Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Astazi am avut o discutie extrem de interesanta cu un englez care este preocupat de sensul vietii si cautarea adevarului. deocamdata nu apartine vreunei confesiuni, este in cautari sa spun asa, insa cert crede in Dumnezeu. A cam luat de bun tot ce i se pare lui ca este bun. de exemplu yoga, iar filosofia lui inclina mai mult spre panteism. este influentat mult si de ce propovaduiesc pastorii americani care imbratiseaza panteismul.
Este atras de misticism si spune ca a avut experiente cu Dumnezeu. ca stie ca era Dumnezeu pentru ca i-a daruit pace si o dragoste extraordinara pentru tot ce il inconjura - intreaga creatie a lui Dumnezeu. Si m-a intrebat: daca adevarul este doar intr-o religie, de ce si alti oameni din alte religii au experiente cu Dumnezeu de felul acesta?
I-am explicat ca Dumnezeu cheama catre El pe toti oamenii indiferent de credinta lor, sau daca au o credinta. Important este ce facem apoi , pe ce cale apucam.
|
Raspunsul nu cred ca se potriveste cu intrebarea.
Adica se potriveste in context si mai ales cu ideile anti-ecumeniste care le-ati sustinut ca nuca in perete - fara suparare.
Omul a vrut sa stie de fapt ca experientele sale "spirituale" sunt autentice chiar avand la baza credinta in falsi dumnezei si dvs. fiind impresionata de aparente, i-ati confirmat - ceea ce e o greseala.
Citat:
Insa la panteism m-am poticnit din cauza englezei mele nu prea stralucita. I-am spus ca luam o pauza de o saptamana sa pot sa gasesc ceva texte in engleza care sa ii explice mai bine panteismul . Era extrem de nedumerit de ce nu ar fi Dumnezeu in creatia sa si nu am reusit sa ii explic corect.
daca aveti texte, linkuri, despre panteism in engleza dar sa fie corect din punct de vedere ortodox va rog sa ma ajutati.
Va multumesc mult
Doamne ajuta!
Ps. deasemenea am de discutat despre yoga , pentru ca era absolut convins ca metania noastra ce o facem cu rugaciunea lui Iisus ar fi la fel ca o mantra si postura din yoga. Deci si aici necesar texte in engleza sa ma pot face inteleasa mai bine.
|
Din pacate sincretismul asta, e o boala grea, care nu se vindeca cu cateva texte.
Asta e zeul lui, sa si-l schimbe in urma a catorva discutii intr-o engleza nu prea stralucita - indoielnic.