![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, intradevar, foarte bine zis!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intre prezent si Apocalipsa s-ar putea sa se mai intample multe chestii nasoale Bun de citit si luat aminte: Civilizatia si anarhia sunt doar la 7 mese departare http://www.chiazna.ro/2459/civilizat...mese-departare
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt curioasa, inaintasii nostri cum s-au pregatit ptr. cele doua razboia mondiale?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si tu ai putut dar asta pentru ca ai avut un regim de activitate fizica cel putin f. scazut. Daca ai fi pus intr-o situatie extrema, fara a fi bine hranit, forta fizica este redusa inclusiv reactiile de aparare. Sa zicem ca trebuie sa pleci din oras, cati km poti face pe zi, pe jos carand dupa tine chiar strictul necesar, prin camp, ocolind drumurile principale, orasele..? strict necesar = zeci de kg. Ex. Apa: minim 2l/zi (nu vara, arsita), o saptamana - 14kg/persoana etc. In plus, ai avut mancarea langa tine si stiai ca oricand puteai sa maninci pe saturate, ce faci daca aceasa posibilitate nu se intrezarteste pentru luni intregi, ce sa mai zic de impactul acestei situatii asupra celora din jurul tau.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 19.07.2013 at 12:05:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si totusi a fost o intorsatura de situatii si au mai trecut cativa ani, cateva decenii...ceea ce parea sa dureze o vesnicie s-a narut in cateva luni, etc. Ideea care trebuie sa ramana este ca intre doua caractere morale antagonice ale unui om se pot afla doar ...cateva mese. Infometarea a mai fost folosita in trecut ca instrument politic, pe vremea lui Stalin in Ucraina si Basarabia cand intr-un singur an au murit milioane. Am mai scris despre asta aici, nu am timp sa caut acum link -urile, puteti folosi cautare pe forum sau pe google. Citat:
Asta inseamna eventual ca pe o astfel de logica putem sa consideram sinuciderea un act virtuos. Nu inteleasa in sensul clasic (de a-ti lua viata cu mana ta) ci pur si simplu de a intrezari anumite probleme si a nu te pregati deloc (macar cat este omeneste posibil) pentru ele. Nu as baga mana in foc ca asta e o gandire sanatoasa. Este o carte despre cei care au indurat persecutiile comuniste si foametea in Basarabia. Poti sa-ti dai seama ca supravietuitorii au fost si oameni credinciosi si oameni necredinciosi. Au supravietuit in special cei care au fost destul de abili sa ascunda mancare sau sa faca rost de ea in timp ce altii prea batrani, nehotarati, fatalisti, s-au asezat pe pat si si-au asteptat moartea sau au rabdatat de foame pana n-au mai putut si au inceput sa manince pamant au murit (caz fericit) sau au ajuns la ..canibalism. N-am auzit pe nimeni sa spuna "prin credinta am trait 9 luni fara mancare". Putini pot supravietui mai mult de 60 zile fara mancare. Persoanele sub sau chiar normoponderale, copii (care in general nu sunt atat de obezi) se pot considera fericiti daca pot trece de limita a 40-50 zile. Asta in conditiile in care exista apa potabila, dar ce faceti daca sistemul public nu mai livreaza apa? Veti merge la prima fantana? Mai sunt inca cativa zeci de mii care au aceeasi problema si tot acolo merg. Si asta, vara, dar ce faci daca sunt -20 grade afara si iarasi, sistemul public de incalzire/gaz nu mai functioneaza? E usor sa faci filosofia foametei cand n-ai incercat sa tii niciodata macar 3 zile de post negru nu mai zic o saptamana sau doua. Par. Savatie in "Diavolul este corect politic" vorbeste despre un genocid planuit prin blocarea sistemului de plati facuta tocmai cu scopul asta: oamenii nu mai pot cumpara mancare, societatea civila intra haos, chiar daca pentru o perioada scurta, suficient insa cat sa moara cu sutele de mii. Peste acest gen de catastrofe, se poate asterne o noua ordine (a se citi dictatura pe fatza - fata de dictatura "democratica" care o avem acum) pe care altfel oamenii n-ar fi acceptat-o si ar fi protestat impotriva ei. Citat:
