni pentru sarcina, au diverse anomalii. Aceia mor singuri, nu sunt viabili. Mai sunt cazuri in care organismul femeii nu poate fixa embrionul (hormoni, sau probleme ale uterului), sau organismul femeii il respinge(exista boli genetice in acest sens, unsoi de autoimunitati). In vitro se poate face si fara stimulare hormonala, adica pe un ciclu natural, fara a lua hormoni. Si atunci se lucreaza cu embrionii produsi in mod natural de organism. Dar in acest caz sunt putini, max. 2-3. Se folosesc la sarcina si nu mai ramane nimic. Este si asta rau? Nimeni nu omoara embrioni, asa ca are chef. Cei care mor nu sunt viabili nici pe cale naturala. Multe femei, poate chiar toate, pierd la anumite cicluri embrioni in stadiu incipient, acestia nefiind viabili. Asa ca mai usor cu termenul de "crima" in cazul "in vitro". Ca nu vi se pare voua metoda O.K., este altceva. Nu se arunca nimic la gunoi apriori. Nu este permis. Totul este folosit (ceea ce este viabil). Acum din embrionii implantati se poate intampla sa se divida si sa apara sarcini multiple. Numai Dumnezeu stie cand si de ce. Sarcini multiple se intampla si pe cale naturala, sau daca ai facut un tratament cu hormoni. Sunt persoane foarte fertile. De curand a nascut in Polonia o femeie cvintupli (adica cinci gemeni), dobanditi pe cale naturala. In toate tarile exista legi care interzic sarcinile multiple sau incearca sa le evite (in cazul tratamentelor "in vitro"). Nu se pun inapoi embrioni multi, mai mult de 3. Tocmai ca se cunosc riscurile. Povestea asta cu reductia a mai fost pusa pe acest forum.Nu le mai tot puneti ca sa loviti in oameni necajiti. Nu este corect si nici crestinesc. Nici nu se stie daca este adevarata si mie nu mi se pare reala. Am mai scris undeva: cum s-a hotarat femeia asa dintr-o data sa renunte la prunci, dupa ce s-au chinuit sa obtina? Voi stiti cat costa si ce presupune un "in vitro"? Numai oameni care isi doresc cu adevrat copii se apuca de asa ceva. Si barbatul nu a facut nimic si nu s-a opus? Si medicul? Si din ce cauza au vrut sa reduca? Eu nu cred ca o femeie este in stare de asa ceva daca si-a dorit copii si a facut "in vitro". Nu este posibil.