Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #51  
Vechi 30.07.2013, 20:30:43
Pelerin spre Rasarit
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Bravos natiune,sirul aberatiilor istorice continua:crestinismul a ucis limba traca! Totul este bine,nu va lasati,in toamna cucerim Roma! :)
Reply With Quote
  #52  
Vechi 30.07.2013, 20:34:40
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.703
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Haida da. Au mai fost postate. Studiile de paleo-genetica facute de Institutul din Hamburg. Acest sudiu spune ca ne inrudim cu cei care au trait in Antichitate pe acest pamant, ca ne inrudim cu italienii de nord si cu bulgarii. O sa fie publicate, daca nu au fost deja, si in Romania si le vei putea citi. Nu neg studiul, ci felul in care este interpretat de cei care nu iau in seama Imperiul Roman de Est si ignora crestinismul.

Deja stim treaba asta. Nu am aparut in secolul X, nu am emigrat din sud sau din nord, am fost mereu aici. Inainte eram traco-iliri, acum suntem romani, dar fondul genetic este acelasi. Ce s-a schimbat nu a fost biologia, ci spiritualitatea. Limba traca a murit, iar o noua limba luat nastere prin Biserica. Crestinismul este motivul ptr. care limba traca nu a supravietuit, nu faptul ca dacii au devenit romani. Traco-ilirii-romanizati sunt stramosii nostri. Mai erau si tracii pagani. (recent am aflat ca multi prigonitori ai crestinismului erau la origine traci ex. Diocletian) Constantin cel Mare-traco-ilir.

Eu nu neg romanizarea, dar nu aprob nici ideea ca ne-am schimbat genele si tracii au disparut in neant. Oricum romanizarea nu inseamna sa iti schimbi genele, traditiile si limba. Si evreii erau cetateni romani, si grecii.

Sa citesti despre romanii din sud si sa vezi pana unde se intindea Romania. Au fost destule carti publicate pe aceasta tema. E drept, cele mai multe in secolul trecut (Pr.Prof.Dumitru Staniloaie, Nicolae Iorga etc.)
Draga Parascheva, te rog sa imi spui si mie, care nu sunt atat de informata ca tine, daca pana la urma, imparatul Constantin e un daco-roman sau e un traco-ilir. Ca pana acum era daco-roman, dar acum a devenit traco-ilir. Cine sunt tracii astia si cine sunt ilirii? Si ce treaba avem noi, dacii, sau ce om fi? Dupa cum pana acum sustineai ca suntem daci si bizantini, acuma ca suntem traco-iliri, dar inruditi si cu italienii si cu bulgarii.
Te-as ruga sa imi spui si cate cuvinte stii tu in limba traca si cate in limba ilira. Si mai ales, care imparat bizantin si-a facut pomana de a trecut Dunarea sa ne cucereasca si sa ne inglobeze in imperiul lui. Si cand ne-am desprins de Imperiul Bizantin (sau Roman de Rasarit, asa e mai corect, cum spui tu, pentru ca basileul se intitula imparatul romanilor si oricum, notiunea de bizantin a aparut tarziu), pentru ca stii, ca Imperiul a tot pierdut teritorii dupa teritorii, in favoarea migratorilor, a latinilor occidentali sau a turcilor pana a cazut si ultimul bastion, capitala Constantinopol, in secolul XV. Si cum se face ca din toate teritoriile stapanite de Imperiul Roman de Rasarit, tocmai noi - culmea - am pastrat denumirea de Romania! Si ce inseamna romanizarea, daca nu acceptarea limbii si a traditiilor cuceritorului!
Se vede ca am invatat scoala degeaba!
__________________
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm.
Reply With Quote
  #53  
Vechi 30.07.2013, 20:37:04
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.703
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Bravos natiune,sirul aberatiilor istorice continua:crestinismul a ucis limba traca! Totul este bine,nu va lasati,in toamna cucerim Roma! :)
Nu, domnule, nu o cucerim, ce nevoie avem noi de inapoiatii aia? Mai bine sa le cerem sa ne inapoieze aurul pe care l-a furat Traian, cand a venit peste noi! Cu tot cu dobanda acumulata in 2000 ani, ca e criza si avem nevoie.
__________________
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm.
Reply With Quote
  #54  
Vechi 30.07.2013, 20:53:26
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.703
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul

Si ultimul studiu, facut in perioada 2004-2006 la Universitatea din Hamburg, cu contributia finaciara a acestei Universitati, si realizat de o cercetatoare romana. E pe net in mai multe locuri, nu il mai caut acum. S-au colecat date de la 50 de stramosi gasiti pe teritoriul tarii, care se presupune ca au trait in Epoca fierului si bronzului. Apoi s-au comparat cu date genetice luate de la populatia de astazi si s-a constatat ca sunte foarte asemanatori. De asemenea, ca nu avem o asemanare cu italienii aproape deloc. Rezultatele studiului par sa le confirme pe cele facute de americani.

