Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.07.2013, 11:08:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Imi permit sa transcriu cate ceva din ce a zis parintele :
"Nu. Eu cred că dacă cineva duce o viață îngrijită, cu aceeași spovedanie poate să se împărtășească și de mai multe ori. Nu pot să spun de câte ori anume, dar dacă duce o viață ireproșabilă, poate foarte bine să se împărtășească de câte ori dorește în intervalul acesta de timp. Cam la o lună e bine totuși să se spovedească. Noi ne orientăm fiecare cum credem de cuviință, pentru ca omul însuși să fie hotărât pentru bine până la așa o măsură, încât să nu mai fie necesară o spovedanie propriu-zisă. La mine vin unii oameni care sunt spovediți gata înainte să vină la spovedanie, sunt oameni care n-au ce spune, la drept vorbind."
Sa ne amintim ca parintele gresea si cand spunea ca ne putem impartasi la catolici (care e de fapt o mare greseala, practic o lepadare de ortodoxie), probabil si aici e influentat de practica din catolicism. In Romania niciun preot nu impartaseste pe cineva care s-a spovedit in urma cu mai mult de o zi, nu cu o luna. Chiar si daca s-a spovedit cu o zi inainte preotul ezita sa impartaseasca.
Aceasta poate fi valabil mai mult pentru monahi, cum spuneam inainte.
Reply With Quote