![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
O.K. Îți înțeleg poziția și modul cum aduci argumentele.
Eu, însă, îmi păstrez opțiunea (care la început era rezervată, dar acum nu mai e): aceste fotografii sunt simple poze de care nu avem nevoie în viața de credință. Ba dimpotrivă, ele cresc acea latură emoțională înclinată spre exaltare și tulbure neliniște care, dacă nu e bine strunită, poate face dintr-un creștin o marionetă a unui hocus-pocus de care mai degrabă era mulțumit Simon Magul decât Apostolul Petru. Cătălin, dovezile noastre minunate privind Dumnezeirea, Hristos Domnul, sunt: a) dragostea jertfelnică de care e capabil un creștin b) icoanele și arta bisericească în general, relația cu ele, duhul lor care devine și al nostru, treptat c) vindecările miraculoase săvârșite de sfinții noștri și de alți oameni prin care lucrează Dumnezeu d) îmbunătățirea continuă a vieții de credință a fiecăruia dintre noi, ca mădulare ale Bisericii, pe scurt: roadele Duhului Sfânt e) Sfintele Taine, pe primul loc fiind Sfânta Euharistie f) credința nestrămutată în Hristos a oamenilor care au fost puși la grele încercări (de pildă credincioșii din temnițele comuniste, martirii și sfinții neamului) g) bucuriile credinței, așa cum le descrie Părintele Teofil Pârâianu. Acestea sunt suficiente minuni pentru un om credincios. Convingerea mea. Last edited by cezar_ioan; 27.07.2013 at 22:05:05. |
|