Asta mi s-a parut partea cea mai serioasa din tot comentariul, desi tare as vrea sa vad acel studiu. In rest, invarteli in jurul cozii pe baza unor studii, pentru ca nu ai (inca) materia prima din care sa scoti ADN-ul dacilor.
ADN-ul se recolteaza din tesut uman. Ai nevoie de par, unghii... pe astea le iei din morminte. Nici macar in studiile tale nu au gasit tesuturi umane de la daci - nu zic ca nu exista. Deci ai nevoie de arheologi care sa sape prin morminte si sa iti gaseasca tie tesutul uman din care sa extragi ADN-ul.

2. Fireste ca populatia care traia in Epoca de bronz si de fier la noi nu se inrudea cu romanii. Epoca de fier se incheie prin secolul V-IV inainte de Hristos. Traian traieste in secolul I-II dupa Hristos. De aici poti trage o singura concluzie: populatia care traia mai devreme de secolul V inainte de Hristos la noi nu se inrudeste cu romanii din vremea aceea. Deci de acum sper ca nu va mai zice nimeni ca dacii sunt frati cu romanii si ca au purtat razboaie fratricide.

Deci problema ramae neelucidata, chiar de ar exista acest studiu de la Hamburg, pentru ca priveste alte perioade.

Ca tara noastra a fost locuita din paleolitic, adica mai devreme de epoca fierului, nu e o noutate.
__________________
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm.

Last edited by glykys; 30.07.2013 at 20:56:04.
Reply With Quote
  #55  
Vechi 31.07.2013, 07:39:34
Decebal Decebal is offline
Banned
 
Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.651
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Exact despre asta e vorba in articolul postat de mine. Despre anti-romanism si deznationalizarea romanilor ortodocsi.
Știm doar că românii se pricep la de toate, mai ales la devierea în pff-topic atunci când se spun adevăruri dure, precum cele spuse de părintele Aldea. De ce să vorbim despre anti-românism, despre rasismul cultural, național, statal, economic și chiar și biologic îndreptat împotriva românilor, când putem să deviem discuția spre aspecte nerelevante, tocmai pentru a îngropa o discuție și o temă cu adevărat relevantă pentru români?
Reply With Quote
  #56  
Vechi 31.07.2013, 09:43:27
anita anita is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.734
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Care studii genetice, Catalin? Vrem linkuri.
Eu stiu ca s-au gasit extrem de putine morminte de daci in Romania. De unde au luat ADN-ul de dac?!
De aia ne merge noua, crestinilor, numele de creduli si nestiutori, pentru ca sfera noastra de lecturi se margineste la net. Poate iti faci, totusi, timp sa citesti ambele carti, daca ai acest interes.
Nu avem nevoie de adn-uri ca sa gandim un pic
Romanii nu au ajuns la Nistru ,dar limba romana e o limba care s-a vorbit pe tot teritoriul ,nici macar nu avem dialecte.
Geto-dacii au locuit tot acest teritoriu iar romanii au venit cu cateva legiuni in Ardeal ,Banat,Oltenia si in Dobrogea.
Reply With Quote
  #57  
Vechi 31.07.2013, 09:56:23
antoniap
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

http://deveghepatriei.wordpress.com/...-antihristica/
Reply With Quote
  #58  
Vechi 31.07.2013, 10:59:24
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.893
Implicit

