Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2013, 12:31:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Care "medicii"?

Asta cu "Aciditate in corp deci decalcifiaza" este o teorie scrisa si mai ales repetata de cei care nu stiu mare lucru despre echilibrul acido-bazic din organism.

O moda de fitze de altfel: "sa mancam alcalin".
Vechi 24.07.2013, 18:46:58
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Care "medicii"?
Din maternitate, pedatri și neonatologi.

Citat:
Asta cu "Aciditate in corp deci decalcifiaza" este o teorie scrisa si mai ales repetata de cei care nu stiu mare lucru despre echilibrul acido-bazic din organism.
Poate ne explici tu mai pe larg cum stă treaba, sunt curios ce punct de vedere ai. Eu l-am expus în repetate rânduri.

Citat:
O moda de fitze de altfel: "sa mancam alcalin".
Aham, mai nou ce e bine a devenit "fitză".
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 19:48:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Din maternitate, pedatri și neonatologi.
Pe care doar tu ii cunosti si doar Dumnezeu stie cata minte au pus in afirmatiile alea :)

Citat:
Poate ne explici tu mai pe larg cum stă treaba, sunt curios ce punct de vedere ai. Eu l-am expus în repetate rânduri.
Am spus-o deja: laptele de vaca/oaie era o parte importanta a alimentatiei romanului de hat hat, cand nu eram asa globalizati sa importam banane, quinoa, amaranth, caju, nuci braziliene, spirulina, chlorella, nu mancam nici iarba incoltita si alte minuni din astea

Daca laptele era asa nociv cum spun cei obsedati de veganism, disparam de mult ca popor, otraviti de propria mancare.

Citat:
Aham, mai nou ce e bine a devenit "fitză".
"Bine" pentru ca a zis unul de care esti asa incantat ca model si stil de viata incat crezi ca nu mai e cazul sa pui capul la contributie sa vezi daca e adevarat sau nu?

Vino cu studii medicale serioase (nu "doctorii") care sa dovedeasca ca asa este.

Eu din ce stiu, studiile au infirmat aceasta ipoteza.
In plus, daca o sa binevoiesti sa te documentezi macar ca si teorie care e mecanismul echilibrului acido-bazic din organism, ai sa-ti dai seama ca n-are nevoie de calciu pentru a diminua aciditatea decat poate in cine stie ce cazuri extreme, ceea ce nu e cazul pentru un om sanatos orice ar manca el "acid" si care sigur nu e mai acid decat acidul care il are deja in stomac.

Apropo, scapa de ala daca tii musai, rontaie pastilute de carbonat nonstop, vezi ca sunt si inhibatoari de pompa de protoni (medicamentatie) care reduc productia de acid gastric, ar fi pacat sa nu lupti pe toate fronturile cu acidul cel periculos.

Last edited by AlinB; 24.07.2013 at 19:59:44.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 21:18:50
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Ce parere aveti despre crese? Asta daca mai sunt in tara.

Pana sa merg la gradinita, eu am fost la cresa(8 ore) si am invatat acolo sa mananc singura si asa. Dupa am fost la gradinita cu program prelungit (8 ore), iar grupele mijlocie si mare le-am facut la gradinita cu program scurt (4 ore). :)

Nu prea mai aud sa isi dea cineva copiii la cresa. Acum e la moda bona.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 22:00:17
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Nu prea mai aud sa isi dea cineva copiii la cresa. Acum e la moda bona.
Dădaca e cam scumpă pentru buzunarul românului de rînd. Deci ori la creșă, ori apelăm la bunici, ori mama renunță la serviciu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 23:35:26
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Dădaca e cam scumpă pentru buzunarul românului de rînd. Deci ori la creșă, ori apelăm la bunici, ori mama renunță la serviciu.
Depinde de persoana. Unii isi angajeaza filipineze, altii romance. Ce vroiam sa spun e ca si la noi in tara au cam inceput sa isi lase copiii cu bone.

Nu toti au bunici care doresc sa aibe grija de nepoti. Bunicii mei nu au dorit asta, bona nu au gasit, asa ca am mers la cresa. Acum nu stiu daca la 1-2 ani copilul e bine sa mearga la cresa sau nu.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 23:57:45
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Bunicii mei nu au dorit asta, bona nu au gasit, asa ca am mers la cresa. Acum nu stiu daca la 1-2 ani copilul e bine sa mearga la cresa sau nu.
Nu e bine să fie despărțit de mamă în primul rînd, indiferent că e dus la creșă sau la bunici. La vîrsta asta ar trebui să fie încă alăptat! Dar teoria și practica spun lucruri diferite de multe ori, ca și aici din păcate.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 23:37:51
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Pe care doar tu ii cunosti si doar Dumnezeu stie cata minte au pus in afirmatiile alea :)
Stai liniștit că nu m-am dat jos acum din bananier.
Asta au recomandat doctorii unei mămici care tocmai a născut...au spus să nu bea lapte, ci să bea iaurt sau brânzică, adică lapte fermentat.

Citat:
Am spus-o deja: laptele de vaca/oaie era o parte importanta a alimentatiei romanului de hat hat...
Eu copilăria mi-am trăit-o la țară, dar eu nu-mi amintesc să fi mâncat zilnic brânză sau slănină, deși bunicii mei erau înstărți. Mai întreabă și tu oamenii mai în vârstă de pe la țară și vezi cam de câte ori mâncau brânză pe săptămână și în ce condiții de viață, mă refer de activitatea lor fizică intensă.

Citat:
Daca laptele era asa nociv cum spun cei obsedati de veganism, disparam de mult ca popor, otraviti de propria mancare.
Ai uitat să iei în calcul efortul fizic zilnic pe care oamenii de care tu amintești (majoritatea de la țară) l-au depus la munca câmpului și în jurul ogrăzii.

O fi și IPS Laurențiu obsedat de veganism? http://www.youtube.com/watch?v=-r-qmlT9cdA

Citat:
Vino cu studii medicale serioase (nu "doctorii") care sa dovedeasca ca asa este.
Crezi că aceste studii ar demonta afacerea industriei farmaceutice?
Oamenii care au o alimenție cu preponderență vegetariană nu prea cunosc boli, nu prea știu de medic (sau foarte rar), de ce? Pentru această realitate îți cam demontează "studiile serioase"?

Citat:
Eu din ce stiu, studiile au infirmat aceasta ipoteza.
Păi logic, medicul mănâncă echilibrat, iar omul de rând e atenționat doar când e pe patul de moarte sau îi aruncă praf în în ochi cu "cosumul excesiv de sare, zahărși grăsimi dăunează sănății".

Last edited by ovidiu b.; 24.07.2013 at 23:50:18.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 23:41:43
ovidiu b.
Guest

Implicit

Apropo, IPS e practicant, ceea ce vorbește e acoperit de faptă.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Psihoterapie ortodoxa semilia Resurse ortodoxe on-line 62 15.06.2015 09:38:39
Beletristica ortodoxă STEPHAN Arta bisericeasca in general 30 08.04.2013 21:13:33
icoana ortodoxa? maggie Pictura si Sculptura Bisericeasca 6 18.10.2008 13:19:47
Fratia Ortodoxa mihailt Biserica Ortodoxa Romana 10 04.08.2008 22:19:41
"Fratia ortodoxa" PadreCory Biserica Ortodoxa Romana 4 25.07.2008 19:33:10