![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Are legatura numai cu Iisus Hristos, am scris si mai sus. Pentru ca Biserica Ortodoxa considera, si acesta e si adevarul, ca in catolicism nu sunt Sfinte Taine si deci nici botez. Asadar niciun catolic nu are de fapt botezul, doar cand se converteste la ortodoxie nu li se mai face botezul unora, in functie de zona, din iconomie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Principalele conditii religioase sunt: a) Credinta ortodoxa sau dreapta credinta; b) botezul valid; c) calitatea de membru al Bisericii cu toate drepturile, adica persoana in cauza sa nu fie excomunicata, data anatemei sau supusa vreunei alte pedepse, care ar opri-o de la primirea Sf. Taine a Cununiei, cum ar fi de pilda simpla oprire de la Sf. Impartasanie; d) nici una din cele doua persoane sa nu fie logodita, bisericeste cu alta persoana; e) sa nu fie casatorita (bisericeste sau civil); f) iar daca a fost vreuna din ele casatorita sa fi obtinut divortul bisericesc, in cazul ca a fost si cununata, sau divortul civil in cazul ca fusese casatorita numai civil; g) nici una sa nu fi fost casatorita de trei ori; h) persoanele sa nu se afle in legatura de inrudire spirituala sau religioasa in astfel de grade in care este oprita casatoria dupa legile bisericesti; i) nici una din ele sa nu fie de alta religie sau confesiune, nici eretica sau schismatica; j) barbatul sa nu fie hirotonit in vreo treapta a preotiei. k) nici una din persoane sa nu fi depus voturile monahale. |
|
||||
|
||||
![]()
Cred că e o formulare nefericită aia cu păcatul și culcatul.
|
|||
|
|||
![]()
Dragos, culcat fara cununie e pacat. Punct.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adevărat spui că prin cununie se ”ridică” acest păcat soților; mai exact, se ignoră pentru că tot ”păcat” este chiar și în cadrul cununiei, și, tocmai de aceea Iisus Hristos nu l-a făcut pentru că împiedică transcendența. 6. Eu am zis: "Dumnezei sunteți și toți fii ai Celui Preaînalt". 7. Dar voi ca niște oameni muriți și ca unul din căpetenii cădeți.(Ps81,6-7) Last edited by Demetrius; 28.07.2013 at 06:27:14. |
|
||||
|
||||
![]()
De acord.
Eu am spus că formularea dumitale e nefericită.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se vede clar că avem de-a face cu momente diferite, deci și raportările sunt diferite, dar, mai mult, depinde si de raportul structural al omului(omenesc/divin) și cărei atracții i se dedică el; de fapt asta a vrut Mântuitorul să ne învețe. Cât despre folclor, am găsit în VT câteva versete inexplicabile creștinește(off-topic!). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate e mai nefericita, dar rimeaza: pacat... culcat. Dealtfel am preluat exprimarea de la Demetrius, caruia ii dadusem raspuns.
|
|