Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2013, 22:39:50
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

O,preaminunată și de mirare podoabă a femeilor și tuturor creștinilor laudă și bucurie,care întocmai cu Apostolii te-ai arătat,slăvită mironosiță Maria-Magdalena,primind rugăciunea noastră cea de acum,dintru toate nevoile și durerile sufletești și trupești și de vrășmașii cei văzuți și nevăzuți ce vin asupra noastră pe noi ne izbăvește și către împărăția Cerului cu mijlocirea ta îndreptează pe noi cei ce cu umilință și cu dragoste cântă lui Dumnezeu:Aliluia!

Rugăciune către Sfânta Maria Magdalena

O, Sfântă și prealaudata Mironosiță,cea întocmai eu Apostolii,ucenică a lui Hristos, Maria-Magdalena! Către tine,adevărată și puternică mijlocitoare pentru noi la Dumnezeu,acum noi,păcătoșii și nevretnicii,cu osârdie alergăm și cu inimă înfrântă ne rugăm.Tu,care în viața ta de înfricoșate curse diavolești ai fost ispitită,dar cu darul lui Dumnezeu de acelea ai scăpat,și pe noi din mrejele vrășmașului cu rugăciunile tale ne izbăvește,ca totdeauna în toată viața noastră cu lucrul,cu cuvântul,cu gândul și cu cugetele cele tainice ale inimilor noastre să slujim cu dragoste Unuia Slăvitului Stăpân și Dumnezeu,precum ne-am făgăduit Lui.Tu mai mult decât toate bunătățile pământești pe Preadulcele Domn Iisus ai iubit și Aceluia în toată viața ta bine ai urmat,hrănind cu darul și cu dumnezeiasca Lui învățătură nu numai sufletul tău,ci și mulțime de oameni de la întunericul păgânătății la lumina lui Hristos cea minunată aducând,Aceasta știind,te rugăm pe tine,cere nouă de la Hristos Dumnezeu darul cel luminator și sfințitor,ca fiind umbriți cu acela să sporim în credință și în viețuire curată,în lupta dragostei și a lepădării de sine,ca fără lenevire să ne silim a sluji aproapelui nostru întru nevoile lui cele duhovnicești și trupești,ținând minte pilda iubirii tale de oameni. Tu, Sfântă Maria,ceea ce vitejește cu darul lui Dumnezeu ai petrecut viață ta pe pământ și cu pace te-ai dus în locașurile cerești,roagă pe Hristos Dumnezeu Mântuitorul ca prin rugăciunile tale să ne ivredniceasca și pe noi fără de împiedicare să săvârșim călătoria noastră întru această vale a plângerii și în pace și întru pocăință să ne sfârșim viața,itru sfințenie pe pământ viețuind,de veșnica și fericita viață în ceruri să ne învrednicim,și acolo cu tine și cu toți sfinții dimpreună totdeauna să lăudăm Treimea cea nedespărțită, să cântăm Dumnezeirea Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh în vecii vecilor.Amin.

Rugăciunea a doua către Sfânta Maria Magdalena

O, Sfântă Mironosiță, întocmai cu Apostolii Maria-Magdalena!Tu,căldura dragostei tale către Hristos Dumnezeu,ai călcat sub picioare măiestriile cele rele ale vrășmașului și L-ai aflat pe Hristos,Mărgăritarul cel fără de preț, și ai dobândit împărăția Cerului.Pentru aceasta cad către tine și cu suflet umilit și cu inima înfrântă îți strig ție eu,nevrednicul:Caută dintru înălțimea cerului spre mine,cel ce sunt în luptă cu ispitele păcatelor;vezi cu cât de multe păcate și nevoi vrășmașul în toată ziua mă inpiedica,căutând pieirea mea.Slăvită și întru-tot-lăudată ucenică a lui Hristos Maria,roagă pe Cel iubit de tine, Cel ce și El pe tine te-a iubit,pe Hristos Dumnezeu,ca să-mi dăruiască mie lăsare greșelilor mele celor multe,să mă întărească cu darul Său,cu trezvie și vitejește să umblu pe calea sfintelor Lui porunci și să mă facă pe mine locaș binemirositor al Sfântului Duh,că așa în pace nerușinat să sfârșesc viața mea cea cu multe osteneli pe pământ și să mă sălășluiesc în locașurile Raiului ceresc cele luminate și fericite,unde cu toți sfinții totdeauna cu bucurie preamaresti Treimea cea de o ființă,pe Tatăl,pe Fiul și pe Sfântul Duh. Amin.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De Nașterea Domnului - poezii , rugăciuni , colinde + cristiboss56 Rugaciuni 284 24.12.2018 12:01:09
Rugaciuni catre Maica Domnului georgeval Rugaciuni 19 10.12.2013 23:15:21
Rugaciuni catre Sf. Arhanghel Mihail? colaps Rugaciuni 9 04.11.2011 08:39:46
Paraclisul salvarii sufletelor din iad de catre cei sapte sfinti arhangheli: Mihail, patinina34 Rugaciuni 3 04.07.2009 02:30:50
Rugaciuni catre Maica Domnului phradmon Rugaciuni 7 12.10.2006 15:01:06