Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2013, 16:36:50
antoniap
Guest

Implicit

Nu e nici corect politic sa elogiem Miscarea Legionara. Sa ne amintim impotriva cui a luptat. Sa ne amintim cu ce sacrificii a fost compromisa. Asa cum au fost compromisi si minerii!

Totusi, Miscarea Legionara este a romanilor si are calitatile ei. Este ceva unic, cu bune si cu rele. Acel elan al tinerilor indreptat spre Dumnezeu e un lucru laudabil.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2013, 17:43:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Dragos, aici m-am referit la cei, carora aparent le e teama, ca reunoasterea sfintilor din inchisori ar putea fi motiv de "promovare a miscarii legionare".
In fapt nimeni nu doreste promovarea miscarii legionare. Aceasta a fost si a murit.
Ba in mod sigur se doreste.

De fiecare data cand vine vorba de Sf. Inchisorilor, aproape imediat se pune in discutie si ML, ca ce buni au fost ei, adevarati patrioti, eroi, chiar sfinti, deci....

Vrei dovada?

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu e nici corect politic sa elogiem Miscarea Legionara. Sa ne amintim impotriva cui a luptat. Sa ne amintim cu ce sacrificii a fost compromisa. Asa cum au fost compromisi si minerii!

Totusi, Miscarea Legionara este a romanilor si are calitatile ei. Este ceva unic, cu bune si cu rele. Acel elan al tinerilor indreptat spre Dumnezeu e un lucru laudabil.
O postare mai sus doar.
Dar mai cauta, chiar si doar pe acest topic si ai sa vezi.

Tu de exemplu, pe pagina anterioara

Citat:
Citat:
Nu cred ca fratele Zaharia promoveaza miscarea legionara, ci le recunoaste legionarilor niste calitati pe care le-au avut si care i-a ajutat, prin determinare, sa reziste in mod eroic la marea incercare, la care au fost supusi in inchisorile comuniste. .
Care va sa zica, a fi legionar automat le-a dat determinare, ca si cand toti legionarii ar fi facut puscarie si toti care au facut puscarie, au rezistat cu eroism.

Deci nu faptul ca ar fi fost buni crestini ar fi avut vreun impact, ci faptul ca au fost legionari.

Sau altfel spus, punem semnul egal intre legionar si crestin.

Si uite asa, repetam papagaliceste prostia cu "nu promovam miscarea legionara".
Poate ne crede cineva.

Last edited by AlinB; 01.08.2013 at 17:51:24.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2013, 17:44:06
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Dragos, aici m-am referit la cei, carora aparent le e teama, ca reunoasterea sfintilor din inchisori ar putea fi motiv de "promovare a miscarii legionare".
Pe buna dreptate.
Citat:
In fapt nimeni nu doreste promovarea miscarii legionare. Aceasta a fost si a murit.
Eu nu sunt așa de sigur.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2013, 21:29:05
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

De fiecare data cand vine vorba de Sf. Inchisorilor, aproape imediat se pune in discutie si ML, ca ce buni au fost ei, adevarati patrioti, eroi, chiar sfinti, deci....

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Pe buna dreptate.

Eu nu sunt așa de sigur.
Dragos, ia-te de mana cu AlinB, caci vad ca amandoi intrevedeti un viitor luminos miscarii legionare! Eu nu cred ca are altceva decat trecut. Dar va urez succes!
Reply With Quote
Vechi 01.08.2013, 21:58:43
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Vrei dovada?

O postare mai sus doar.

Tu de exemplu, pe pagina anterioara

Care va sa zica, a fi legionar automat le-a dat determinare, ca si cand toti legionarii ar fi facut puscarie si toti care au facut puscarie, au rezistat cu eroism.

Deci nu faptul ca ar fi fost buni crestini ar fi avut vreun impact, ci faptul ca au fost legionari.

Sau altfel spus, punem semnul egal intre legionar si crestin.