Da, interesant ce se scrie in acel link!
Acum situatia este in felul urmator: pe masura aparitiei relatiilor de productie capitaliste (care le-au inlocuit pe cele medievale, feudale), era de asteptat ca marii industriasi, finantisti si bancheri sa se uneasca in organizatii care sa le apere interesele si sa influienteze factorii de decizie politici si guvernele.
Oricum, in mod indirect, practic ei conduc lumea, si deciziile politice in general au fost luate in functie de aceasta.
Aici conteaza totusi ce tip de conducatori sunt in diverse state! Unii- cum e cazul Poloniei, Irlandei, Greciei, Japoniei, etc - au stiut totusi a-si apara si promova specificul national a tarilor respective si valorile nationale de acolo, si in accelasi timp sa asigure si o dezvoltare economica si sociala pentru tarile lor, insa conducatorii din alte state- Romania de exemplul- au acceptat orbeste (evident in schimbul unor avantaje materiale ori din prostie pura) tot ce li s-a "propus"" sau ""sugerat"" din strainatate!
Poate cel mai elocvent exemplul recent este cel al privatizarii impuse a CFR-Marfa: in mod normal, prim-ministrul roman, cand FMI a impus un termen-limita pentru aceasta, trebuia sa zica: ""Cu tot respectul si desi dorim o colaborare cu dumneavoastra si suntem deschisi la dialog, va spunem foarte clar ca privatizarea sau neprivatizarea CFR-Marfa este o decizie exclusiva a guvernului roman, pe care o vom decide atunci cand vom considera necesar si oportun, in conditiile pe care le vom socoti cele mai avantajoase pentru companie si statul roman"".
Reply With Quote
  #59  
Vechi 31.07.2013, 12:47:07
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.706
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Bravos natiune,sirul aberatiilor istorice continua:crestinismul a ucis limba traca! Totul este bine,nu va lasati,in toamna cucerim Roma! :)
Ca sa se inteleaga, nu ma refer deloc la teoriile despre dacologie si limba dacica limba universala, am mai precizat asta de cateva ori.
Reply With Quote
  #60  
Vechi 31.07.2013, 13:20:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.706
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Asta mi s-a parut partea cea mai serioasa din tot comentariul, desi tare as vrea sa vad acel studiu. In rest, invarteli in jurul cozii pe baza unor studii, pentru ca nu ai (inca) materia prima din care sa scoti ADN-ul dacilor.
ADN-ul se recolteaza din tesut uman. Ai nevoie de par, unghii... pe astea le iei din morminte. Nici macar in studiile tale nu au gasit tesuturi umane de la daci - nu zic ca nu exista. Deci ai nevoie de arheologi care sa sape prin morminte si sa iti gaseasca tie tesutul uman din care sa extragi ADN-ul.
Probabil nu ai inteles exact in ce constau aceste teste ADN, nu sunt ca cele de paternitate, in care se ia ADN-ul copilului si al parintelui si se compara. Sau, mai bine zis, nu sunt doar acelea. Nici eu nu sunt expert, doar m-am informat foarte putin.
De exemplu in cazul lui Adam, s-a urmarit cromozomul Y, iar in cazul Evei s-a urmarit descendenta materna, cromozomul mitocondrial.
Pentru stabilirea descendentei, sa luam exemplul romilor. Cromozomul Y al barbatilor romi are un marker, o urma, numit haplogrupul H. Cromozomul mitocondrial are markerul numit haplogrupul M. Aceste markere sunt diferite de ale restului populatiei care nu e roma sau nu are descendenti romi. Se stie acum fiecare zona si fiecare tara ce haplogrupuri are in functie de ce stramosi a avut. Astfel haplogrupurile H si M sunt in India, si se cunoaste si provincia, Punjab. Asa se stie ca romii au migrat din acea provincie acum cateva sute de ani.
Deci nu e nevoie ca sa se compare ADN-ul cu al stramosilor indienilor. Descendenta se poate vedea pe baza ADN-ului actual. Am vazut ca in strainatate deja fac deja arbori genealogici pe baza ADN-ului, astfel ca ei vad daca sunt in SUA din ce tara au migrat stramosii lor.
In cazul studiului facut la Hamburg s-a procedat prin comparatie. S-a luat ADN de la 50 de schelete si ramasite din acele epoci descoperite pe teritoriul tarii. Apoi s-a comparat cu ADN-ul unui numar de persoane din zilele noastre. S-a gasit ca suntem descendentii acelor persoane din trecut, nu suntem ai unui popor migrator sau jumatate colonisti romani, jumatate daci. Bineinteles, exista si mici influente, in special slave, dar si din alte parti, inlusiv latine, intr-o proportie mult mai mica decat se stia. Cel putin asa spun aceste studii.
Nu am spus ceva in mesajul trecut, o sa ai o surpriza. Nu am scris ca sa nu fie asociat cu teoriile lui Napoleon Slavescu (desi vad ca tot cu acelea a fost asociat ce am spus eu).
Tot studiul de la Hamburg a aratat ca locuitorii din nordul Italiei (nu si cei din restul Italiei) sunt foarte asemanatori cu acei stramosi de la noi, din punctul de vedere al ADN-ului.

Ca sa fie clar, toate studiile acestea genetice arata de fapt ca e adevarat ce scrie in Sfanta Scriptura. Toti europenii sunt urmasii lui Iafet, fiul lui Noe. Iafet a avut sapte fii, care sunt intemeietorii neamurilor din trecut. Parintele Cleopa spune ca unul din fii, Tiras este intemeietorul tracilor, iar Magog al scitilor. Acum nu stiu daca e asa, nu are importanta pana la urma care din fii a fost.
Reply With Quote
Răspunde