Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2013, 01:04:26
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

În mod firesc, creștinii de azi sunt și ei tributari "civilizației imaginii". Și devin tot mai mult clienții "civilizației melodiei", dacă sesizăm cât de multă melopresiune se pune azi în lume pe toate canalele mediatice.
Plouă cu imagini, plouă cu melodii.

Un fenomen nou începe să atragă atenția: se văd tot mai multe din cele nevăzute. Nu, nu ne referim la corpuri cerești descoperite în cele mai îndepărtate colțuri ale Universului, nici la particule subatomice. Ci la realități ascunse în istoria omenirii de ochii omului - la realități duhovnicești. Ele nu mai sunt percepute în "răpire", în "extaz", prin Duhul Sfânt. Ci, grație miracolelor tehnicii moderne, ele se descoperă cu aparatura electronică.
Omul de azi, devenit printr-o mutație spirituală un adevărat "vede-tot", așadar succesorul în evoluția speciei lui "știe-tot", pare să devină și "aude-tot". Boala care a început cu creierul (raționalismul) se întinde, iată, la ochi și ureche.
Tot mai multe voci vor deveni auzite prin aparate ultrasofisticate.

Omul contemporan vede nevăzutul.
În curînd toți vom auzi neauzitul.

Să fie o modă trecătoare?
Mă tem că nu. Așa am devenit, majoritatea dintre noi. Efectele dependenței de tehnică din lumea contemporană.
Aliajul om-mașină începe să-și arate roadele (neroadele) prin mijlocirea simțurilor.
Doamne, ce va mai urma?...

Mă tem cum vom arăta când vor veni miracolele om-mașină din teritoriile olfactive, gustative, kinestezice, tactile ș.a.m.d.
Reply With Quote