Si uite asa, repetam papagaliceste prostia cu "nu promovam miscarea legionara".
Poate ne crede cineva.
Sigur, poti avea aceasta parere personala. Pe ce se bazeaza?
Sa stii ca nu punem semnul egal intre legionar si crestin, ci intre legionar si ortodox. Nu stiu daca intelegi diferenta.
In ceea ce priveste "nu promovam miscarea legionara", vom repeta aceasta sintagma adevarata de cate ori va fi nevoie, pana se va intelege acest lucru.
Sigur, sunt din cei, care sufla si in iaurt, desi exista legi f clare care previn repetarea unor greseli din trecut. Practic nimeni nu mai doreste repetarea lor.
Si in zilele noastre oamenii fac mii de greseli, care afecteaza pe altii, dar obsesia a ramas aceeasi la unii : Miscarea legionara! uitand ca aceasta nu mai exista; ca cei implicati au platit cu varf si indesat pentru fapte facute sau inventate de calai si ca mai toti sunt acum in ceruri. Iar cei, care inca mai sunt in viata, abia mai trag aer de batrani ce sunt...
"Suflatorii in iaurt" sunt insa neobositi si imortali. Treaba lor!
Pe noi ne intereseaza sa cinstim memoria mortilor, sfintilor nostri, care au suferit in mod crunt. Incercati, suflatori in iaurt, sa ne stati in cale!
Reply With Quote
Vechi 01.08.2013, 22:05:06
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Si zici că tu...nimic. Usturoi nu, gura-i ghiocel... Eu cu Alin: doi tembeli. Mai ales eu.
Asta e, noi să fim sănătoși! La cujet.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2013, 22:35:19
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Si zici că tu...nimic. Usturoi nu, gura-i ghiocel... Eu cu Alin: doi tembeli. Mai ales eu.
Asta e, noi să fim sănătoși! La cujet.
Ei, nici chiar atata autocritica, Dragos!
Dar nu am ce face, daca doar voi doi acordati o sansa ML in viitor. Pentru mine ML este un moment din istoria romanilor, deci de domeniul trecutului. A fost si s-a dus! Eu simpatizez numai cu cei care au suferit in inchisori, pe care i-am cunoscut prin intermediul lecturilor numeroaselor carti scrise pe tema Pitestiului si a celorlalte inchisori comuniste, in acelasi fel in care ii cinstesc pe sfintii ortodocsi, care au fost si mucenici.

Last edited by Miha-anca; 01.08.2013 at 22:47:13.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2013, 22:37:06
antoniap
Guest

Implicit

Citat:

Vrei dovada?

O postare mai sus doar.

.
Sunt romanca, nu mi-e rusine sa gandesc asa. Vrei sa spun ca Miscarea Legionara a fost o catastrofa? Nu pot. Am spus ca, a facut si bune si rele si repet.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2013, 23:34:50
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Vad ca esti mai in tema: cine, cand, unde? Lumineaza-ne si pe noi daca stii ceva. Ca de aruncat cu vorbe goale oricine e in stare...
Reply With Quote
Vechi 02.08.2013, 07:51:57
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar nu am ce face, daca doar voi doi acordati o sansa ML in viitor.

Dacă eu fac o afirmație, ca observator exterior, despre un fenomen, înseamnă că aprob sau dau o șansă acelui fenomen?
Mamăă ce logică beton ai!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii inchisorilor Adriana Cluj Calugarul 23 17.07.2012 03:07:23
Sfintii inchisorilor comuniste doctor_faustus Biserica Ortodoxa Romana 0 16.12.2010 20:48:29
Sfintii Inchisorilor Hartford Generalitati 9 18.07.2009 15:04:53
Sfintii Inchisorilor ortodox4life Generalitati 7 14.11.2008 09:43:05
Serial Sfintii Inchisorilor Cezarina Stiri, actualitati, anunturi 6 18.10.2007 16:24:48