Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2013, 10:47:19
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Poate ar fi interesant sa facem o analiza a nuntii din perspectiva statusului social si apoi din cea a mediului unde se desfasoara (urban-rural).
Nefiind foarte in varsta ,dar nci extrem de tanar, eu insumi, la cei 35 de ani ai mei, am fost de-a lungul vietii mele ,la tot felul de nunti si cred ,ca am retinut, in mare, diverse aspecte in functie de tipologia nuntii respective !
In acest sens, putem spune ca avem :
a). nunta inainte de 89 !
b).nunta de dupa 89 !
1).nunta de oras !
2).nunta de tara !
*).nunta de mahala !
#). nunta elitisto-selecta !

Voi, la cate nunti ati asistat, direct, de ce tipologie, si cu ce simtamite si observatii ???
Din clasificarea pe care ai facut-o, cred ca eu am mers doar la nunta de oras. O caracteristica a acestui tip de nunta este ca se face intr-un local inchiriat, de regula un restaurant. Mirii primesc invitatii cu sampanie, sunt asezati la mese (de regula in functie de cum s-au gandit mirii), se servesc mai multe feluri de mancare pe parcursul serii, incepand cu aperitiv, continuand cu bucate traditionale si terminand cu desertul. Se danseaza, lumea se bucura si se simte bine, se intalnesc cu aceasta ocazie neamuri, prieteni.

Se fura mireasa, obicei pe care l-am vazut la toate nuntile, reprezentand un moment de divertisment...Cu mici deosebiri, nuntile sunt trase la indigo. Exista dorinta mirilor de a aduce ceva nou, ceva mai diferit, dar in mare parte seamana una cu alta si nu as putea sa spun ca nu au farmecul lor. Este un moment de bucurie si o modalitate de a petrece. Eu am participat la foarte multe nunti reusite, atmosfera a fost frumoasa si ne-am simtit cu adevarat bine.

Cred ca nunta din zilele noastre difera mult de nunta traditionala din satele romanesti, atat ca atmosfera cat si ca pretentii si desfasurare.
Reply With Quote
Răspunde