![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
@ Parascheva16 @ Florinvs 1. Nu judec Evul Mediu dupa legile de acum. Vorbeam despre crestini. Sfanta Scriptura, Biblia este aceeasi. Poruncile sunt aceleasi, nu s-au schimbat. Mantuitorul Hristos este acelasi. Deci nu judec doua sisteme sociale(economice etc.) desi, de comparat poti sa le compari (nu e acelasi lucru cu a aduna mere cu pere). Ne referim strict la crestini. Crestinii care se conduc dupa aceeasi Lege a lui Dumnezeu. Aici nu s-a schimbat nimic de doua mii de ani. Vorbim despre comportamentul crestin. <<Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, cei ce v'au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; la a căror săvârșire (d) luând seama, urmați-le credința.>> (Evrei 13, 7) d)Sfârșit al vieții. Felul în care cineva și-a încheiat viața este garanția credibilității lui în fața celor îndemnați să-l imite (din nou: a urma = a imita). Spre deosebire însă de oameni, care, oricât de sfinți, pot avea umbre sau pot fi controversați, modelul suprem de imitat rămâne tot Iisus Hristos (precizarea în versetul următor). <<Iisus Hristos este Același, ieri și azi și în veci. >> (Evrei 13,8) Domnul prof. dr. Pavel Chirila ne spune: <<Pentru mine, argumentul fundamental in favoarea ortodoxiei a fost o fraza gasita la teologul rus Paul Evdokimov, care spunea intr-o carte: "Sunt fericit ca ma rog asa cum se ruga Ioan Botezatorul acum 2000 de ani si ca Ioan Botezatorul se ruga cum ma rog eu acum!".>> http://www.formula-as.ro/2011/1000/a...t-in-aur-14571 2. Daca stiti in ce Canoane se vorbeste despre drepturile domnitorilor si voievozilor etc. asupra oamenilor poate spuneti. Eu am luat la rand toate Sinoadele Ecumenice si n-am gasit nimic. 3. Referitor la Biserica Ortodoxa si robie si sclavie: aici e mult de discutat. Poate altadata. |
|
|