Populatia nu a fost persecutata in mod special, nu au trebuit sa-si arda mancarea din calea trupelor de ocupatie (ca pe timpul lui Stefan Cel Mare). Desigur, au trebuit sa indure trecerea "armatei eliberatoare" sovietice - adica jafuri, dar nu la limita supravietuirii. Razboaiele care se prefigureaza a veni insa, vor fi duse nu intre natiuni, ci de catre guverne impotriva natiunilor, tinta nefiind militarii ci chiar populatia civila si fara indoiala vor folosi tot ce vor putea: infometarea, epidemiile. Acum vreo 2 ani au fost niste probleme cu drumuri blocate din cauza zapezilor si magazinele nu s-au putut aproviziona si toata lumea a dat buzna si a cumparat pana si cele mai nevandabile produse. Va propun un exercitiu de imaginatie: incepand de azi, toate magazinele sunt goale si nimeni nu stie cand si daca situatia se va rezolva. Ce veti face?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 19.07.2013 at 12:01:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Pina la cele 3-7-10 mese, pina la pregatiri de fuga, ar trebui sa inceapa ceva si nu a inceput nimic deocamdata pina la ceva concret degeaba ne facem griji,pina la inceputul razboiului putem muri azi,maine sau cind vrea Dumnezeu,iar daca incepe razboi atunci se face o selectie naturala cel puternic supravietuieste si nu e vorba numai de puterea fizica si psihica si morala si credinta si toate la un loc astea le stiu de la bunicul meu care a facut al 2 -lea razboi si vreo 4 ani de Siberia cu schije in cap picioare si coaste si cind sa intors acasa era de mult ingropat,a murit acum citiva ani Dumnezeu sa il ierte,dar am invatat ca decit sa iti fie frica de moarte mai bine mori incercind ceva sa scapi,asa ca mai bine asteptam sa inceapa ceva,sa nu ne panicam degeaba si apoi vom vedea ce e de facut,oricum atunci e fiecare pt.el,cei care se aduna in grupuri au mai multe sanse intradevar dar sunt si mai multe pericole in grup,trebuie sa fie controlat de ceva sau cineva un grup altfel e mai periculos decit singur cu nevasta si copii.Fereasca Dumnezeu sa inceapa ceva grav ca vom deveni muult mai rai ca animalele, asta e sigur,in razboi pt. ceva de maincare era jale cu j mare si nu repectau vreo lege decit cea a puterii, asa ca mai ginditiva ce sunteti dispusi sa faceti pt. a supravietui!
|
|
||||
|
||||
![]()
AlinB, cred ca ar trebui sa deschizi un nou topic... ca sa nu deviem de la subiectul initial. Pe de alta parte, mi se pare interesant exercitiul de imaginatie. Poate ca ar trebuie sa dai mai multe detalii "peisajului" , de exemplu: este iarna, apa de la canalizare este inchisa, chinezii fac raiduri aeriene zilnic deasupra Romaniei, etc. etc...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E si asa prea mult pentru multi..
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am văzut că e epuizant (în ziua a opta am cărat o scară metalică lungă împreună cu cineva și m-am și urcat pe ea, nu a fost deloc ușor), dar nu am experiența unui post îndelung. Alții spun că de pe la ziua 15 încolo corpul se înzdăvenește cumva, dar rămîne de experimentat. Oricum, în situații de supraviețuire cînd viața proprie și a familiei sînt amenințate, sînt sigur că organismul își activează resursele altfel, devenind mai puternic ca de obicei. Ca în cazurile de pe Discovery în care mamele ridică mașini pentru a scoate copilul prin dedesubt șamd. Dar sper să nu fim puți în situații-limită de genul război civil, WW3 sau lipsa mîncării din magazine.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 19.07.2013 at 19:09:31. |
|